שתף קטע נבחר

אוניברסיטת יוהנסבורג: לא נחרים אוני' בן-גוריון

חוג הפרופסורים של האוניברסיטה הדרום-אפריקנית דחה את קריאתם של כ-200 אנשי אקדמיה במדינה, ובהם זוכה פרס נובל לשלום דזמונד טוטו, להחרים את האוניברסיטה שבנגב, אך קרא לה לשתף אקדמאים פלסטיניים במחקרים בתוך חצי שנה

הסנאט של אוניברסיטת יוהנסבורג שבדרום-אפריקה החליט אתמול (יום ד') שלא להחרים את אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אולם קרא לה לשתף פעולה עם חוקרים פלסטיניים בתוך חצי שנה. בכך, דחה חוג הפרופסורים הדרום-אפריקניים את הצעתם של הארכיבישוף זוכה פרס נובל לשלום, דזמונד טוטו, ושל כ-200 אקדמאים נוספים.

 

סגן נשיא הסנאט באוניברסיטת יוהנסבורג, אדם חביב, אמר כי ההחלטה שהתקבלה היא פשרה המשקפת את ערכי מוסדות האוניברסיטה. "אנו מאמינים בפיוס ורוצים לקרב בין אוניברסיטת בן-גוריון לפלסטיניים ולהביא לשיתוף פעולה בין חוקרים לטובת כולם", הוסיף חביב.

 

לאוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת יוהנסבורג יש קשרים ענפים בתחום הפרויקטים המשותפים וחילופי האקדמאים בתחום הביוטכנולוגיה וטיהור מים. הקשרים בין שני המוסדות החלו עוד בשנת 1987 כשהאוניברסיטה הדרום אפריקנית פעלה כאוניברסיטה ללבנים בלבד ונמשכו גם ב-2005 כשאוחדה עם מוסדות אקדמאים בשכונת השחורים סווטו.

  

דרום-אפריקה נחשבת למבקרת של ישראל בכל הנוגע למדיניותה כלפי הפלסטיניים, ובהקשר זה חתם בתחילת השבוע טוטו יחד עם עוד כ-200 אקדמאים דרום-אפריקנים על מסמך הקורא להחרמת מוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

 

"האוניברסיטאות הישראליות הן חלק בלתי נפרד מהמשטר הישראלי מתוך בחירה", כתב טוטו במאמר שפרסם בתחילת השבוע בעיתונות המקומית.

 "בעוד שלפלסטינים אין גישה לאוניברסיטאות ובתי ספר, האוניברסיטאות בישראל יוצרים מחקרים, טכנולוגיה וטיעונים המשמרים את הכיבוש הישראלי".

   

הצעות להחרמת מוסדות אקדמאים ישראליים ברוח החרם שהוטל על מוסדות דרום-אפריקניים בתקופת האפרטהייד - לא זכו עד-כה להצלחה ברחבי העולם. ב-2003 נדחתה הצעה דומה על-ידי גוף המאגד אוניברסיטאות בבריטניה. שנתיים לאחר מכן החליט איגוד המרצים בבריטניה להחרים את אוניברסיטות חיפה ובר-אילן. ההחלטה בוטלה כחודש לאחר מכן עקב לחץ בינלאומי כבד.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 29/09/2010 19:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת בן-גוריון (ארכיון)
צילום: משה מילנר, לע"מ
טוטו. חלק בלתי נפרד מהמשטר
צילום: AFP
מומלצים