שתף קטע נבחר

עלו ברשת: בלוגים מוזיקליים לכל סגנון וטעם

אתר ספרי ילדים מאויירים, פרויקט 30 שנה ל-CNN, אתר למכירת שעונים, אפליקציות זעירות, הוראות לבניית חבובות, עולם ללא פוטושופ, חתול די-ג'יי וקליידוסקופ וירטואלי. טור האתרים מ"ידיעות אחרונות"

שימושון

 

הרפתקה מקוונת -  "הסיפור המושלם", סדרת ספרי הרפתקאות מוערכים לילדים, זכתה לאתר אינטרנט נחמד שכולל תכנים משלימים כמו גם פרקים לקריאה חינם. באתר אפשר למצוא מידע על יוצרי הספר, המחבר אלדד אילני והמאייר יניב שמעוני, וכן פעילויות ומשחקים כמו חידון טריוויה נושא פרסים, תשבץ או תפזורת, איורים חלופיים ששלחו הגולשים ועוד.

 

יומולדת אקטואלי - "30 שנה, 30 אירועים, אין ספור אירועים", זו הסיסמה של העמוד המיוחד שהעלתה CNN לאינטרנט במלאת לתחנת החדשות 30 שנה.

 

בפרויקט,שכותרתו "CNN 30 - האם הייתם שם?" בתרגום חופשי - פונה הרשת לגולשים ומבקשת מהם לשתף עמה צילומים, סרטונים וזכרונות מאירועים חדשותיים משמעותיים (ישנה רשימה מלאה באתר ואפשר להציע רעיונות משלכם), שאירעו במהלך שלושת העשורים האחרונים וכמובן: שודרו בערוץ שהפך שם נרדף לאקטואליה. התכנים יוצגו באתר על ציר זמן, והמוצלחים שביניהם ישודרו בטלוויזיה במהלך אוקטובר.

 

יש זמן - החברה הישראלית C.B.STYLE השיקה אתר מכירות חדש למוצר יוצא דופן: שעוני יד. החברה, שמייבאת לארץ דגמים של יצרניות כמו ליוויס, לקוסט, פומה, אספרי, ריפליי, טומי הילפיגר ואחרים, מציגה באתר קטלוג מגוון הכולל כ-500 דגמים (ומבטיחה כי בחודשים הקרובים יוכפל ההיצע) של שעוני יד.

 

החברה מתחייבת שמוצריה זולים ברבע ממחירם בחו"ל. באתר תמצאו מיני מבצעים הכוללים מתנות והנחות של עד 50%, כמו גם מילון מונחים בעברית ובאנגלית ומדור עדכוני חדשות למכורים. עלות המשלוח סמלית ועומדת על שקל אחד בלבד.

 

חדש באוזן - חובבי מוזיקה מושבעים, שחייבים להיות עם היד על הדופק בכל רגע נתון, מוזמנים להיעזר ב-Shuffler.fm, שירות מקוון, שהופך את האינטרנט לתחנת רדיו ומשלב בין נגן מוזיקה לבין לבין שירותי גילוי אתרים ובלוגים מעניינים. באתר בעל הממשק הנאה מבטיחים לחשוף אתכם לאלפי (כ-1,600 נכון להיום) בלוגי מוזיקה וצלילים חדשים תוך כדי האזנה לשירים מז'אנרים שונים, שנבחרו באקראי.

 

לא שומעים - קולין קאנינגהם, מאנשי Make, מגזין ואתר ה-DIY, חש שהאוזניות האטומות לרעשים חיצוניים שזמינות בחנויות אינן מתאימות לדרישותיו. אז הוא הכין לעצמו זוג מותאם אישית במו ידיו והעלה את המדריך המצולם (גם וידאו וגם סטילס בפורמט צעד-אחר-צעד) לרשת.

 

מוזיקה מיידית - אוהבים לצפות בקליפים ולא רוצים להמתין לטעינתם אפילו דקה? היעזרו ב-Youtube Instant, שדרוג מגניב לאתר שיתוף הווידאו הפופולרי, שינחש במה בדיוק אתם רוצים לצפות תוך כדי הקלדה ויציע קליפים רלוונטיים בזמן אמת. הכלי, שפותח במשך שלוש שעות על ידי פרוס אבוחדיג', סטודנט למדעי המחשב מאוניברסיטת סטנפורד, נוצר בהשראת Google Instant, תוספת חדשה למנוע החיפוש הפופולרי, שמציגה את תוצאות החיפוש תוך כדי הקלדת המחרוזת.

 

פחות זה יותר - 10K Apart הוא שמה של תחרות פיתוח אפליקציות מקסימה, שעודדה מפתחים לבנות שירותים ומשחקונים מקוונים, שגודלם הכולל לא יעלה על 10 קילובייט והם יעשו שימוש יצירתי ב-HTML5 ושאר תקני אינטרנט חדשים. התוצאות, הכוללות כמה רעיונות שימושיים באמת (ועוד כמה יציאות כמו מחולל בלבולי מוח לאמנים), שוות עיון.

 

נזכרתי בדבר - אם מבחינתכם מרכז הבקרה של האינטרנט הוא תיבת המייל שלכם, תשמחו להכיר את Notes for Later, שירות מקוון קטן ומועיל, שמאפשר לכם לשלוח לעצמכם למייל תזכורות הכוללות קישור, טקסט כלשהו והערות במהירות שיא. רשמו את כתובת המייל, גררו את ה-Bookmarklet המתאים לסרגל הכלים, ובכל פעם שתבקרו באתר שיש בו מידע חיוני או מעניין, אבל לא ממש עכשיו, לחצו על הקישור בסרגל הכלים והוא ימתין לכם במייל לטיפול מאוחר.

 

השף הקשוח - לא ידועים מה מתחשק לכם לאכול? היעזרו בזאק גולדן, קופירייטר ניו יורקי, שעומד מאחורי What the fuck should I make for dinner, המשלב בין בלוג מתכונים לבין מחנה טירונים; הוא יציע לכם הפניות למתכונים מעניינים, יצירתיים ומעוררי תיאבון (לצמחונים וקרניבורים גם יחד) מאתרי בישול, אבל יעשה זאת תוך שימוש בשפה בוטה ככל האפשר.

 

רעב עולמי - ואם מתחשק לכם לאכול משהו, אבל לבשל אותו בבית לא בא בחשבון, היעזרו באתר המעולה Foodspotting, מעין מנוע המלצות מנות ומסעדות שיתופי בינלאומי, שמבוסס על שירות המפות של גוגל.

 

כל גולש מוזמן לצלם את המנה שגילה בפינת רחוב זו או אחרת, להעלות אותה לאתר בצירוף תיאור קצר וכתובת ולהעניק לה דירוג אישי וכך לתרום למיגור מלכודות התיירים הקולינריות של העולם. הגולשים מצידם, מוזמנים לדרג את ההמלצה גם הם, לעקוב אחרי המלצותיו של משתתף מהימן או סתם למצוא מנות מעניינות בכל מקום.

 

תמונה שווה - הצלם הוותיק אלכס ליבק פתח לאחרונה בלוג טאמבלר מינימליסטי, בו אפשר לצפות בצילומיו מעוררי המחשבה בפורמט גדול ואיכותי. זה לא הבית הראשון שלו ברשת, אבל הפעם כולו מוקדש רק לו (שלחה: טלי בן יוסף)

 

מנה אחרונה

 

איזה חבוב - ג'ים הנסון, יוצר החבובות, הופיע בטלוויזיה בשנת 1969, והדגים לילדים כיצד בונים בובות גרב כמו קרמיט, מיס פיגי ושאר החברים המוטרפים, שעשויות מחומרים ואביזרים שאפשר למצוא בבית, כמו כדורי טניס, כפות, גרביים ועוד.  

 

סום וקסום - ואפרופו הנסון והחבובות, לגירסה האמריקנית של רחוב סומסום - תוכנית הילדים הקלאסית, יש בלוג טאמבלר חדש ומלא קליפים וקטעים קצרים מהעונה החדשה.

 

בלי לסובב - והנה שעשוע חביב: קליידוסקופ וירטואלי, שניתן לשלוט בו באמצעות העכבר. אם גמרתם להתהפנט לעת עתה, גשו לקישור לאתר מוזיאון הילדים האמריקני, ובנו לכם אחד וירטואלי משלכם.  

 

מברכים על השוני - מחפשים תעסוקה? באתר "מילקי פאן" ריכזו קישורים ל-250 משחקי "מצא את ההבדלים", שיאפשרו לכם להעביר כמה שעות של אתגרים מחשבתיים באימוץ העינים והמוח. 

 

עולם ללא פוטושטופ - איך היו נראים מגזינים - ובעיקר כיצד היתה מתנהלת שגרת יומם של מעצבים גרפיים - ללא תוכנת הפוטושופ? מחווה משעשעת ומלאת הערצה לתוכנה בת ה-20.

 

הגורם האנושי - 111 אנשים, שעברו מכיסא לכיסא במשך ארבע שעות; זה מה שנדרש כדי לייצר את הגירסה האנושית למשחק פקמן. הקליפ, שמבוסס על Stop Motion, נעשה במסגרת פרויקט Game Over של האמן ג'וליאם ריימונד וצולם באולם קולנוע בשוויץ.

 

באושר ועושר - בבלוג של טל טבקמן תמצאו את "ד"ר דג" (Garra Rufa במקור), שמו של סרטון אנימציה שבמרכזו פסיכיאטר עם קשיי נישואין. נוגע ללב, על אף המסרים  הנאיביים שבבסיסו.

 

חושבים בקטן - מציאה נוספת מהבלוג של טבקמן היא Dot, אנימציית ה-Stop Motion הקטנה ביותר בעולם, שמשמשת כסוג של פרסומת למכשירי N8 של נוקיה והמיקרוסקופ הנייד שפותח באוניברסיטת ברקלי. גם התוצאה וגם תהליך העבודה, המתועד בסרטון מאחורי הקלעים, מוקדשים לפרסומאים חדלי אישים.

 

אלוהים הוא חתול - החתול התקליטן הזה אמנם נראה בלתי מרוצה בעליל מכך שהלבישו לו חולצה, חבשו לו כובע והכריחו אותו לבצע תנועות דיג'וי, אבל זה בכל זאת מצחיק.

 

למעלה, מעל העננים - פרנצ'סקו בונומי הוא מתכנת ותיק, שאחד מתחביביו הוא לשלוח מצלמות לחלל, או ליתר דיוק - לסטרטוספרה. באתר שלו הוא מציג צילומי פנורמיים ב-360 מעלות של הצילומים שביצע מהלך השנים מעל אירופה וארה"ב (שלח: עמית פל)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים