שתף קטע נבחר

איים של שוקולד

עוגת בית מושלמת: לבנה, עם איים נפלאים של שוקולד שמתחבאים בתוכה. ומעל הכל, ציפוי של קרם שוקולד ביתי שמכינים בדקה

 

 

עוגה לבנה עם איי שוקולד

המרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 28 ס"מ)

לעוגה

200 גרם חמאה

2 כוסות (400 גרם) סוכר

4 ביצים

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

2 מכלים (400 מ"ל בסך הכל) שמנת חמוצה

1 חבילה (100 גרם) שוקולד חלב או שוקולד מריר, שבור לחצאי קוביות או בנטיפים

 

לציפוי

100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

1/2 מכל (125 גרם) שמנת מתוקה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

 

2. העוגה: שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה-שתיים, לקבלת קרם. מוסיפים פנימה את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה, עד שהן נטמעות לגמרי בקרם. ממשיכים להפעיל את המערבל במהירות נמוכה, ומוסיפים פנימה בהדרגה ותוך ערבוב שליש מכמות הקמח, שליש מכמות השמנת ואז שוב קמח ושוב שמנת, עד שמוסיפים את כל השמנת והקמח והעיסה אחידה. מסירים מהערבל, מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים בכמה תנועות אחידות, רק עד שהוא מתערבב באופן אחיד בעיסה. אופים 30־40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח, כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית. אם רוצים, אפשר להפוך על צלחת הגשה.

 

3. הציפוי: שמים בקערית המתאימה למיקרוגל את השוקולד והשמנת ומחממים בפרקי זמן קצרים (20-30 שניות בכל פעם) , מוציאים, מערבבים וממשיכים לחמם עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מצפים את העוגה מלמעלה ובצדדים, בתנועות רחבות וסיבוביות. מגישים או שומרים במקרר עד יומיים.

 

לעוד עוגות של שף

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד ביתית מושלמת
סגנון: נטשה חיימוביץ צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים