שתף קטע נבחר

דחלאן: לא כך פותרים סכסוך בן 100 שנה

ראש מנגנון הביטחון המסכל בעזה, מוחמד דחלאן, אומר כי בהצעות האמריקניות ישנם סעיפים עמומים, הקשורים לעתיד העם הפלסטיני והאזור כולו וכי "ניתן תשובה רק אחרי שנקבל הבהרות מהאמריקנים"

ראש מנגנון הביטחון המסכל הפלסטיני בעזה, מוחמד דחלאן, מבכירי צוות המו"מ הפלסטיני, אומר היום (יום ג') כי ההצעות האמריקניות אינן שונות באופן משמעותי ממה שהוצע בקמפ דיוויד. דחלאן אומר כי הפלסטינים ישיבו על הצעות אלו רק לאחר שיקבלו את ההבהרות מהאמריקנים על ההסתייגויות שהעבירו להם בנוגע ל"מספר סוגיות עמומות". לדבריו, "מדובר בסוגיות גורליות הקשורות בעתיד העם הפלסטיני ועתיד האזור כולו".

"איננו מכירים בשום כותל מערבי"

דחלאן ביקר את החלטת קלינטון, שלא לכלול בהצעה פרטים קטנים, וציין כי "כך לא פותרים סכסוך עקוב מדם הנמשך מאה שנה. אנו מקווים שהממשל האמריקני יתחשב באינטרסים הפלסטיניים וישמע את החששות שלנו". לדברי דחלאן, הפלסטינים לא ישיבו בחיוב או בשלילה לרעיונות האמריקניים, אלא רק לאחר שמיעת ההבהרות מהנשיא קלינטון.
בין הסעיפים המוגדרים על ידי הפלסטינים כעמומים, נמצאים הסעיפים הנוגעים לסוגיית הריבונות הפלסטינית בהר הבית ולסוגיית הריבונות הישראלית על הכותל המערבי. "איננו מכירים בשום כותל מערבי, ועל איזה מקומות קדושים מדברים הישראלים? הדיבור על הכותל הוא דבר מודרני, שהישראלים החלו להשתמש בו לאחרונה".
דחלאן ציין כי בקמפ דיוויד סוכם שישראל תשלוט בכותל הקינות, "ועכשיו מדברים איתנו על הכותל המערבי. הכותל המערבי של מסגד אל אקצה הוא באורך 480 מטר, ואורכו של כותל הקינות הוא באורך של 48 מטר בלבד, לכן אנו רוצים הבהרות".

"זה מריח כתרמית, איך נחתום בלי לראות מפות?"

דחלאן אומר כי הדיבור מחדש על שליטה באזור המסגדים, החזיר את המשא ומתן לנקודה בה היה בקמפ דיוויד. לדבריו חלק מהרעיונות האמריקניים מהווים נסיגה ממה שסוכם שם, במיוחד לכל הנוגע לסידורי הביטחון, שנוטים לטובת ישראל בהצעות האמריקניות.
הישראלים, ציין דחלאן, סירבו להעניק לפלסטינים מפות הנוגעות לסוגיות במחלוקת ואומר כי "הדבר מריח מתרמית. איך נוכל לחתום על הסכם מבלי לראות מפות או לקבל הבהרות בכל הסוגיות?"
דוברים פלסטינים שונים המשיכו לטעון במהלך היום כי העמדה הפלסטינית הרשמית דורשת נסיגה ישראלית לקווי יוני 67', הקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים וזכות שיבה לפליטים.
בתוך כך אמר שוב שר החוץ המצרי, עמרו מוסא, כי מצרים מבינה את העמדה הפלסטינית ביחס לרעיונות האמריקניים, והבהיר כי מצרים תומכת בפלסטינים ובזכותם להקים מדינה עצמאית שבירתה ירושלים. מטרתו של מוסא, ככל הנראה, נועדה לטשטש את הידיעות על לחץ מצרי כבד שמופעל על ערפאת ועל הפלסטינים לקבל את המסמך האמריקני.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל פישר
דחלאן. מקווים שהאמריקנים ישמעו את חששנו
צילום: אייל פישר
מומלצים