שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מי רוצה לגור בעיר "הירוקה" בעולם?

יוזמי העיר מאסדר - שעתידה להיות העיר הראשונה בעולם שפועלת רק על אנרגיה נקיה - דחו את חנוכת הפרויקט הענק למתישהו בין 2015 ל-2020. "אנחנו תלויים בדיירים וקצב רכישת הנכסים הואט", אמרו היזמים

הקמת העיר הירוקה ביותר בעולם - שתוכננה להיבנות דווקא בלב המדבר של איחוד האמירויות רוויית הנפט - תידחה בכמה שנים.

 

העיר מאסדר, שהחלה להיבנות בשנת 2008, אמורה הייתה להיחנך ב-2016. על פי התוכנית, כל האנרגיה בעיר תהיה ממקורות מתחדשים - אנרגיה סולארית, טורבינות רוח ואנרגיה גיאו-תרמית - וכל המבנים בה יהיו ידידותיים לסביבה.

 

העיר צפויה לאכלס כ-50 אלף תושבים ו-1,500 בתי עסק, על שטח של כ-6 ק"מ רבועים. בעיר לא צפויים לקום מגדלים גבוהים אלא רק בניינים נמוכים יחסית. על גגות הבתים יוצבו תאים סולאריים שינצלו את אנרגיית השמש להפקת חשמל. גם מעל חלק מהרחובות בעיר תיבנה "חופה" של לוחות סולאריים. החשמל שיופק ישמש לקירור חום המדבר העז, הנעת התחבורה הציבורית וגם להפעלת מתקן להתפלת מים שיספק לעיר את כל צורכה. 

 

 

 

 

אלא שמחסור בדיירים פוטנציאליים ובעיות מימון שונות גורמות לעיכובים בפרויקט. יזמי העיר הודיעו השבוע כי השלב הראשון יסתיים רק בין 2015 ל-2020. "אנחנו תלויים בדיירים, ובגלל מצב השוק העולמי קצב רכישת הנכסים בעיר הואט", אמר מנהל הפרויקט, אלן פרוסט. הוא אמר כי דווקא העיכוב בבנייה יאפשר למתכננים לשלב במבנים טכנולוגיות חדישות יותר, שיהיו זמינות בשוק בשנים הקרובות.

 


הדמייה של רחוב בעיר מאסדר (צילום: wwf-canon)

 

את העיר מקימה חברת האנרגיה המתחדשת מאסדר (המקור בערבית). בעיר אמור לקום גם המטה הבינלאומי של סוכנות האנרגיה המתחדשת הבינלאומית. פרוסט העריך כי העלות של הפרויקט נמוכה כעת ב-10 עד 15 אחוז מכפי שהעריכו עד כה, והיא צפויה להיות בין 18.7 ל-19.8 מיליארד דולר.

 

מערכת התחבורה בעיר צפויה להיות עתידנית למדי. על פי התוכנית, היא תהיה מרושתת במסלולים עליהן נעים כלי רכב אישיים, חשמלייים ועצמאיים - ללא נהג. פרוסט ציין כי דגם מוקטן של המערכת כבר יוכנס לפעולה בעוד חודש, ויסיע אנשים מהחניון לבנייני מכון המדע והמחקר של מאסדר, שכבר נבנו.

 

לדברי פרוסט, כל האנרגיה של מאסדר תהיה ממקורות מתחדשים, אולם לא כולה תיוצר במקום. ".... נרכוש אנרגיה ממקורות מתחדשים מאתרים אחרים", הוא אמר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הספרייה של מכון מאסדר למחקר
צילום: AP
הדמייה של העיר מאסדר
צילום: Masdar City
מומלצים