שתף קטע נבחר
צילום: index open

שיפוצים: על חומרים זולים משלמים ביוקר

מדוע עדיף לקנות פח צבע אקרילי במחיר 300-250 שקל ולא ב-180-150 שקל, או שק דבק קרמיקה ב-80-50 שקל ולא ב-25 שקל? כי אם תנסו לחסוך כמה עשרות השקלים בהתחלה - אתם עלולים לשלם מחיר הרבה יותר יקר בסופו של דבר

בני זוג שמתגוררים בדירת גג בנתניה, ביקשו להדביק קרמיקה על הדפנות הפנימיים של הגג. הם סגרו מחיר לעבודה בלבד עם בעל מקצוע והתחייבו לקנות את הדבק שישמש להדבקת הקרמיקה על דפנות הגג הפנימיים.

 

 

כשהגיעו לחנות חומרי בניין, הם ביקשו את הדבק הכי זול להדבקת קרמיקה, וקיבלו דבק במחיר 25 שקל לשק. העבודה בוצעה אך למרבה הפלא, שבועיים בלבד לאר מכן החל הגרניט פורצלן להתנתק מדפנות הגג וליפול. כל העבודה ירדה לטמיון ובני הזוג, שלא ידעו את נפשם מצער, היו אובדי עצות.

 

הבעייה היתה טמונה בדבק - בני הזוג קנו שק דבק בעלות נמוכה ביותר ואינה יעילה לחיפוי חוץ ובטח שלא לגרניט פורצלן. במקרה הזה נוצר נזק גדול מאוד, שהצריך עבודה חוזרת, ניקוי של הגרניט הפורצלן הקודם או החלפתו בחדש וריצוף מחדש. כך, הרצון של בני הזוג לחסוך הביא בתוצאה הסופית לנזק כספי גדול.

 

זהירות: חומרים זולים

איכות החומרים בשיפוצים היא נושא חשוב שיש לתת עליו את הדעת. אנשים רבים מעדיפים לבחור את החומרים הזולים ביותר, אך מסתכנים בכך שבסופו של דבר - הם ישלמו ביוקר. 

 

כך למשל, עלות ממוצעת של חיפוי קרמיקות עומדת על כ-220-180 שקל למ"ר, כאשר שק דבק קרמיקה באיכות של הדבקת גרניט פורצלן עולה כ-80-50 שקל לכ-6 מטר מרובע. שק דבק קרמיקה בעלות של 25 שקל בלבד, יעיל רק ריצוף פנים של קרמיקה.

 

דוגמה נוספת קיימת בפחי צבע: פח צבע אקרילי ממוצע באיכות טובה עולה כ-300-250 שקל, אך יש פחים אקרילים שמחירם 180-150 שקל, ההבדל במחיר נובע מכושר הכיסוי - צבע אקרילי שעלותו נמוכה, אינו מספק כיסוי באיכות שמספק צבע במחיר יקר יותר. התוצאה היא, שפח אקרילי ברמה נמוכה מצריך עבודה כפולה ובמקום לצבוע פעמיים- יש לצבוע את  הקירות שלוש פעמיים על מנת לקבל מראה נקי ויפה.

 

נושא המחיר הרבה יותר מורכב ומסוכן בכל הקשור לאינסטלציה - צנרת פלסטיק עם אלומיניום בפנים נחשבת לטובה, אך ההמחברים שלה מאוד יקרים. בשוק קיימים גם מחברים בחצי מחיר, של צינורות פלסטיק מזויפים, ללא תו תקן וללא עמידות בלחץ מים, אך התקנתם עשויה להביא לתוצאות עגומות, שכוללות נזילות הגורמות סבל רב ועוגמת נפש.

 

בהתקנת מערכת אינסטלציה חשוב לבדוק את חותמת היצרן, את הטבעת תו התקן על המוצר ובמקרים רבים גם את תאריך פקיעת השיווק של אותו מוצר.

 

אפשר גם להתקשר למחלקה הטכנית של החברה, שתספק לנו אינפורמציה עדכנית והוראות שימוש מפורטות לגבי השימוש במוצר עצמו.

 

בנוסף, חברות רבות אף שולחות מפקחים מטעמן לאתרי השיפוץ, על מנת לוודא שהמוצר אכן מותקן לפי הנדרש ולפי הוראות היצרן. מדובר בשרות של החברה שניתן ללא תשלום ושעשוי לחסוך כסף רב.

 

הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל


פורסם לראשונה 16/10/2010 22:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצבע זול - המחיר יקר
צילום: Index Open
מומלצים