שתף קטע נבחר

תיק אוכל: יום שלישי

הדרך אל תנור האפייה מתחילה בדברים קטנים שלא מצריכים התמצאות מיוחדת במרחב המטבחי. גולן גורפינקל ובתו מאי מתחילים עם פיצות קטנות וקלות להכנה ומאפינס מלוחים שיש בהם את כל התוספות שילדים אוהבים

המתכונים המוצעים כאן יכולים להוות כניסה קלה לעולם האפייה עבור ילדים ולחסוך לכם זמן יקר בבוקר, שכן הם מצריכים חימום קל בלבד. ילדים אוהבים להיות מעורבים בתהליך ההכנה והכי אוהבים שנותנים להם להחליט בעצמם לגבי טעמים שאפשר להוסיף.

 

מה אכלנו בימים הקודמים?

 

פיצות על פיתות קטנות

זהו מתכון שאימי הכינה מאז שאני זוכר את עצמי. חבריי היו באים אליי במיוחד על מנת לאכול את הפיצות. אפשר בקלות לייצר כמות מראש ולהקפיא - הפיצות יוצאות נהדר אחרי חימום קל בתנור.

 

המתכון המקורי נעשה על פיתות עיראקיות, אך אנו נשלב גם מיני-פיתות, שגודלן נוח לאחיזה עבור ילדים. כרוטב ניתן להשתמש ברוטב העשיר מהמתכון של סלט הפסטה הקר ולהוסיף תוספות שונות ובריאות לפי בחירת הילד (כגון: תירס, טונה, בצל או זיתים). מעל התוספות מגררים גבינת מוצרלה, פרמזן או גבינה צהובה. לבית הספר, מומלץ להוסיף לצד הפיצות מלפפון חמוץ וביצה קשה.

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

5 מיני-פיתות

50 גרם חמאה למריחה או 1/2 כוס שמן זית

100 גרם רסק עגבניות

1 שן שום כתושה

תוספות שונות: תירס/טונה/בצל/זיתים/גבינת פטה

גבינת מוצרלה או פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים לרוחב את הפיתות ומורחים כל צד בחמאה או שמן זית.
  2. הרוטב: מומלץ להשתמש ברוטב של סלט הפסטה הקר, אך אפשר גם ללכת על רוטב פשוט יותר: מערבבים את רסק העגבניות עם מעט מים, כף שמן זית, שום ומלח, עד ליצירת רוטב סמיך. מורחים בנדיבות על כל צד של הפיתה.
  3. הפיצה: מסדרים את התוספות השונות: תנו לילד לעצב את הפיצה שלו לפי אהבותיו והעדפותיו.
  4. מעל התוספות מפזרים מעט מוצרלה מגורדת או פרמזן ואפשר גם תערובת של שניהם.
  5. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ואופים עד שהתחתית הופכת לקריספית.
  6. אם רוצים להקפיא - ממתינים לקירור מלא ועוטפים כל פיתה בניילון נצמד.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מאפינס מלוחים

את המתכון הבא, תרם לנו ענר צלאל - שף קונדיטור של דלאל הקונדיטוריה. גם כאן, ניתן לשלב טעמים ותוספות לפי הטעם והעדפה של הילדים.

 

המרכיבים (ל- 28 יחידות):

1 ק"ג קמח

1/2 כוס סוכר

8 כפיות אבקת אפייה

3 כפיות מלח

3 כפיות פלפל שחור גרוס

7 ביצים

2 כוסות חלב

1/2 כוס שמן קנולה

400 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

תוספות לפי בחירה: תירס/ברוקולי/עגבניות מיובשות קצוצות/זיתים קצוצים

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
  2. מערבבים בקערה נפרדת ביצים, חלב ושמן.
  3. יוצקים את החומרים הרטובים על היבשים ומערבבים למרקם גושי.
  4. מוסיפים את גבינת הקשקבל ואת
  5. התוספות השונות. שימו לב: אם מוסיפים ברוקולי, יש לבשל אותו במים לפני ולסנן היטב.
  6. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר או משמנים קלות בתרסיס שמן. ממלאים בתערובת עד 3/4 מהגובה.
  7. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל (נווה צדק, תל אביב)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים