שתף קטע נבחר

חורף טרופי: עוגת בננות, קוקוס ורום

הגשם הרציני אמנם מתעכב, אבל הטפטופים הקלים ומזג האוויר הקריר בערבים מחזיר את נטלי לוין אל הבננה ממנה היא מכינה עוגה שמסמלת בעיניה את החורף. אולי זה ישכנע את הגשם להגיע מהר יותר

לכבוד החורף שמתחיל להראות סימני חיים בימים האחרונים, ומזג האוויר שמתחיל להשתנות (בערב אפילו כבר קצת קריר!), החלטתי להכין עוגת בננות. בכל חורף אני מוצאת את עצמי מכינה עוגת בננות בכל מיני גרסאות, וזו ללא ספק עוגת הבית שלנו במזג האוויר הסגרירי, למרות שבן זוגי אינו חובב גדול (בלשון המעטה) של הפרי הזה. בעיני בננה היא אחד הפירות שיותר מסמלים את החורף, ואין כמו ריח של עוגת בננות בתנור בשביל לדעת שהחורף כבר כאן.

 

את העוגה הזאת מכינים בערבוב זריז ביותר של כמה חומרים זמינים, מכניסים לתנור, ובזמן האפייה הבית מתמלא בריחות מטריפים (וטרופיים) של בננות, קוקוס ורום. השילוב בין הבננות, הקוקוס והרום, יחד עם השקדים הפרוסים שמקשטים את העוגה מלמעלה, יוצר עוגה לכל אירוע; לארוחת בוקר, עם הקפה או התה של אחר הצהריים, וכשסתם מתחשק משהו מתוק.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • אפשר להכין את העוגה גם כמאפינס, מה שיקצר את משך האפייה משמעותית, לכן כדאי לעקוב ולבדוק אחרי כרבע שעה.
  • ניתן להקפיא את העוגה בשלמותה, עטופה היטב, עד כחודש.
  • את העוגה כדאי לשמור במקרר על מנת שלא תתעפש. היא נשמרת מצוין עד חמישה ימים.
  • ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילת העוגה, מה שיוסיף מתיקות. אני דווקא אוהבת את הגרסה הפשוטה הזאת, שמתאימה תמיד.
  • חשוב לא לערבב יותר מדי את התערובת לפני האפייה, מה שיגרום לעוגה להיות דחוסה וקשה ובמרקם "חנק".


(צילום: נטלי לוין) 

 

עוגת בננות, קוקוס ורום

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות חד פעמיות):

 

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 כפות גדושות (50 גרם) סוכר חום כהה

3/4 כוס (150 מ"ל) שמן צמחי

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

3 כפות רום כהה (לא תמצית)

3 בננות גדולות מרוסקות במזלג

1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח לבן

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

כוס (90 גרם) קוקוס טחון

מעט שקדים פרוסים לקישוט

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים יחד - בעזרת מטרפה ידנית - סוכר, סוכר חום, שמן, ביצים, תמצית וניל ורום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הבננות המרוסקות וממשיכים לערבב בעזרת לקקן/מרית עד שהן נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
  3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
  4. מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה משומנות, ומפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל עוגה.
  5. אופים את העוגות כ-35-45 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ומקשטים באבקת סוכר.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים