שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אפילו עם כוסברה: תמרים מחוץ לקינוח
    לפעמים אנחנו אומרים דברים בלי לחשוב על התוצאות ושנייה אחרי נופלים לבור שאין דרך יציאה ממנו. ניר צוק למד על בשרו מהו תשלום על פליטת פה, אבל אנחנו מרוויחים מזה שני מתכונים מפתיעים ולא מתוקים עם תמרים

    על פליטות פה משלמים, את זה הבנתי כבר בגיל צעיר בכל מיני סיטואציות מוזרות. כמו באותו יום שרציתי להחמיא לסבתי, וציינתי שהריח העולה מהתפוחים האפויים נפלא. מאז ועד יום מותה זכיתי, מדי שבוע, לאכול את אותם תפוחים בעלי מרקם רקוב וריח תוסס, העיגולים החומים שנואי נפשי תחת עינה הבוחנת.

     

    במשך השנים השתפרתי מעט, למדתי לשמור על פי וחיי השתפרו. אבל מדי פעם כולם מועדים. כשסיפרתי בתום לב לאחד האורחים כי אני נוסע לפגישה בלונדון

    (אופס, פליטת פה), השביע אותי באנגלית בריטית מצטווחת, כולו נרגש, להצטרף אליו ואל משפחתו לארוחת ערב באחוזת המשפחה, כשעה נסיעה מלונדון.

     

    הסאגה נמשכה, כשכעבור יומיים הגיע שליח עם הזמנה ובה מצויין כי מתקיימת ארוחת ערב חגיגית לכבוד השף ניר צוק, ולבוש רשמי חובה. כל כך חלמתי על לונדון שקטה ורגועה, בישול ארוחת ערב ושיטוט בין גלריות ובתי קפה. אבל, כמו שכבר למדתי, על פליטות פה משלמים. לכן, שלחתי את חליפת הארמאני המושקעת לניקוי יבש, ביטלתי את ההזמנות למסעדת "Fat Duck" והחלטתי שאם אין ברירה, מוטב ליהנות.

     

    מתנה למארחים זה תמיד בלגן, על אחת כמה וכמה כשהמארח אינו סובל ממחסור ומחזיק מרתף יין שאינו מבייש מלון בוטיק. חמסות זה פאסה ועבודות של קדישמן - קצת לא בתקציב כרגע. מזל שיש לי אמא נמרה אשר מייד שלפה מהמזווה ארגז תמרים והודיעה לי שאין מתנה יותר ישראלית מהתמר.

     

    בירור קצר העלה כי ישראל היא מעצמת תמרים, ומים המלח שלנו מגיעים תמרים אף למדינות ערב - ללא איזכור למדינת ישראל, כמובן. קיימים בארץ מספר זני תמרים שהבולט בהם היום הוא המג'הול, המתאפיין במתיקות גבוהה ובמרקם רך במיוחד. עונת הגדיד בדיוק בסיומה וזהו זמן מעולה להצטייד בתמרים כאשר הם בשיא בשלותם וטריותם.

     

    סלט כרוב ותמרים

    המרכיבים: 

    ראש כרוב קטן

    20 תמרים מזן מג'הול

    1/2 פלפל ירוק חריף

    1 לימון גדול

    1 כפית גדושה קצח

    1/3 כוס שמן זית

    מלח ופלפל


    סלט כרוב ותמרים (צילום: דודו אזולאי)

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את התמרים, מגלענים בעדינות וחותכים לרבעים בעזרת הידיים.
    2. חוצים את הכרוב וקוצצים דק.
    3. קוצצים את הפלפל החריף ומערבבים לתוך הכרוב. מוסיפים קצח ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
    4. בסמוך להגשה מערבבים פנימה את התמרים.

     

    קרוסטיני תמרים וכוסברה

    מתכון שמגיע ממזרח הודו, שילוב בלתי אפשרי של טעמים המשתלב לכדי הרמוניה

     

    המרכיבים: 

    10 פרוסות של לחם קסטן

    50 גרם חמאה

    300 גרם תמרים מזן מג'הול

    צרור כוסברה

    1 פלפל ירוק חריף

    מלח ופלפל


    קרוסטיני תמרים וכוסברה (צילום: דודו אזולאי)

     

    אופן ההכנה:

    1. בעזרת סכין חדה מסירים את הקשה של הלחם וחותכים לרבעים.
    2. ממיסים את החמאה, מברישים את הלחם בחמאה המומסת, מתבלים במלח ופלפל ואופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות עד לייבוש הלחם, מניחים להצטנן.
    3. קולפים את התמרים ומגלענים. טוחנים אותם במעבד מזון יחד עם הכוסברה והפלפל החריף, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
    4. הגשה: מזליפים את ממרח התמרים מעל הקרוסטיני ומגישים מייד.
    5. ניתן לשמור עד שלושה שבועות מכוסה במקרר.

     

    1. ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קרוסטיני תמרים וכוסברה
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים