שתף קטע נבחר

חיבוק משני הצדדים: סנדוויץ' לביבות ופורל

לביבות לא חייבות להיות משוייכות לחג, אפשר גם להכין אותן כתוספת לדג, כמו במתכון הבא שמשלב כרשה, בטטה ופורל. מנה לא שגרתית שמורכבת מדברים שאוהבים

פילה פורל בין לביבות כרשה ולביבות בטטה

באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

2 דגי פורל מפולטים ונקיים מעצמות

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

תבנית מרופדת בנייר אפייה

ללביבות:

1 בטטה קטנה מגורדת בפומפייה

1 כרשה קצוצה

2 ביצים

1 ענף תימין

זרעי חרדל גרוסים

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. הדג: מניחים את הפילטים של הפורל על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  2. אופים בטמפ' של 200 מעלות במשך 10 דקות.
  3. הלביבות: שוברים ביצה בשתי קערות נפרדות. בקערה הראשונה מניחים את הכרשה עם מלח ופלפל ומעט תימין. בקערה השנייה מניחים בטטה, מלח ופלפל וקורט זרעי חרדל.
  4. טורפים את המרכיבים בשתי הקעריות היטב, ומטגנים מהן לביבות קטנות במחבת טפלון עם נייר סופג מעל.
  5. אופן ההגשה: מניחים את דג הפילה על צלחת ההגשה, ומעליו עורמים לביבות בטטה. מעל מניחים דג פילה נוסף ומעליו את לביבות הכרשה. עכשיו נוסיף מעט שמן זית ולימון בצד.
  6. ניתן להגיש בתוספת רוטב יוגורט.
  7. טיפ להכנה: מומלץ להכין את המסות של הלביבות מראש, וברגע שמכניסים לתנור את הדגים מטגנים את הלביבות - לטמפ' מושלמת של מרכיבי המנה בעת ההגשה.


פילה פורל בין לביבות כרישה ולביבות בטטה (צילום: דניאל לילה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים