שתף קטע נבחר

זכיתי בטוטו: ביקורת מסעדה

מסלט הקלמרי דרך הדניס הנימוח ועד פצצת השוקולד החכמה: אחרי שבועיים של דלתות סגורות ושיפוץ מאסיבי, טוטו חזרה בגדול. אמיר קמינר טעם ובדק איך ומה השתנה

מסעדת "טוטו" התל-אביבית עברה לאחרונה שיפוץ בהשקעה ניכרת, דלתותיה נסגרו לשבועיים וחסידיה נאלצו להיפרד זמנית מיצירות אהובות. במהלך השבועיים ניער השף ירון שלו את ממלכתו, בנה מטבח חדש (מהרצפה המיוחדת ועד התקרה, שהיא קולט אדים אחד גדול‭,(‬ וביטל את ההפרדה המסורתית בין פס קר לחם: מעתה כל טבח מכין מנה מתחילתה ועד סופה, ואז היא עוברת לפיקוח ולטאץ' הסופי של השף.

 

בתום הרמונט התאכלסה שוב המסעדה בנתיניה הקבועים: פוליטיקאים בדימוס, עורכות דין אלגנטיות, אנשי עסקים ותקשורת מחויטים, קולנוענים ידועים ונשות חברה מקשישות.

 

בחודש האחרון פקדתי אותה פעמים מספר, בניסיון לאבחן איך השפיע השינוי במטבח על תפריט העסקית.

 

זאת לא הייתה משימה קלה - העסקית של טוטו (ראשונה ועיקרית‭,(‬ מסעדת שף ים תיכונית, נהנית להשתנות אחת לכמה ימים. גם המחיר הרשמי ‭98 -‬ שקל, נתון לפרשנות, ואתם עלולים לצאת משעריה בסכום הרבה יותר גבוה, אם לא תיזהרו.

 

העסקית המשופצת כוללת קלאסיקות מן העבר - סלט קלמרי עם גרגרי חומוס ויוגורט, פפרדלה ראגו, סטייק קצוץ ופילה סלמון, לצד הנפקות חדשות. מובן שהעדפתי לבדוק את החידושים.

 

בראשונות אפשר להתענג על אנשובי כבוש מהים התיכון - סלט מרהיב כמו שרק שלו יודע לצייר במכחולו, והוא כולל יוגורט ועדשים. פתיח מוצלח נוסף הוא הטורטליני גבינות רכות - שלושה כיסונים משובבים הרובצים בתוך קרם עגבניות שטח וגבינת גאודה ועושים שמח בפה. גם מנת הרוסטביף הייתה מרשימה ומושקעת. למבקר הקולנוע הסמכותי ד' שנלווה אליי היה מה להעיר על אופיין הלא מושלם של פרוסות הבשר המדממות, אבל לי זה לא הפריע לערום אותן על הטוסטים, להוסיף חרדל, צנוניות וצלפים ולנגוס בתאווה.


טורטליני גבינות במסעדת טוטו (צילום: שלום בר-טל)

 

לפחות ד‭,'‬ המפליא לחקור את הקולנוע התיעודי העברי, הצליח להתרגש מהעיקרית: דג דניס קריספי (תוספת 20 שקלים‭,(‬ המוגש בשלמותו, מקומח קלות. אחרי ביס אחד היה ברור גם לי שהגעתי לגן עדן. בהתאם להמלצתו של המלצר המקסים יותם, ויתרנו על הסכין והמזלג, בצענו בידינו מהדג חתיכות-חתיכות, שנתלשו בקלות רבה, וטבלנו אותן בחמשת הווינגרטים שהוגשו עם הדג, ובהם ראיטה מלפפונים, רוטב פלפלים ועמבה. השילוב בין הטעמים העזים למרקמו הנימוח של הדג היה מופתי. גל העצמות שנותר בצלחת היה אנדרטה לחוויה המסעירה שעברנו.

 

בהזדמנות אחרת התנסיתי יחד עם חברתי הלונדונית ש' בסטייק סינטה זוגי 400 גרם של טוטו. הוא הגיע טיפונת קריר, אז שלחנו אותו לעוד דקה-שתיים במטבח המשופץ, ואז הוא התייצב חם וסקסי, מוכן להסתערותנו. ש‭,'‬ שגדלה על סטייקיות רומניות בחיפה וכיום היא בת בית במסעדות היוקרה של לונדון, ידעה להעריך את איכויות הנתח העסיסי והמטופל היטב.

 

אסור להחמיץ גם את הטורטליני בטטה וקלמרי ברוטב חמאה לבנה (תוספת 10 שקלים) - מנה שמעידה על הכישרון הגדול של שלו, אבל גם על חיבתו לגודש. שלו לא מאמין ב"לס איז מור‭."‬ במקרה שלפנינו, הוא ערם על המנה גם גרגרי אפונה, כרישה, פטריות וערמונים. במפתיע, הגיבוב יצא הרמוני.

 

וסליחה שאני מכביד על הארנק שלכם, אבל רצוי להתנסות באחד הקינוחים המושקעים והיצירתיים, למשל כדור שוקולד עם פירות יער ורוטב סמיך וחם, פצצה מתוקה וחכמה שהפכה אותי לרגע לאיש מאושר, כמעט כמי שזכה בטוטו.

 

  • טוטו, ברקוביץ' 4 תל-אביב, ‭03-6935151‬

 

מטבח: מסעדת שף ים תיכונית.

 

מחיר עסקית: 98 שקל.

 

שעות העסקית: א‭-'‬ה' ‭.17:00-12:00‬ ואם חורגים מהדיל: קינוחים יצירתיים ואלכוהול.

 

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה באזור: בתשלום.

 

ציון: 9.5 (בסולם מסעדות שף)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים