שתף קטע נבחר

בישול מהיר וטעים: פסטה עם פטריות ועוד

מה כיף לבשל, במהירות, כשמגיעים הביתה קרועים מהעבודה, וכמהים למשהו טעים, טרי וחם? פסטה חמה עם פטריות, חמאה, פטרוזיליה ופרמזן - יכולה להיות התשובה

אני אוהבת פטריות עם פסטה. זו יכולה להיות מנה קלישאתית משמימה, וזו יכולה להיות מנה מדויקת ונהדרת, אם רק מקפידים איתה קצת, ואם יש אנרגיית קיצוץ מסוימת, כי צריך לפרוס הרבה פטריות.

לא יזיקו גם כמה עזרים טקטיים: לפני כמה שנים קשרתי את חיי באלו של מגררת היי טק ("מיקרופליין") ומאז הפכו חיי הבישול-אחרי-העבודה שלי, אלו שבהם אני קצרה בזמן ובאנרגיה, קלים במפורש. במיקרופליין שלי אני מגררת שום במקום לקצוץ אותו (או ג'ינג'ר למשל) וגם גבינת הפרמזן, שעל גירורה במכשירי עבר עמלתי קשות, פשוט נושרת ממנה כענן נוצה ארומטי במיוחד, במהירות.

גרסת הבית הפופלרית ביותר: פסטה חמה עם פטריות, פטרוזיליה, חמאה וגבינת פרמזן, כשאת כל זה חותמת מלמעלה קליפת לימון, להשלמת הטעם. אם יש לכם פטריות מיובשות, זה הזמן להשתמש במעט מהן. הן יוסיפו למנה הזאת איזה ממד עמוק, נוסף, של טעם. אם אין לכם, לא קרה כלום. גם ייצא טוב מאוד.


צילום: יוסי סליס; סגנון: נטשה חיימוביץ'

 

4 מנות

1 ק"ג פטריות טריות מכל הסוגים – למשל שמפיניון, ירדן, פורטבלו

3 גבעולי בצל ירוק

500 גרם פסטה ארוכה, רצוי טליאטלה או פטוצ'יני

3 כפות שמן זית

3 שיני שום, קלופות

3 כפות חמאה

100 גרם גבינת פרמזן, או כל כמות אחרת שאתם אוהבים

מלח, פלפל שחור

1 לימון (משתמשים בערך במחצית מכמו הקליפה, או לפי הטעם)

1/2 כוס פטרוזיליה

אפשרות: 2 כפות פטריות פורצ'יני מיובשות

 

אופן ההכנה:

1. חיתוכים והכנות: אם משתמשים בפטריות המיובשות, משרים אותן בקערית עם מים חמימים. פורסים את הבצל הירוק, לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך. פורסים גם את פטריות השמפיניון והפורטבלו לפרוסות, וחותכים את קוביות הירדן לקוביות בגודל 1-2 ס"מ.

2. הפסטה: בינתיים, במקביל, מרתיחים מים לפסטה בסיר נפרד, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. ומסננים.

3. הפטריות: מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל ואת הפטריות 7-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מזהיבות והופכות פריכות (בעיקר השמפיניון והפורטבלו, לירדן זה יקרה פחות). מגררים מלמעלה את השום, ומערבבים. מכבים את הלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים מיד, מגררים מלמעלה גם מחצית מגבינת הפרמזן, מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים שוב. קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים פנימה, ואז גם מגררים מלמעלה את קליפת הלימון. מערבבים בעדינות.

4. ההגשה: מחלקים את הפסטה לצלחות, ומגישים עם ערימה של הפטריות, ועוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגררים ואוכלים מיד.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה עם פטריות ועוד
סגנון: נטשה חיימוביץ' צילום: יוסי סליס
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים