שתף קטע נבחר

"תפקידה של הספרות הוא להעיד על פשע"

יהושע סובול נמשך אל הכאוס, וחש את האפשרות לחורבן במחזותיו, בספריו וגם בחיים. "אנחנו פושעים נגד עצמנו", הוא אומר ומתייחס לבנייה בהתנחלויות, "והמחיר יהיה מלחמה"

בפינת העבודה של המחזאי והסופר יהושע סובול שולחן ארוך וכהה, מחשב חדיש וחלון גדול ממנו ניתן לצפות על השכנים המתגוררים בבניינים הסמוכים. כתיבה עבורו היא אינה מלאכה נעימה, ולכן דורשת ריכוז רב ופינת עבודה נוחה. על כתיבתו מעיד סובול כי היא "מושפעת מנושאים כאוטיים", וטוען כי המציאות הישראלית מתקיימת על סף חורבן פוטנציאלי.

  

בעקבות חרם האמנים על היכל התרבות באריאל, בו לקח חלק, מספר סובול כי משמעותו של האקט הוא עצם אי-החציה של תחומי הקו הירוק על מנת לעצור את הבנייה בשטחים הכבושים, ולקחת חלק פעיל במאבק בעד השלום. "על פי המציאות כיום, תפקידה של הספרות הוא תמיד להעיד על פשע. פשע מוסרי, או פשע של פגיעה בזולת שלא לצורך".

 

יהושע סובול, מחזאי סופר ופובליציסט, נולד בתל-מונד, ולמד ספרות והיסטוריה בארץ ובסורבון בפריז. "גטו", מחזה שכתב ב-1983, היה המחזה הראשון שפרסם את שמו, ובעקובתיו זכה להכרה בינלאומית. המחזה תורגם לשפות רבות, הוצג בתיאטראות המובילים ברחבי העולם וזכה בפרסים רבים.

 

במהלך הקריירה האמנותית שלו תפקד כמנהל האמנותי של תיאטרון חיפה, אך ב-1988 לאחר שהוצג מחזהו "סינדרום ירושלים" שעורר שערוריה חברתית, התפטר

מתפקידו ועבר להתמקד בכתיבת ספרים ומחזות. ספרו "ויסקי זה בסדר" שיצא לאור לפני שנים אחדות, תורגם לאנגלית וזכה לשבחי הביקורת.

 

ב-2006 פרסם את הספר "כאן ועכשיו - עמיר פרץ והמצב הישראלי", בו ניתח את המצב החברתי בישראל דרך סיפורו של עמיר פרץ, ובאמצעות סיפורים אישיים של אנשי מעמד הפועלים. בימים אלו שוקד סובול על כתיבת מחזה חדש, ומביים סרט באורך מלא עם תלמידי בית הספר לקולנוע "אימפרו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סובול. הצד הפוליטי של האמנות
צילום: יונתן צור
לאתר ההטבות
מומלצים