שתף קטע נבחר

מחקר בקנדה: חימום פופקורן במיקרוגל - מסוכן

החוקרים מצאו כי כימיקלים רעילים מאוד עברו מאריזות מזון מוכן, המיועדות לחימום במיקרוגל, לתוך דמן של חיות ובני אדם. כעת שוקלים בקנדה ובארה"ב לקבוע סטנדרטים חדשים לאריזות מזון. "מדובר בתהליך הרסני לגוף האדם", אמר ל"ידיעות אחרונות" חוקר מישראל

משתמשים במיקרוגל כדי לחמם מזון מוכן או להכין פופקורן? גם אם כתוב על אריזות המזון כי אין סכנה לחמם אותן במיקרוגל, ייתכן כי חומרים מסוכנים נספגים במזון במהלך החימום. 

 

כך לפחות עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת טורונטו בקנדה. מתברר כי כימיקלים שונים, חלקם רעילים מאוד, הנמצאים במארזי מזון מהיר ובחלק ממחבתות הטפלון עוברים אל המזון שמחומם בהם, ומשם הם מוצאים את דרכם למערכת העיכול ולמחזור הדם.

 

החומרים המסוכנים עברו לדם

במחקר, שערכו פרופ' סקוט מייברי וד"ר ג'סיקה דיאון מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת טורונטו, ושפורסם בכתב העת המדעי ‭,Perspectives Environmental Health‬ נמצא כי קיים מעבר של כימיקלים מסוכנים מאריזות המזון המוכן המיועדות לחימום במיקרו או בתנור. בין האריזות גם שקיות פופקורן, הנפוצות מאוד בבתים רבים.

 

החוקרים בדקו את מוצרי המזון הנפוצים בצפון אמריקה שחוממו באריזות למיקרוגל ולתנור ובמחבת טפלון. הם גילו במזון שרידים של כימיקלים שמקורם במארז שעטף אותם או במחבת. אותם חומרים מסוכנים נמצאו בדם של בעלי חיים ושל אנשים שצרכו את המזון. המחקר, שמומן על ידי המועצה הקנדית למדע והנדסה, מעורר רעש רב בעולם. המסקנות שלו הוגשו לממשלת קנדה, והן ישמשו אותה וכנראה גם את ארצות הברית כדי לקבוע סטנדרטים חדשים לאריזות מזון.

 

פרופ' דורון אורבך, חוקר במחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן,

אמר אתמול כי מדובר בחומרים מסוכנים לבריאות האדם. "מצאו בדם האדם עקבות של חומצות חזקות שאינן שייכות לו, ושעלולות לגרום נזקים קשים מאוד לתאים חיים‭.‬ המחקר הראה שהחומרים הגיעו דרך שקיות לחימום מהיר במיקרו או בגריל. המשותף לכולם הוא שיש לאריזות האלה תכונה שהמזון לא נדבק אליהן, והן עצמן לא נדבקות לדופן התנור או לדופן המיקרוגל.

 

"כדי שמארז המזון לא יידבק, למשל פופקורן בשקיק נייר המיועד להכנה במיקרוגל, משתמשים בתרכובת מסוימת, שעד היום ידענו שהיא יציבה ולא מתפרקת, כלומר לא חודרת למזון שהיא עוטפת. ברגע שזה מגיע לגוף האדם זה עלול לפגוע בחלבונים המרכיבים את תאי הדם שלנו ולשנות את המבנה של החלבונים, כלומר לשנות את תפקוד התא, וזה תהליך הרסני לגוף האדם, ומתברר שהוא נעשה בלי דעת".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פופקורן. כדאי לחזור להכין בסיר?
צילום: Index Open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים