שתף קטע נבחר

בפרדס ליד השוקת: עוגת תפוזים

עונת החורף מתאפיינת בעיקר בגשמים ושלוליות, אבל יש גם סימנים אחרים, כמו למשל תפוזים שמפיצים ניחוח חורפי ורענן ברגע שמקלפים אותם. נטלי לוין מייחלת ליום גשום ומתנחמת בעוגת הדרים ושקדים

אחד הריחות האהובים עלי הוא ריח של תפוזים בחורף. כשעוברים בדוכני ירקות ופירות בשוק קשה שלא לשים לב לריח המשכר הזה, ואני מיד מעמיסה כמה תפוזים כתומים ריחניים ונהדרים אל תוך שקית הקניות שלי. מבחינתי ריח התפוזים אומר שהחורף כבר הגיע, למרות שמזג האוויר מראה לנו סימנים אחרים.

 

בחורף יש כמה עוגות קבועות שאני אוהבת להכין, וביניהן, כמובן, עוגת תפוזים. כבר בזמן ההכנה, כשסוחטים את המיץ מהתפוזים הטריים ומגררים את הקליפה, מתפזר ריח של חורף בבית. הבלילה שמתקבלת לפני האפייה קטיפתית ואוורירית למדי, מה שיוצר עוגה עדינה ועסיסית לאחר האפייה. אפשר לזגג את העוגה המוכנה עם סירופ סוכר תפוזי שמכינים תוך דקות, שמעשיר את העוגה עוד יותר, אבל אני דווקא אוהבת אותה בגרסא הפשוטה יותר, ללא הסירופ.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • ניתן להכין סירופ להרטבת העוגה לאחר האפייה: מרתיחים יחד 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס סוכר, מוסיפים מעט גרידת תפוז ואמרטו ומוזגים על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור. הסירופ ישאיר את העוגה עסיסית עוד יותר.
  • העוגה מצוינת גם בגרסה ה"יבשה" שלה (היא עסיסית ונימוחה גם ללא הסירופ).
  • ניתן להקפיא את העוגה המוכנה עד כחודש, עטופה היטב.
  • העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.
  • מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
  • אם לא אוהבים שקדים אפשר להמיר באגוזי מלך טחונים ואפילו קוקוס.
  • מומלץ להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי. אפשר להמיר אותו גם במיץ קלמנטינות אם אוהבים.

 

עוגת תפוזים ושקדים

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ):

4 ביצים גדולות

כוס (200 גרם) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

גרידה מ-2 תפוזים

כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

3/4 כוס (150 מ"ל) שמן

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן

100 גרם שקדים טחונים

10 גרם אבקת אפייה

מעט אבקת סוכר לקישוט


עוגת תפוזים ושקדים (צילום: נטלי לוין) 

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר או בעזרת מקצפה חשמלית ישנית מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
  2. מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
  3. מערבבים יחד את מיץ התפוזים והשמן בערה נפרדת, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.
  4. לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-35-45 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. בוזקים מעט אבקת סוכר על העוגה המוכנה.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים