שתף קטע נבחר

רוב התיקים נגד סרסורים של בני נוער נסגרו

דו"ח מחקרי של הכנסת מצביע על אכיפה דלה במיוחד, בזמן שמשרד הרווחה לא מסייע. שני תיקים בלבד נפתחו בעשור האחרון נגד חשודים בקבלת שירותי מין מקטינים - ושניהם נסגרו

בעמותות הסיוע טוענים כי אלפי בני נוער בישראל נפלו קורבן לתעשיית הזנות, אך למרות שהתופעה מוכרת לשירותי הרווחה כבר 13 שנים, לא נעשה דבר כדי למגר אותה. דו"ח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שהגיע לידי ynet מצביע על אוזלת יד קשה של הרשויות בטיפול בצעירים, ועל אכיפה דלה במיוחד של החוק נגד הסרסורים ולקוחותיהם.

 

הדו"ח הוכן לקראת דיון משותף בנושא שיערכו הבוקר (יום ד') חברי ועדת הכנסת לזכויות הילד וחברי ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים.

 

מהמסמך שחיברה מריה רבינוביץ' עולה כי אנשי משרד הרווחה מטפלים מדי שנה בכ-200 נערות שנוצלו למטרות זנות, לצד כמה עשרות נערים שנפלו גם הם קורבן לתופעה. למרות הנתונים, העריכו בעמותת על"מ כי היקף התופעה גדול בהרבה - וכ-5,000 בנות 12-21 מועסקות בתעשיית המין הישראלית.

 

ממצאי המסמך העלו כי שירותי הרווחה אינם נוקטים צעדים אקטיביים כדי לאתר בני נוער המנוצלים למטרות זנות. במשרד הרווחה תומכים במימון עמותות הפועלות בנושא, אולם אלו פועלות באזורים מצומצמים בלבד ולא בפריסה ארצית.

 

נוסף על כך, לא מפעיל משרד הרווחה מסגרות טיפוליות או שיקומיות ייחודיות עבור קטינים שנפלו קורבן לניצול למטרת זנות. לפי המצב כיום, הם מועברים לטיפול במסגרות המיועדות לבני נוער במצבי סיכון ומצוקה.

 

באשר להתנהלות רשויות החוק מול צרכני הזנות, נכתב במסמך כי בעשור האחרון נפתחו במשטרה שני תיקים בלבד נגד חשודים בקבלת שירותי מין מקטינים - שנסגרו, האחד מחוסר ראיות והשני בשל חוסר עניין לציבור.

 

מתוך 35 תיקים שנפתחו בעשור האחרון נגד חשודים בסרסור קטינים לזנות נסגרו 19, לרוב בשל קושי בראיות.

 

בניסיון לשפר את המצב, מנסחים בימים אלו אנשי משרד הרווחה שאלון המיועד לבני נוער, שמטרתו לאסוף מידע על תופעת ניצול הקטינים לשירותי זנות והפקרות מינית. בהתאם לנתונים שיתקבלו, יגבשו במשרד תוכנית פעולה וטיפול בתופעה ובקורבנותיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית כנעני
אילוסטרציה
צילום: עמית כנעני
מומלצים