שתף קטע נבחר

עתירה לקיום משמרות מחאה מול בתי ישי ואטיאס

מתנחלים עתרו לבג"ץ בבקשה לאפשר קיום משמרות מחאה שקטות מול בתיהם של השרים אלי ישי ואריאל אטיאס על רקע החלטתם לא להתנגד לחידוש ההקפאה. "בשם חופש הביטוי"

המשטרה מסרבת לאפשר הפגנות מול בתי שרי הש"ס, פעילי הימין עתרו לבג"ץ כדי לאשר את משמרות המחאה. לבית המשפט העליון הוגשה הבוקר (יום ד') עתירה נגד מפקד מחוז ירושלים, בדרישה שהמשטרה תאפשר קיום משמרות מחאה שקטות ומצומצמות מול בתיהם של השרים אלי ישי ואריאל אטיאס, כדי למחות על החלטת המפלגה להימנע בהצבעה הצפויה על חידוש הקפאת הבנייה בהתנחלויות.

 

בעתירה, אשר הוגשה באמצעות עורך דין איציק בם, נטען כי בדמוקרטיה זכותו של כל אזרח להביע את דעתו ברשות הרבים, אך היועץ המשפטי לממשלה הנחה את המשטרה שלא לאפשר לקיים משמרות מחאה מול בתי עובדי ציבור ונבחרי ציבור ולפזר בכוח כל הפגנה מעין זאת.

 

רועי רידר, חייל משוחרר המשמש כרכז פעילות של ועד מתיישבי בנימין, טוען בעתירה כי ביקש לארגן משמרות מחאה מצומצמות ושקטות מול בתיהם של השרים ישי ואטיאס במחאה על היעדר עמדתם בנוגע להקפאת הבנייה. לדבריו, המשטרה סירבה לבקשתו למרות שהבטיח לקיים את האירועים במתכונת שקטה שלא תפריע לסביבה.

 

"מצב אבסורדי"

לדברי עורך הדין בם, הנחיות היועץ המשפטי והחלטת המשטרה המסתמכת עליהן עומדות בסתירה לפסיקת

בית המשפט העליון ואינן מבחינות בין איש ציבור לנבחר ציבור ואף מתעלמות מהמצב החוקי, לפיו משמרת מחאה בת פחות מ-50 אנשים איננה טעונת רישיון. ההנחיות, לטענתו, הופכות כל מחאה בקרבת ביתם של אנשי ציבור להתקהלות אסורה.

 

העותר טוען כי הבעת מחאה שקטה על-ידי מספר מצומצם של אנשים ללא אמצעי הגברה מול בתיהם של שרים בכירים אינה פוגעת בפרטיותם מעבר למידה הראויה ומביאה לידי ביטוי הולם את הזכות לחופש הביטוי הפוליטי של המפגינים.

 

עוד נכתב בעתירה כי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה וההחלטה המבוססת עליה יוצרות מצב אבסורדי שבו הזכות להביע דעה מול ביתו של שר תלויה במשתנים מקריים, כגון מקום מגוריו וכדומה. רידר טוען כי לא ניתן להצדיק זאת, כיוון שזכות המחאה של כל אזרח נגד מדיניות של שר צריכה להיות שווה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר ישי. מחאה ליד הבית?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים