שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    בתרגום ממקסיקנית: קסדייאס סלמון
    אפשר לקרוא לזה טוסט משודרג ואפשר פשוט לאכול את זה לצד רוטב שמנת או אבוקדו. אלומה בליליוס מגישה לכם אוכל מקסיקני עממי בגרסה ישראלית

    יש לי אהבה רבה לאוכל מקסיקני ודרום אמריקני. לצערי, אין בארץ מסעדה המגישה אוכל מקסיקני עממי, אם כבר היתה אחת כזו שהתיימרה להיות מקסיקנית, היא הגישה את האוכל עם טוויסט גורמה, אתם יודעים, כמו שהתאילנדי יכין ליפנים את הסושי לצהריים.

     

    נכון, לא יצא לי לבקר בשום מדינה הדרומית לארה"ב, אבל בטיולי בארה"ב לא יכולתי להפסיק לאכול אוכל מקסיקני (המותאם לאמריקאים), אם זה פהיטס,

    נאצ'וס, צ'ימצ'נגה, צ'ילי קון קרנה ואחרים. אני נזכרת כל הזמן בטעם החדש, בפשטות שהיתה בטעמים, בחריפות ובעיקר במאכלי רחוב ההולמים לטעם ולכיס.

     

    החלטתי להביא את המאכל הכי קל ופשוט ששמו קסדייאס (quesadillas). אפשר לקרוא לקסדייאס טוסט משתי טורטיות וביניהן מילוי על בסיס גבינה מותכת (queso גבינה בספרדית). המקסיקנים אוכלים אותו עם תערובת של בשר/עוף, כוסברה, צ'ילי וגבינה מותכת, וליד קערית של גוואקמולי (ממרח אבוקדו) וקערית של שמנת חמוצה.

     

    טעמה של הקסדייאס הלא-כשרה מדהים, אבל גם הגרסה הכשרה, אותה החלטתי להביא, טעימה לא פחות ואינה מתרחקת יותר מידי מהמקור - קסדייאס עם גבינת צ'דר, סלמון מעושן ושאר ירקות. אתם גם חופשיים ליצור טעמים נוספים לקסדייאס (כגון ירקות קלויים) או להתחקות אחרי המקור. הקסדייאס הוא מתאבן מדהים היכול להפתיע בארוחה שמכינים לחבר'ה מהאוניברסיטה, לאירוע קוקטייל או ככיבוד למשחק כדורסל מענג.

     

    מה צריך כדי להכין קסדייאס? מחבת חמה ללא שמן, טורטיות קנויות מחיטה (ניתן למצוא בכל סופר), גבינת צ'דר בריטית (אפשר לשנות לפי טעמכם), אהבה לכוסברה, בצל ירוק וצ'ילי. אם בא לכם ממש להתפנק, תכינו לכם גם את ממרח הגוואקמולי ותהיה לכם ארוחה משביעה וצבעונית.

     

    רוב האנשים אוהבים לטגן את הקסדייאס, לדעתי זה יוצא שמנוני ומכביד על הבטן. יש כאלו שאוהבים לקלות אותם בגריל, אבל הכי טעים, לטעמי, הוא להניח אותם על מחבת חם ולתת לטורטייה לקבל צבע זהוב כהה.


    (צילום: שירן כרמל) 

     

    קסדייאס סלמון

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    לקסדייאס:

    8 טורטיות חיטה קנויות

    200 גרם גבינת צ'דר מגורדת - אני אוהבת את הצ'דר הבריטית ולא האמריקנית (יש בה יותר ארומה)

    8 גבעולים של כוסברה קצוצה

    1 בצל ירוק קצוץ דק

    1 פלפל צ'ילי פרוס ללא הגרעינים

    8 פרוסות של סלמון מעושן חתוך לרצועות

    לרוטב שמנת חמוצה:

    1 גביע שמנת חמוצה

    1 בצל ירוק קצוץ דק

    מעט כוסברה קצוצה

    מלח לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. הקסדייאס: מערבבים יחד את הגבינה, הכוסברה, הבצל הירוק והפלפל.
    2. מפזרים בין שתי שכבות של טורטייה 2 חופנים או יותר (לפי הטעם) של תערובת הגבינה עם ירקות ומעל מפזרים את הסלמון המעושן.
    3. מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים את הקסדייאס. יש לטגן במשך 1/2 2 דקות, לפחות, מכל צד, או עד שהטורטייה מקבלת צבע זהוב והגבינה בתוכה מותכת.
    4. רוטב שמנת חמוצה: מערבבים היטב את כל החומרים.
    5. הגשה: חותכים את הקסדייאס לרבעים, טובלים ברוטב ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים