שתף קטע נבחר

ממשלת ארה"ב סגרה אתרי הורדת מוזיקה וסרטים

עשרות אתרי שיתוף קבצים אמריקניים נסגרו במהלך סוף השבוע, במבצע של המשרד להגנת המולדת בארה"ב. האשמה: קישור להורדת תוכן ללא אישור. האם בקרוב תצטרכו לשלם בשביל המוזיקה והסרטים שלכם?

אומרים שהמלחמה של תעשיית המוזיקה והקולנוע במשתפי הקבצים היא אבודה, ושתמיד יהיו עוד אנשים שיעלו קבצים לרשת בלי לשלם תמלוגים. בסוף השבוע האחרון קיבלו חברות התקליטים סיוע כבד במיוחד: ממשלת ארצות הברית פשטה על עשרות אתרי פיראטים וסגרה אותם.

 

קורי באסט, דובר הסוכנות לאכיפת הגירה ומכס (ICE), מסר לסוכנות AFP שזאת היתה פעולת אכיפה של צווי בית משפט נגד מספר כתובות אינטרנט. לדבריו, הפעולה היא תוצאה של חקירה מתמשכת נגד משתפי הקבצים. הפשיטה התמקדה באתרים שמציגים אלבומים ושירים להורדה, כמו RapGodfathers, DVDcollectionSale ורבים אחרים.  

 

המטרה: מורידי שירים ברשת

גולשים שביקשו להוריד שירים או את העונה האחרונה של "דקסטר" ממנועי שיתוף קבצים בארצות הברית נתקלו בהודעה מפחידה: "אתר זה הוסר על ידי ה-ICE - חקירות המשרד להגנת המולדת, תחת צו של בית דין מחוזי".

 

ההודעה מזהירה מפני הפרת זכויות יוצרים ברשת, ומזכירה מה מחיר שיתוף הקבצים: קנס של עד 250 אלף דולר, ועד חמש שנות מאסר. בנוסף, מזכירה סוכנות ICE לפיראטים שאתרי שיתוף הקבצים מאפשרים העברת "סחורה גנובה", עבירה שהעונש עליה יכול להגיע גם לשני מיליון דולר קנס ושנתיים מאסר.

 

אתר Torrent Freak פרסם רשימה של יותר משבעים אתרים שונים עליהם פשטה ה- ICE. גם לפני חמישה חודשים פשטו הרשויות בארצות הברית על אתרי שיתוף קבצים - בפעם ההיא, התמקדו אתרים שמאפשרים הורדת סדרות וסרטי קולנוע או צפייה ישירה בהם.

 

הפיראטים תחת אש

נראה כאילו מלחמתן של חברות התקליטים והקולנוע נראית פחות אבודה משנטען בעבר. במקביל למהלך האכיפה של ה-ICE, מניעים חברי פרלמנט אמריקאים חוק חדש שעשוי לעשות לפיראטים חיים קשים.

 

החוק המשולב לשמירת זכויות היוצרים ברשת, (COICA), יאפשר להקפיא את פעולתו של כל אתר שייחשד בסיוע להפרת זכויות יוצרים, ולהגיש תביעה נגד בעל הדומיין שלו. במסגרת תביעה כזו אפשר לחייב את מפעיל האתר להציג מידע על הגולשים שלו. בנוסף, אתרים משתפי-קבצים שפועלים מחוץ לארצות הברית ייחסמו לגישה ממנה.

 

החוק כבר אושר בהצבעה שנערכה ב-18 לחודש, ובקרוב יעלה לאישור הסנאט כולו ויצריך את חתימתו של הנשיא אובמה.

 

מה דעתכם? האם ממשלת ישראל צריכה להלחם במשתפי הקבצים כפי שעושה ממשלת ארה"ב? האם זה יועיל? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages Imagebank
האם תנצח התעשיה את הפיראטים?
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים