שתף קטע נבחר

"לא לנעוץ מבט"; הטיפים שלכם לרכבת בבריטניה

בלי "סמול טוק", בלי דחיפות ועם מנה גדושה של התחשבות בזולת. גולשי ynet תרמו כמה עצות לדרך הנכונה - והלונדונית - לנסוע בתחבורה הציבורית. רבים המליצו לאמץ זאת גם בארץ

כתבת הנימוסים שפרסמנו כאן לאחרונה, המספרת על דרך ההתנהגות המומלצת ברכבות ובאוטובוסים בלונדון, הוציאה מגולשים רבים השוואות מאוד לא מחמיאות לנעשה כאן, בישראל. לצד זאת, רבים מכם נרתמתם להשלים את רשימת ההמלצות.

 

למרות ש"שמואל מבית שמש" טען כי בישראל לא שמעו על נימוס - היו גולשים שנתנו כמה עצות חינם. גולש שהזדהה כ"תייר", הוסיף כלל שלא היה ברשימה המקורית: "לא לנעוץ מבטים. זה די מדהים, הבריטים לא סוקרים אחד את השני ברכבת, גם אם יושבים אחד מול השני. לא מנומס. סמול-טוק אקראי בין זרים לא נפוץ".

 

הגולש "לונדון" הוסיף כי יש לומר סליחה בכל פעם שנוגעים בשוגג בגופו של מישהו אחר בקרון. ענת מלונדון טענה כי כל הכללים שהובאו נכונים – עד לשעות העומס ברכבת: "כשהרכבת ממש עמוסה ולא ברור אם תצליח לעלות או לא, אנשים הרבה פחות מנומסים". היא גם המליצה להניח עיתונים משומשים מאחורי המושב המקופל. "זה יהיה מוכן לנוסע הבא לקריאה", כתבה.

 

הגולש C-CYCLIST ציין כי הכלל החשוב ביותר הוא לעמוד על הרציף מאחורי הקו הצהוב בלבד. "כלל נוסף - לא לעצור בפתאומיות או לחסום מעברים בתחנות. תמיד צריך לזכור שאנשים אחרים צריכים לעבור", כתב. הוא הוסיף שלל עצות פרקטיות לתיירים, בהן - להימנע משעות העומס בתחתית, ולקנות כרטיסי נסיעה עם טווח זמן רחב.


הכלל הכי החשוב: לעמוד על הרציף מאחורי הקו הצהוב (צילום: דנה צימרמן)

 

גם הגולש שקרא לעצמו "משקיף" תרם עצה שתחסוך לכם כסף. לדבריו, בניגוד לניו-יורק, בבריטניה אין צורך ולא נהוג לתת טיפים לנהגי המוניות.

 

דב בינדר מיהוד אמר כי נהג לפי הכללים שצוינו כאשר ביקר בלונדון, "אבל ראיתי בבונים ישראלים שמתנהגים ברכבת התחתית של לונדון כמו באיצטדיון, טדי וכשפניתי לבבון כזה בעברית והערתי לו כמעט קיבלתי שם מכות".

 

זה שעולה או זה שיורד?

גולש שלא הזדהה בשמו קרא לאמץ את כלל "הדלת הנפתחת" ברכבת גם במקומות אחרים: "אף פעם לא הבנתי למה אנשים עומדים בפתח המעלית ולא נותנים לצאת. חבר'ה, אם לא תיתנו לצאת לא תוכלו להיכנס. זה רק מעכב את כולם!".

 

רבים מהמגיבים לכתבה הזכירו כי מאז גל הפיגועים ברכבת התחתית בלונדון - הוצאו ממנה פחי האשפה ואין היכן לזרוק אותה. לילי מתל אביב, הזכירה מה שגולשים רבים כתבו: "זה שאין פח לא אומר שזורקים את הכוס קפה על ריצפת הקרון...מחזיקים בכוס עד שמוצאים פח".

 

הגולשת "מלי" הוסיפה וסיפרה אודות הכלל בנוגע להתנהלות במדרגות הנעות. "אני הופתעתי מאוד כשעליתי על המדרגות הנעות בלונדון", סיפרה, "שימו לב כמה הם מסודרים שם: צד ימין של המדרגות מיועד לאנשים שנותנים למדרגות לעלות אותם למעלה ולעומת זאת צד שמאל מיועד לאנשים ממהרים שרוצים לעלות לבד את המדרגות! אני הייתי בשוק כשנעמדתי בצד שמאל ופתאום ראיתי איזה פקק יצרתי מאחורי".

 

גולש אחר ציין כי הדבר תקף לא רק במדרגות: "בנתב"ג למשל ישנם המסילות הנעות. בכל העולם עומדים בצד ימין והממהרים עוברים בצד שמאל. אבל בארץ אנשים נעמדים היכן שבא להם בלי התחשבות. ואם לא בא לי להיות תקועה על המסילה, אלא ללכת עליה?"


לאמץ את כלל "הדלת הנפתחת" ברכבת גם במקומות אחרים (צילום: AFP)

 

הפוך על הפוך: כולם אוהבים את ביטר

מגיב נוסף צייר תמונת מצב עגומה בכל הנוגע להמלצות שהובאו בכתבה. הוא בחר לספר מה קורה בארץ, תוך כדי מתן הדרכה מתאימה להשתלבות במרחב המקומי: "פרוץ לקרון ברגע שהרכבת עוצרת. לא צריך לתת להם לרדת קודם. כולם אוהבים את אבי ביטר- הגבירו את הווליום של הנגן שלכם והפעילו את הרמקולים החיצוניים".

 

"הנסיעה ברכבת היא זמן מצוין לשימור קשרים", הוסיף אותו גולש בנוגע לשיחות בסלולרי, "כולם רוצים לשמוע על בעלה של הדודה שעזב אותה לטובת השמרטפית או על הקשיים שלך להכנס להיריון, על הטיפולים שלך ועל מצב הביציות".

 

"אם אתם לא רוצים להפריע (למוזיקה הבוקעת מהנגן שלכם) אפשר לסמס, אבל ההתרעה על הודעה נכנסת צריכה להיות חזקה כדי שתשמעו. אפשר גם לשחק במכשיר הנייד שלכם. כולם ישמחו לספור יחד אתכם את הנקודות- לוו את המשחק בצלילים מתאימים".


"זמן מצוין לשימור קשרים". נוסעים ברכבת ישראל

 

הכל מתחיל בחינוך

"עולה ותיקה מברזיל", אמרה כי מדובר בסך הכל בערכי נימוס אוניברסאליים. "ראיתם איך ילדים מתנהגים בבתי ספר?", תהתה, "איזה רעש, לכלוך, בלגן, כמו חיות בר ולמישהו זה נראה מוזר שאין משמעת?"

 

גולש אחר קונן: "מדהים שיש צורך לפרסם כתבה כזו אצלנו, אנחנו כמו חבורת ילדים". היו רבים שהציעו לא להגביל את הדיון לנסיעות אל מעבר לים בלבד. אליהו טען: "קצת דרך-ארץ לא תזיק לנו. למה רק בחו"ל אנו מתנהגים כבני-אדם ואילו פה בארץ כמו חיות-אדם". קריאתו זו זכתה ללא מעט תגובות, ויצוין שכמה מהן נעדרו הילכות נימוס.

 

"בסופו של דבר לכולם הרבה יותר נעים כשאנשים מתנהגים כמו בני אדם. את התכונה הזו של הבריטים הייתי לוקחת איתי בחזרה לארץ", סיכמה "מתגוררת זמנית בלונדון". 

 

יש לכם עוד הצעות? כיתבו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
נגעת במישהו בטעות? בקש סליחה
צילום: תומריקו
"אם לא תיתנו לצאת לא תוכלו להיכנס"
צילום: גילי סופר
מומלצים