שתף קטע נבחר

בראש שלכם לאפות בריוש?

הוא אחד מהלחמים הטעימים שיש, אפשר למרוח עליו משהו מלוח ומשהו מתוק ואין שום בעיה לאכול אותו נטורל, בלי כלום. אז למה שלא תעשו מאמץ קטן ותכינו לבד בבית? זה משתלם

 

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין) 

 

בריוש

באדיבות האופה ארטיזן רמי קרדי מרצה ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים"

 

המרכיבים: 

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 חבילת שמרים טריים

1/4 כוס חלב

7 כוסות קמח שטיבל 2

1 כפית מלח

250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חלמון ביצה מעורבב במעט חלב

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים בחלב.
  2. בקערת המיקסר שמים את החלב והשמרים, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח ולשים במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד ומיד מעבירים למהירות גבוהה. כשמתקבלת מסה חלקה מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת. כשכל החמאה נטמעת, הבצק מוכן.
  3. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים למשך 6 שעות במקרר (אפשר למשך לילה שלם).
  4. כאשר הבצק תפח והוא קר, יוצרים את הצורה הרצויה, לחם או לחמניות, מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים-שלוש.
  5. מורחים בחלמון ביצה בתופסת חלב הברשה עדינה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, אפיית הלחם נמשכת כ-12-13 דקות, והלחמניות כ-10 דקות או עד שהבצק צהוב ואפוי מכל הצדדים.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים