שתף קטע נבחר

אנונימוס נותנת רוח גבית לפיראטים

התנועה האנרכיסטית אנונימוס הורידה מהרשת אתרים של חברות מתעשיית הבידור, כמחאה על מאסרם של בעלי אתר שיתוף קבצים. לדעת חברי אנונימוס, זו זכותכם להוריד ולשתף שירים, סרטים ותמונות

קבוצת האקטיביסטים הידועה לשמצה אנונימוס, הפילה אתמול את אתר הפדרציה הבינלאומית של התעשיות הפונוגרפיות (IFPI). זאת כחלק ממבצע Operation Payback שמטרתו לנקום בחברות תעשיית הבידור והמוסיקה שתבעו בעלי אתר שיתוף קבצים שבדי, שכתוצאה עומדים להישלח לכלא.

 

IFPI, הפדרציה הבין-לאומית של התעשיות הפונוגרפיות, הוא ארגון שמייצג את תעשיית ההקלטה העולמית. מטרתו העיקרית – שמירת על הזכויות החוקיות של תעשיית המוסיקה על מוצריה והשימוש המסחרי בהם. חלק גדול מפעולת הארגון היא הענקת עצות משפטיות לחברות מוסיקה ובידור ומלחמה בפיראטיות ברשת, הורדת קבצים בלתי חוקית דרך אתרי שיתוף.

 

וורנר ברוס ו-IFPI תחילה

הנתבעים האחרונים במאבק של IFPI בהורדות הפיראטיות הם ארבעת חברים שבדיים שמפעילים במשותף את מנוע שיתוף הקבצים Pirate Bay. הארבעה טענו כי אתרם מהווה רק כלי לחיפוש קבצים וכי ההורדות מתבצעות בנפרד על ידי הגולשים.

 

בית המשפט השבדי לא השתכנע, ודן אותם לשנה מאסר וקנס משותף של 30 מיליון קרונות שבדיות. לאחר שערערו לבית המשפט הופחת זמן מאסרם, אך הקנס עלה ל-46 מיליון קרונות (6.5 מיליון דולר).

 


 

גזר דינם של בעלי האתר השבדי עיצבן את חברי קבוצת אנונימוס, שבחודשיים האחרונים פועלים למען זכויות משתפי הקבצים. בתגובה פרסמו אנונימוס באתר המאבק שלהם את ההודעה הבאה: "וורנר ברוס, MGM, יוניברסל, וסוני הם מהארגונים הגדולים ביותר המיוצגים על ידי ה-IFPI.

 

ארגונים אלו הוציאו 6.5 מיליון דולר מאנשים חפים מפשע. בתגובה, אנחנו נגרום לארגונים האלו הפסד כספי דומה דרך הורדת האתרים שלהם מהרשת, השחתת מידע והפרעה מרוכזת להפצת המדיה שלהם".

 

וכמו שאיימו כך גם עשו – אתר IPFI.org הופל. אחריו הורידו אנונימוס את אתר וורנר ברוס. "לא רצינו ש-IFPI ירגישו שאנחנו מתמקדים רק בהם", אמרו באתר המאבק של אנונימוס. בינתיים האתרים כבר חזרו לפעול, ונותר רק לשער מה תהיה הפעולה הבאה של אנונימוס.

 


 

חברי אנונימוס הפילו את האתרים בהתקפות DDos – שליחת אינספור הודעות לשרת בו מאוחסן האתר, בכמות גדולה מכפי שהשרת מסוגל להתמודד איתו. רבים מאתרי שיתוף הקבצים יצאו בפניה לאנונימוס וביקשו מהם להפסיק את המתקפה ולנקוט בדרכים חוקיות למאבק בתאגידים.

 

היסטוריה של "האק-טיביזם" 

אנונימוס הוא שם כולל בו משתמשות קבוצות רשת שרוצות למחות או לנקוט בפעולות נגד תוך שמירה על זהויות חסויות. חלק מהפעולות לא מזיקות בעליל, כמו הוספת תכנים טיפשיים לעמודי ויקיפדיה, וחלקן השני, הרציני יותר, כולל הפגנות, הורדה ושיבוש תכנים של אתרים. אנונימוס אינה קבוצה אחת מלוכדת ברשת, אלא קבוצות נפרדות של אנשים שמתלכדות סביב נושאים שבהם הם מאמינים, שמשעשעים אותם, או שפשוט ממש העלו להם את הסעיף.

 

 

מקור השם והקבוצה מגיע מאתרי Imageboard ופורומים. הבולט ביניהם הוא אתר 4chan שהינו המקור לתופעות רשת חברתיות רבות אחרות (lolcats למשל).

 

חלק ניכר מכוחה של אנונימוס נובע מחוסר הזהות של חבריה, והחלק נוסף נובע מריכוז ההאקרים שפועל דרכה. אחת מפעולותיה הרועשות ביותר היתה "פרוייקט צא'נולוג'י" - פרויקט המחאה של אנונימוס כנגד הכנסייה הסיינטולוגית. לאחר שהודלף והועלה ליוטיוב הסרטון המפורסם של טום קרוז שגרם לכולם לתהות אם הוא איבד את השפיות שלו סופית, דרשה הכנסייה הסיינטולוגית להוריד את הסרטון. הדבר עיצבן את אנונימוס, שהגדירו את בקשת הכנסייה כצנזורת רשת בלתי לגיטימית והכריזו עליה מלחמה.

 

המלחמה כנגד הסיינטולוגיה הגיעה לשיאה בהפגנה של 150 אנשי אנונימוס מחוץ לכנסייה הסיינטולוגיה באורלנדו, קליפורניה, שחבשו מסכות גאי פוקס (בדומה לגיבור הסרט V for Vendeta).

 


 

בצד הפחות רציני של פעולות אנונימוס, הכריזו חברי הארגון במאי 2009 על "יום הפורנוגרפיה ביוטיוב", והעלו עשרות סרטי פורנו לאתר בשמות בדויים.

 

המעשים המתוארים הם רק קומץ מהפעולות של חברי הארגון, שחלק רואים בהם פורעי חוק בלתי מזיקים, וחלק מזהירים את החברה מפניהם ומעשיהם הנתעבים ברשת (עיין ערך אנונימוס והמשאית המתפוצצת של חדשות פוקס).

 

פעולת הפלת אתרי תעשיית הבידור, שהינה בלתי חוקית, עשויה לקחת את מלחמת הפיראטיות ושיתוף הקבצים לשלב חדש שעוד לא נראה ברשת כמותו.

 

מה דעתכם? האם הפעולות של אנונימוס משרתות את חברי Pirate Bay, או שיסבו להם נזק? האם יש מקום ל"האק-טיביזם" כשמתמודדים מול חברות התקליטים? ספרו לנו בטוקבקים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנועת אנונימוס מאיישת את התותחים
מומלצים