שתף קטע נבחר

חמאס: נכבד משאל עם עתידי על הסכם שלום

איסמעיל הנייה הציג עמדה מרוככת, במסיבת עיתונאים ברצועה. "נסכים למדינה פלסטינית בגבולות 67', אם ישוחררו האסירים ונגיע לפיתרון בבעיית הפליטים", אמר ראש ממשלת חמאס בעזה - ודחה את הטענה כי פעילי אל קאעידה פועלים ברצועה

ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה, אמר היום (ד') במסיבת עיתונאים ברצועת עזה כי הוא יסכים לאמץ תוצאות של משאל עם פלסטיני על הסכם עתידי עם ישראל, אפילו אם הן יהיו מנוגדות לעקרונות הארגון. הנייה דחה את טענת ישראל כי פעילי אל-קאעידה פועלים ברצועה: "זהו שקר שנועד להכין את הקרקע לתקיפה ישראלית נוספת בעזה". 

 

"נסכים למדינה פלסטינית בגבולות 67', עם ירושלים כבירתה, אם ישוחררו האסירים הפלסטינים ונגיע לפיתרון בנוגע לבעיית הפליטים", אמר הנייה, שהציג עמדה מרוככת מאוד ביחס לעמדה הנוקשה

המסורתית של הארגון. על פי אמנת חמאס, שנוסחה ב-1988, גם השטח הישראלי עד מלחמת ששת הימים שייך למוסלמים. רעיון משאל העם נדחה בעבר על ידי מנהיגי החמאס, לאחר שאבו מאזן העלה אותו לפני מספר חודשים.

 

יחד עם זאת, ציין הנייה כי עד כה המשא ומתן המדיני לא הביא לשום מקום. "אבו מאזן עצמו הודה כי הרשות הפלסטינית היא פיקציה ושקר, וגם עריקאת הודה שהתוצאה של 18 שנות משא ומתן היא אפס". לדבריו, ישראל רוצה בו-זמנית גם להמשיך ולהחזיק בשטחים, וגם לזכות בשלום וביטחון, והדבר אינו אפשרי.

 

הפלסטינים עדיין לא החליטו על כך סופית, אבל בישראל כבר נקבע כי משאל עם ייערך לאחר הגעה להסכם שיכלול נסיגה. חוק משאל העם, שעבר החודש בכנסת בתמיכת הממשלה, קובע כי רק רוב של 61 חברי כנסת ויותר ורוב במשאל העם יאשררו הסכם שלום כזה.  

 

"ארגוני ההתנגדות לא פעילים בסיני"

הנייה גם האשים את ישראל בהסלמת התוקפנות שבאה לידי ביטוי בחיסולם של שלושה בכירים פלסטינים בחודש שעבר. לדבריו, האשמת הפעילים במעורבות בפעילות של אל-קאעידה היא שקר ומעשה תרמית שנועד להשלות את דעת הקהל ולגייס תמיכה בחיסולים ולפעילות מעבר לגדר. "אין ברצועה שום נוכחות לאל-קאעידה", הבהיר הנייה. 

 

"מה שקיים הוא התנגדות פלסטינית נגד הכיבוש, התנגדות שאינה פעילה מחוץ לגבולות הפלסטיניים ואינה פועלת במדינות אחרות, אפילו אם מדובר במדינות ערביות ומוסלמיות. הארגונים אינם פעילים לא בסיני ולא בשום מקום אחר. ההתנגדות הפלסטינית דוגלת בשמירה על הביטחון הלאומי הערבי ובמקביל על הריבונות המצרית", הוסיף הנייה. הוא ציין עוד כי הפלסטינים פנו בנושא למצרים באמצעות איגרת למפקד המודיעין המצרי, עומאר סולימאן, "והבהרנו כי הארגונים אינם מבצעים שום פעילות נגד הכיבוש מן השטח המצרי ובמיוחד מאזור סיני".


זירת חיסול בעזה, בחודש שעבר. ישראל מחריפה תוקפנות (צילום: AFP)

 

הנייה התייחס גם לחשיפת "ויקיליקס" ואמר כי המסמכים שנחשפו מוכיחים כי האזור חרוש מזימות זדוניות. "אם המסמכים נכונים, הרי שהם מוכיחים כי היה תיאום מראש בין ישראל והרשות ב'עופרת יצוקה'. אם זה המקרה, מדובר באסון לאומי שעמנו חייב לתת את הדעת עליו". 

 

"אני קורא לחידוש המו"מ בעניין שליט"

ראש ממשלת חמאס תקף את "הדממה של הקהילה הבינלאומית של האו"ם ומזכ"ל הארגון" לנוכח ההסלמה הישראלית, וגרס כי תלונות ישראל על ירי רקטות ושימוש בזרחן ברצועה נועד להפוך את התמונה ולהפוך את התוקפן לקורבן. הוא הביע את אכזבתו מהעובדה כי הקהילה הבינלאומית נכשלה בהענשת ישראל על פשעי המלחמה שביצעה ברצועה.

 

"הארגונים הבינלאומיים סמכו על דו"ח גולדסטון המאשים את הישות הציונית בביצוע פשעי מלחמה נגד האנושות, אבל אותם ארגונים לא הצליחו עד כה ליישם את המלצות גולדסטון", הלין הנייה. "אנו חוששים מפני סכנה שנגזרת מן העובדה שהעולם ממשיך לשתוק על פשעי הכיבוש, מה שמעודד אותו לבצע פשעים

 נוספים. שיגרנו למזכ"ל האו"ם איגרת ובה דרשנו ממנו לשאת באחריות החוקית והמוסרית כלפי המשך החיסולים הישראליים".

 

הנייה ציין כי מבחינת ממשלתו, היעדים המרכזיים בשנה הקרובה הם הסרת המצור מעל הרצועה, השגת פיוס עם הפתח וכן שמירה על ההסכמה הלאומית עם הארגונים ברצועה, כדי למנוע מלחמה ציונית חדשה. ביחס לחייל החטוף גלעד שליט, שעדיין מוחזק ברצועה, אמר הנייה כי אין לממשלתו כל קשר לכך וכי מי שמנהל את העניין הם ארגוני ההתנגדות.

 

"אנו עוקבים אחרי הפרשה הזו ומעודדים את הארגונים להגיע להסכם מכובד. קיווינו בתקופה מסוימת שהעסקה הפכה לדבר בהישג יד, אך נסיגת הכיבוש מההבנות שהועברו למתווך הגרמני הקפיאה את הפרשה. אני קורא לחידוש המשא ומתן בעניין שליט, מהנקודה האחרונה שבו הושגו ההבנות ואשר הועברו על ידי המתווך לארגונים הפלסטיניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איסמעיל הנייה
צילום: רויטרס
מומלצים