שתף קטע נבחר

פסטה בריאות: פירות וירקות כרמל

תשכחו מרוטב העגבניות הרגיל שמגיע כתוספת לפסטה שלכם, הפעם אנחנו מציעים לכם מתכונים בריאים שכוללים ירקות ופירות שהופכים את הכל לחגיגה שהגוף יהיה מרוצה ממנה

הפסטה היא מאכל שתמיד מחמם את הלב, קלה מאד להכנה (פשוט צריך לקרוא את הוראות היצרן), ניתן להוסיף לה מגוון תוספות שרק ישדרגו את המנה, וגם אם נסתפק בקצת שמן זית ומלח עדיין נקבל מנה טעימה ומזינה. אלא שכשאנחנו מכינים פסטה עם רוטב הכולל ירקות, אנחנו לא רק מוסיפים לה טעמים נפלאים ויופי, אלא מרוויחים גם בריאות. ממש בשביל זה אספנו עבורכם כמה מתכונים שהמרכיב המרכזי בהן הוא הפסטה, אבל החגיגה האמיתית היא בתוספות.

 

פסטה עם חציל בלאדי כרמל

חציל בלאדי הוא ירק בריא מאד, מומלץ לאכול אותו לאחר הבישול, כך רמות גבוהות יותר של המינרלים והוויטמינים שבו נספגות בגוף

 

המרכיבים (לכ-6 מנות):

2 חצילי בלאדי בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס חומץ בלסמי

4 כפות שמן זית

1 כף בזיליקום קצוץ (אפשר טרי, אפשר תבלין יבש)

2 עגבניות כרמל קלופות קצוצות

1 שקית (500 גרם) פסטה (מומלץ פוזילי)

פלפל

1/4 כוס פרמז'ן מגורר (אופציונאלי)

 

אופן ההכנה:

  1. חציל בלאדי כרמל: בקערה מערבבים יחד את החצילים, הרוטב הבלסמי, שמן הזית, הבזיליקום והפלפל. משאירים בהשריה למשך שעה.
  2. מניחים את התערובת, לאחר תום ההשריה, בתבנית אפייה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה כשמערבבים מדי 5-6 דקות.
  3. הפסטה: כרבע שעה לפני תוך האפייה מכינים את הפסטה על-פי הוראות היצרן.
  4. רוטב עגבניות כרמל: כ-10 דקות לפני תום האפייה, מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את העגבניות ומטגנים למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השום ומערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  5. הרכבת המנה: מניחים על צלחת מנת פסטה, מעליה מפזרים את החצילים הצלויים, מעל מפזרים מעט פרמז'ן ומעליו את רוטב העגבניות בשום.

 

פסטה עם אבוקדו כרמל

גם אבוקדו כרמל שייך למועדון האוכל הבריא, הוא עשיר בחלבונים ומהווה מקור לוויטמינים מקבוצה B ולאשלגן. הוא מכיל ויטמין C ובטא קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A.

 

המתכון הבא לא מסובך, בעיקר כדי לשמור על הטעם הייחודי של האבוקדו וכך גם להוציא ממנו את הטוב ביותר

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 חבילת (250 גרם) פסטה (מומלץ פוזילי)

2 אבוקדו כרמל בינוני בשל חתוך לקוביות

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

1 כפית של חרדל דיז'ון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את שמן הזית עם החרדל והפלפל.
  3. מניחים פסטה על צלחת, מזליפים מעל את תערובת שמן הזית, מפזרים קוביות האבוקדו וממליחים לפי הטעם.


פסטה אבוקדו (צילום: Index Open)

  

סלט פסטה קר עם אפרסמון

אפרסמון כרמל הוא אחד מהפירות הטעימים שיש בארצנו והוא אינו מכיל כמות קלוריות גבוהה

 

המרכיבים:

1 אפרסמון כרמל מקולף וחתיכות לקוביות קטנות

1/2 חבילה (250 גרם) פסטה פרפלה

1/2 ראש חסה אמריקנית

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

1/2 כף חומץ בלסמי

מלח

פלפל

להגשה:

1/2 כוס פרמז'ן מגורר (אופציונאלי)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטה על-פי הוראות היצרן, מסננים ומצננים.
  2. קוצצים את החסה לרצועות דקות.
  3. הרוטב: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
  4. מניחים את הפסטה בקערה, מוסיפים את החסה ואת האפרסמון, שופכים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הפרמז'ן.


(צילום: Index Open)

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים