שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חורף בלבן: מרק קרם כרובית
    טעמה העדין של הכרובית מתמזג כאן בהצלחה עם טעמיהם המעניינים של הארטישוק הירושלמי, הכרשה והשורשים - ויוצר מרק שהדבר האחרון שתוכלו להגיד עליו שהוא משעמם

    מרק קרם כרובית

    מתכון של השפית בל קפצן, באדיבות "סוגת"

     

    המרכיבים (ל-6 מנות): 

    1 כרובית גדולה

    1 בצל לבן גדול וחתוך גס

    2 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

    1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס

    1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

    1 כרשה, רק החלק הלבן, חתוך גס

    3 שיני שום שלמות

    2 כוסות חלב

    2 כוסות ציר ירקות או מים

    1 כף חמאה

    1/2 כפית פלפל לבן

    1/4 כפית קארי

    מלח לפי הטעם

    להגשה:

    מעט עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה:
    1. מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים (נראים כמו פופקורן). חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
    2. מכניסים לסיר גדול את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הכרשה והשום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות.
    3. מצננים מעט ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד למרקם קרמי.
    4. מוסיפים לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
    5. להגשה: מניחים את המרק בקערה, מפזרים את ראשי הכרובית במרק, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.


    מרק כרובית (צילום: דן פרץ)

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים