שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

להתכרבל עם איטלקי: מרק שעועית, עגבניות ופסטה

הוא אדום, משביע ומתאים לסופו של יום ארוך וקר. דיאנה ודניה מכינות מרק שעועית ועגבניות איטלקי, שמגישים עם פסטה ופרמזן ואוכלים עד שהופכים שבעים ומרוצים

יש לי תיאוריה לפיה העולם נחלק לסוגים שונים של אנשים. יש המון קטגוריות של חלוקה, רובן מטופשות, מחיי היומיום. למשל, יש כאלה שאוהבים לנסוע עם חלון פתוח ואלה שסגור, אלה שישנים בצד של המיטה שצמודה לקיר ואלה שאוהבים רחוק ממנו, ויש כאלה שאוכלים מרק כל השנה וכאלה שרק בחורף.

 

אני נוסעת עם החלון פתוח, ישנה רחוק מהקיר ואוהבת לאכול מרק כל השנה. לפחות ככה זה היה עד לאחרונה. תמיד חשבתי שהחלוקה הזאת קבועה ואי אפשר לחצות את הקווים שהרגשתי שטבועים באישיותי. לאחרונה גיליתי שטעיתי. אולי זה סוף ההיריון ואולי זה האין-חורף, אבל כבר כמה שבועות שרק המחשבה על מרק מעוררת בי סוג של בחילה.

 

עכשיו, בשבוע השני של דצמבר, החזאים מבטיחים שאנו צפויים לחוות את סוף השבוע הסוער הראשון שלנו. כששמעתי את זה מייד החלטתי שזה מצריך מרק. מתוך ארסנל די גדול של מרקים, שלפתי את המתכון הבא. זה אחד המרקים שמקבל תמיד תגובות נלהבות, והוא הכי מתאים לסוף יום ארוך וקר.

 

אולי אם נכין מרק, נתכרבל בפוך ויהיה קצת אפור בחוץ, נרגיש שהעולם חוזר לעצמו לאט לאט.


המרק לפני - ואחרי (צילום: דניה ויינר)

 

פסטה א פגיאולי (מרק פסטה ושעועית)

אני לא מוסיפה את כל הפסטה למרק בסיום ההכנה, אלא מעדיפה לשים בכל מנה קצת פסטה בזמן ההגשה. ככה אם נשאר מרק ליום אחרי, הוא לא יהפוך סמיך מדי בגלל הפסטה.

 

המרכיבים (ל-6-8 אנשים):

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פנצ'טה קצוצה (מעין בייקון איטלקי, לא חובה)

1 בצל קצוץ

2 גזרים קצוצים

2 מקלות סלרי קצוצים

4 שיני שום כתושות

8 כוסות מים או ציר עוף

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר שעועית קפואה, מופשרת ושטופה)

1/2 1 כוסות עגבניות משומרות וקצוצות

מלח/ פלפל שחור גרוס טרי

500 גרם פסטה יבשה

להגשה:

שמן זית

גבינת פרמזן מגוררת

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול (עדיף מברזל יצוק) על אש בינונית. מוסיפים את הפנצ'טה ומשחימים כ-5 דקות. מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי ושום וממשיכים לטגן עוד 8 דקות עד שהבצל נהיה מעט שקוף.
  2. מוסיפים מים, שעועית ועגבניות, ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 35-40 דקות.
  3. לקראת סיום בישול המרק מבשלים את הפסטה בסיר נפרד עד שהיא מעט קשה ("אל דנטה"). מסננים, משמנים במעט שמן זית כדי למנוע הידבקות ומניחים בצד.
  4. כשהמרק מוכן, מוציאים 2 מצקות של שעועית וירקות לקערה נפרדת. מכניסים לבלנדר את שארית המרק שבסיר וטוחנים עד שמקבל מרקם מעט גס. מחזירים את השעועית והירקות שהוצאנו. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  5. הגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות. מוסיפים לכל קערת מרק חצי כוס פסטה, זרזיף שמן זית, פרמזן מגורר ופלפל שחור גרוס טרי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק פסטה ושעועית
צילום: דניה ויינר
מומלצים