שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסמבוסק וסביח יוצא סמבוסביח
    אצל יוצאי עיראק אין שבת בלי סביח. רוצים לקבל את הסופ"ש כמיטב המסורת הבגדדית? סעו לצומת סגולה, שם מגיש אביב בן-מוחא, הייטקיסט בדימוס, את השילוב הקטלני של סמבוסביח: חציל-ביצה-עמבה בתוך סמבוסק-חומוס אותנטי . כפי שפורסם במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"

    סביח, הגיע הזמן להודות, הוא אחד מפלאי תבל. קומבינציית החציל-ביצה-חומוס-סלט-עמבה, המתעטפת בתוך פיתה חמימה, היא תשלובת קולינרית כה מפוארת, שלא ברור איך עדיין לא ייצאנו את הפטנט הגאוני הזה גם מעבר לים.

     

    אין ספק שהסביח הוא אחת התרומות המשמעותיות של יוצאי עיראק לטובת האנושות, או לפחות לעם בישראל. בטוח לצמיגי המותניים שלו. האוכל המסורתי הכי מוצלח של סוף השבוע, שאיתו מתחילים את שישי בצהריים או בערב וממשיכים עם השאריות בשבת בבוקר, כשחוזרים מבית הכנסת. ולא משאירים אותו לבד, חלילה. המהדרין מוסיפים לצידו המון טובין: קציצות עוף עם תפוחי אדמה, דלעת מטוגנת, סמבוסק חומוס ועלי רשאד.

     

    אביב בן-מוחה, איש הייטק לשעבר עם שורשים עיראקיים, החליט לשדך בין שני להיטי העדה – סביח וסמבוסק. התוצאה: סמבוסביח – מנה שעל שמה גם נקראת מסעדת הפועלים הקטנה שלו בפתח-תקווה. חובבי סביח כבדים חייבים לעצמם פעם את ההתנסות הזאת, של סביח בתוך סמבוסק מבצק שמרים, אשר יצא הרגע מטיגון. ההרכב הייחודי של בן מוחה: חציל, ביצה, תפוח אדמה מבושל בכורכום, גרגירי חומוס, בצל, טחינה, חומוס תוצרת בית ועמבה קומפלט. 18 שקל עולה היצירה, וזה טעים - למות.  


    יש בו הכל בסמבוסביח (צילום: תומריקו) 

     

    בן מוחה הוא איש רציני. סביחו - אומנותו. הוא עשה תחקיר ממושך על חצילים, איתר את האיכותיים שבהם ואף פיתח טכניקת טיפול בהם, שתפיק את התוצאה

    הטובה ביותר. אחרי הפריסה הוא משרה את החצילים במים עם מלח וסוכר למשך כחצי יממה. בן מוחה מסביר, שהתהליך הזה כובש אותם מעט, גורם להם לספוג פחות שמן בטיגון, וגם להתקרמל ולקבל צבע נפלא כשהם יוצאים מהשמן. את הביצים הוא משחים על הפלטה יום שלם, והפיתות מצויות תמיד בחימום אדים.

     

    חוץ מסביח יש פה סמבוסק רגיל, במילוי חומוס ובצל, קובה בורגול וקובה אורז, ו"סלט אורית" – על שם אשתו (הדיאטנית‭,(!‬ שבנתה הרכב מעניין: חומוס תוצרת בית, שבמרכזו סלט ירקות, טחינה, גרגירי חומוס ופול, בצל ופטרוזיליה, כשהכל מתובל בכמון, שמן זית, שום ולימון ‭24)‬ שקל‭.(‬

     

    סמבוסביח היא הדור החדש של מסעדות הפועלים. לא עוד טפטופי טחינה מיוזעים בשמש הקופחת. גם אם תשקיעו במנה שלכם רק 18 שקל, עדיין תוכלו ליהנות ממוזיקת רקע, מזגן, עיתון ושירותים מסודרים עם סבון ונייר. תנאים מצוינים לאכול סביח, שאינו נופל מהמנה הטובה ביותר ביקום.

     

    • סמבוסביח, ירקונים ‭,27‬ צומת סגולה, פתח-תקוה. טל' ‭.03-9043033‬ פתוח: א‭-'‬ה' ‭,16:00-09:00‬ ו' ‭.14:00-08:00 ‬


    הסמבוסביח (צילום: יוגב עמרני) 

     

    סביחיות ששווה להקריב על מזבחן את הדיאטה

    באופן לא מפתיע מתרכזות רוב הסביחיות בארץ ברמת-גן וסביבותיה. צחיחות חצילאית משונה נרשמת בצפון ובדרום הארץ, שם אפשר לספור את הסביחיות על כף ידו של גידם. ובכל זאת, הנה המקומות שיסייעו לכם לצוף, לשעה קלה, באגמון השמן של הסביחאים המצטיינים. 

     

    סביח השרון, הוד השרון

    "הכל שטויות, רק הסביח אורגינל‭,"‬ מודיע לכם השלט של דוכן הרחוב הצנוע הזה. ואכן, הסביח פה מספק תשובה הולמת גם לסביחיות מתל-אביב. החצילים עדינים ומתקתקים, הסלטים מוגשים בנדיבות יוצאת דופן והפיתה חמימה. דרך השרון ‭,67‬ הוד השרון.

     

    עובד, גבעתיים

    לא צריך להרבות במילים: סלט, ביצה, לחצצל ותיקו ‭1:1‬ בדרבי. אין ספק – מדובר במנה , הטובה ביותר ביקום. מלך הסביח. נקודה. סירקין ‭,7‬ גבעתיים.

     

    הסביחיה, ירושלים

    בניגוד לתל-אביב, ירושלים לא פיתחה מיתולוגיה סביב הסביח הנמכר בין חומותיה, למרות שאפשר למצוא אותו מסתתר בלא מעט פלאפליות. ובכל זאת, הסביח המפורסם ביותר מצוי ליד האטליז המפורסם של איוו, מול מקדונלדס, ונקרא הסביחיה. השוס של המקום: פיתות שמנמנות וספוגיות, שנראות קצת כמו לחוח תימני. רחוב שמאי ‭,9‬ ירושלים.

     

    הסביח המקורי, רמת גן

    ממש כמו אבו-שוקרי המקורי (המקורי‭,(‬ גם יוצרי הסביח מתכתשים ביניהם בשאלה מי מהם הוא המקורי (המקורי‭.(!‬ הסביח ברחוב נגבה ברמת-גן הוא הטוען המרכזי לבכורה, עם ותק מ‭.1961-‬ המנה שלו די ממוצעת ואינה שונה משאר הדגמים שהתרגלנו לראות בתחום, אבל עם ייחוס רמתגני וקילומטראז' כאלה, לא מתווכחים. נגבה 20 פינת הרא"ה, רמת גן.

     

    הסביח של עובדיה, תל אביב

    בקריצה אדירה לכיוון גבעתיים מכריז השלט בכניסה לסביח של עובדיה בתל אביב: "הוא עובד ואני עובדיה, הוא שם ואני כאן, איך תדע אם לא תטעם‭"?‬ אצל עובדיה, בניגוד לעובד, יש גם תפוח אדמה בתוך הפיתה, סלט חריף ורוטב שום-לימון מצוין. הקומבינציה הכללית מסחררת חושים. רש"י 22, פינת קינג ג'ורג', תל אביב.‬

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים