שתף קטע נבחר

צפון קוריאה לארה"ב: תביאו את אריק קלפטון

חימום מיתרי הקול תמורת חימום היחסים: במסגרת הניסיונות להפיג את המתיחות בין ארצות הברית לבין צפון קוריאה ביקש המשטר הקומוניסטי לפני כשלוש שנים שהבית הלבן ישכנע את הזמר הבריטי הנודע אריק קלפטון להופיע בפיונגיאנג.

 

לפי מסמכים שנחשפו הלילה (א') באתר ההדלפות "ויקיליקס" ופורסמו בעיתון "גארדיאן", ההצעה הלא שגרתית הועברה לשגריר האמריקני בדרום קוריאה שעדכן על כך את הממונים עליו בוושינגטון.

 

במברק, שנשלח ב-22 במאי 2007, נכתב כי גורמים בצפון קוריאה הציעו את המחווה, שלטענתם יכולה להיות "הזדמנות לבנות רצון טוב". למה דווקא קלפטון? מההתכתבות עולה כי בנו השני של שליט צפון קוריאה, קים ז'ונג צ'ול, הוא מעריץ מושבע של הגיטריסט הגדול.


קלפטון. סרב להזמנה המפתיעה (צילומים: Gettyimages/Imagebank)

 

הפרסום מספק הצצה ללחצים שהפעילה צפון קוריאה כדי לאפשר את ההופעה. שנה אחרי שליחת המברק פורסם בכלי תקשורת בעולם על כך שצפון קוריאה שלחה הזמנה רשמית לאנשיו של קלפטון בבקשה שיופיע במדינה. לפי הפרסום אז, דיפלומטים בפיונגיאנג הסבירו כי "אריק קלפטון הוא מוזיקאי מוערך וידוע ברחבי העולם כולו. ביקורו בצפון קוריאה יהיה הזדמנות טובה לאזרחינו לשמוע ולהבין טוב יותר את המוזיקה של המערב".

 

למרות ההצעה לשיר כדי לגשר על התרבויות, קלפטון סרב לבקשה. באותה תקופה דוברו פרסם הודעה בה ציין כי הזמר "מקבל הזמנות להופיע במדינות רבות, אך לא הוסכם לקיים הופעה בצפון קוריאה".

השלטונות בפיונגיאנג אוסרים לרוב על השמעת מוזיקת רוק ופופ. לפי הערכות, קים ג'ונג צ'ול התוודע למוזיקה של קלפטון בצעירותו כשלמד בשווייץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלפטון. "יבנה רצון טוב"
צילום: GettyImages Image Bank
קים ג'ונג איל. הופעה בשביל הבן
צילום: רויטרס
מומלצים