שתף קטע נבחר

עוד מאמר נגד ישראל בארה"ב: "כמו צפון קוריאה"

באתר "פוליטיקו" הותקף בחריפות יחס הממשל: "ישראל מתמרדת ואינה שועה לתכתיבים מוושינגטון, כמו צפון קוריאה מול סין". מיטשל נפגש עם נתניהו: "עדיין מחפשים הסכם מסגרת"

הקיפאון המדיני לא מפשיר, והתקשורת האמריקנית ממשיכה להשתלח בישראל ובמדיניות ממשלתה. "ישראל וצפון קוריאה הן שתי מדינות חסות של מעצמות. הראשונה של ארצות-הברית, והשנייה של סין. ושתיהן מצפצפות על הפטרון שלהן", האשימו באתר הנחשב "פוליטיקו". הערב (יום ב') נועדו בירושלים ראש הממשלה בנימין נתניהו והשליח האמריקני לאזור, ג'ורג' מיטשל.

 

"בשיחות הישירות שני הצדדים החליטו לנסות להשיג הסכם מסגרת, עם ויתורים בכל הנושאים, שיסלול דרך להסכם סופי. זו המטרה שלנו גם כיום", אמר מיטשל בפתח הפגישה, וניסה להציג אופטימיות למרות החזרה למתווה העקיף.


נתניהו ומיטשל. "הסכם תוך כמה חודשים"? (צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

נתניהו אמר: "יש לנו הרבה עבודה לעשות. אנחנו הולכים לעבוד יחד על מנת לבסס דרך חדשה על מנת להשיג מטרה משותפת, וזה להשיג מסגרת להסכם שלום, שיאפשר גם שלום וגם ביטחון, וכמובן גם שגשוג. זו מטרה ראויה, ואני יודע שהממשל, הנשיא ומזכירת המדינה מחוייבים לה, ואני מקווה שגם שכנינו הפלסטינים ישתתפו איתנו בתהליך, על מנת להשיג המטרה בחודשים הקרובים".

 

במקביל, נועד בוושינגטון שרהביטחון אהוד ברק עם שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס. ברק הביע את רצונה של ישראל להמשיך ולהתקדם בתהליך המדיני עם הפלסטינים, תוך הדגשת סידורי הביטחון הנדרשים.

 

הסקרים מעידים על תמיכת האמריקנים בישראל

יממה בלבד אחרי שפרשן ה"ניו יורק טיימס", תומס פרידמן, המשיל את הסיוע האמריקני לישראל ל"אספקת סם קראק" עבור מי שבעיניו מנצלת את כספיה של ארצות-הברית ומתעלמת מדרישותיה, הצטרף הבלוגר סטיבן קלמנס מ"פוליטיקו" למתקפה על ישראל.

.  

"צפון קוריאה מתעלמת מסין ומחממת את החזית שלה מול דרום קוריאה, בניגוד לאינטרס הסיני. כך ממשלת ישראל נוהגת בכפיות טובה ומתעלמת מהבקשות האמריקניות להקפיא את הבנייה בהתנחלויות כדי ליצור אווירה נוחה למשא-ומתן ישיר עם הפלסטינים", הסביר קלמנס במאמרו.

 

בהשווה של אופי היחסים בין "מדינות החסות" למעצמות בשני המקרים, כתב קלמנס כי "לצפון קוריאה יש תלות כלכלית ואסטרטגית חזקה בסין, ממש כמו התלות של ישראל בארצות-הברית. במידה רבה, ישראל עונה על הפרופיל המדיני של צפון קוריאה. היא תלויה בערבויות הכלכליות והאסטרטגיות של וושינגטון. אבל בניגוד לצפון קוריאה, ישראל מתמרדת ואינה שועה לתכתיבים מוושינגטון בניסיונות להשיג שלום במזרח התיכון".

 

קלמנס האשים כי "ישראל מקבלת את החלטותיה ככל העולה על רוחה, בעוד שארצות-הברית משותקת ואינה עושה שימוש בכוחה כדי לשלוט על צעדי המנהיגות הפוליטית בישראל, כפי שמתרחש ביחסים שבין סין וצפון קוריאה".

 

אלא שבניגוד לפרסום ב"ניו יורק טיימס", רצוף מאמרו של קלמנס בטענות לחולשה של הממשל האמריקני בכל מדיניות החוץ שלו ולאו דווקא מול ישראל. עם זאת, הוא הציג את יחסה של ירושלים לוושינגטון כאחד מביטויו של ההפסד שנחלו הדמוקרטים בבחירות האחרונות לקונגרס.

 

עם זאת, אמר ל-ynet הקונסול האמריקני לשעבר בירושלים, ד"ר רוברט דנין, כי הלך הרוח שהציג קלמנס אינו מייצג את עמדת רוב הציבור בארצות-הברית. "הסקרים מצביעים על תמיכה מאוד גבוהה של הציבור האמריקני בישראל, אבל בקרב ממסד מדיניות החוץ, יש מגמה גוברת שטוענת כי ישראל זוכה ליחס מועדף".

 

דנין, כיום מומחה למזרח התיכון ב"מועצה לקשרי חוץ", אמר כי הבסיס לאותן טענות "עולה כשנשאלת השאלה מדוע מדינה של שבעה מיליון איש דוחפת מעצמה כמו ארצות-הברית. הלך הרוח הזההוא נחלת המיעוט, אבל הוא קיים. בכל מקרה, זו לא העמדה בתוך הממשל האמריקני בכללותו".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, הערב. הרבה עבודה
צילום: משה מילנר לע"מ
ברק וגייטס, הערב בוושינגטון
צילום: רויטרס
מומלצים