שתף קטע נבחר

האיחוד לא מכיר במדינה פלסטינית: בעד מו"מ

שרי החוץ של האיחוד האירופי, שדנו בבקשת הרשות להכיר במדינה בגבולות 67', העדיפו להתייצב מאחורי מאמצי השלום האמריקנים ו"הביעו צער על הכישלון לחדש את ההקפאה". הם קראו לפתוח את המעברים לעזה

אירופה עדיין לא אמרה נואש ממשא-ומתן. שרי החוץ של האיחוד, שנועדו היום בבריסל, דחו הלילה (יום ב') את בקשת הרשות להכיר באופן חד-צדדי במדינה פלסטינית. בתום דיון בנושא, הסתפקו באיחוד ב"הבעת צער על כך שהניסיונות להביא את ישראל לחדש את הקפאת הבנייה בהתנחלויות נכשלו" וציינו כי הם "מתייצבים בחזית אחידה עם ארצות-הברית לשכנע את ישראל לעשות זאת".

 

בהצהרה משותפת שפרסמו בתום הדיון, מסרו השרים האירופים כי "עמדתנו באשר להתנחלויות, כולל אלו שבמזרח-ירושלים, הן ברורות. הן מהוות הפרה של החוק הבינלאומי ומערימות קשיים בדרך לשלום".

 

השרים האירופים התייחסו למצב ברצועה, וקראו לישראל "לפתוח באופן מיידי, רציף וללא כל תנאים את תנועת הסיוע ההומניטרי, הסחורות והאנשים מרצועת עזה ואליה". הם הביעו אי שביעות רצון מההקלות בסגר שנקטה ישראל, ומסרו כי "למרות שחלה התקדמות מסוימת אחרי החלטת ממשלת ישראל, הרי שבשטח ניכרו שינויים באופן מצומצמם מאוד ולא מספק".

 

רוח ההחלטה באה בהתאם לאופי שיחות סגורות שנערכו בימים האחרונים, שבהן הבהירו גורמים בכירים באיחוד כי הם רואים במשא-ומתן בין ישראל לפלסטינים את הדרך הבלעדית להקמת מדינה פלסטינית. את הדרישה להכיר באופן חד-צדדי במדינה, כפי שדרשו ברשות, דחו באיחוד ואמרו כי "אירופה רואה בפתרון שתי המדינות את הדרך לסיים את הסכסוך. זאת, באמצעות משא-ומתן בתיווך אמריקני".

 

מהרגע שבו נודע על המהלך הפלסטיני, פתחו במשרד החוץ במאמצים קדחתניים כדי לנסות למתן עד כמה שניתן את נוסח הצעת ההחלטה שתובא לאישור מדינות אירופה. על רקע הדברים, שוחח ביממה האחרונה שר החוץ, אביגדור ליברמן, עם כמה מעמיתיו באיחוד, כדי לברר מהן עמדותיהן ולנסות לשכנע אותם כי פעולה שכזו עלולה להסב נזק.

 

כמו כן, הורה משרד החוץ לשגרירי ישראל במדינות האיחוד להבהיר את עמדתה של ישראל בסוגייה מול הגופים הרלוונטיים בשלטונות המקומיים טרם קבלת ההחלטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נציבת החוץ האירופית, קתרין אשטון
צילום: רויטרס
מומלצים