שתף קטע נבחר

השנה נאכל שמפניה

ההתרגשות מתחילה לדגדג בקצות אצבעותיו של ניר צוק והוא כבר מתכונן לערב סוף השנה עם מתכונים מיוחדים שלא רואים כל יום, החל ממרק שמפניה ועד לבליני מעוטר בקוויאר

עבור רוב האנשים סוף השנה הוא זמן של סגירת קצוות. מקומות עבודה עורכים מסיבות סיום ומקיימים פגישות אישיות עם הצוותים לצורך הערכות תיפקוד. אנשי עסקים מכינים מאזנים לצורכי מס, סופרים מלאי ושוקלים לשדרג את הרכב. גופים ממשלתיים לחוצים לסיים את התקציב לפני שייעלם. אצלנו, בקהילת השפים, חודש דצמבר מוקדש כולו להתארגנות לחגיגות הסילבסטר. תפריטים נכתבים ונמחקים, נסיונות אין-סופיים של מנות, להקות עוברות אודישנים לקראת הערב הגדול וצוותי מילואים מוזעקים לעזרה.

 

כיצד הפך סילבסטר לחגיגה אדירה שכזו דווקא במדינה יהודית לא ברור לי, אבל כחובב מסיבות אני די מרוצה מהמצב. האדרנלין, המוזיקה והמשחק עם תפריטים חדשים מאוד מועילים לתחושת החיות שלי.

 

ארוחת סילבסטר מוצלחת, בבית או במסעדה, תקום ותיפול על תכנון קפדני - החל מכמות המוזמנים, השתייה וכלה באוכל. הנטייה בסילבסטר היא תמיד לכיוון הפומפוזי והמרגש. חשוב לדעת את גבולות היכולת, לבנות את התפריט ממנות שחלקן יוכן מראש וחלקן ייעשו בהגעת האורחים. צריך לזכור שהמשקה המסורתי הוא שמפניה איכותית, והאוכל חייב להתאים. כלומר, מעודן והולם את טעם השמרים של השמפניה.

 

המדינה שוקקת חיים וזה תמיד סימן לשפיות. כמה טוב לתכנן ארוחות ענק, בליווי מוזיקה, שמפניה ושמלות ערב. מי יודע, אולי עוד עשור, נקשט עצים בבובות מטופשות, נעניק אחד לשני מתנות בתוך גרבי צמר ורודות ונשמח.

 

מרק שמפניה

מנה לא שגרתית להרפתקנים. הפירות, השרימפס ובועות השמפניה הם לא דבר שאפשר להישאר אליו אדיש.

 

המרכיבים:

12 שרימפסים קלופים

6 פג'ויה

2 ענפי רוזמרין

3/4 בקבוק שמפניה

6 כפות אבקת סוכר

2 פומלית אדומה

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים וקוצצים את הפג'ויה, מערבבים עם אבקת הסוכר ומשהים כחצי שעה.
  2. בעזרת סכין חדה מפלטים את האשכולית האדומה.
  3. בסיר קטן מרתיחים מים עם רוזמרין ומעט מלח, חולטים את השרימפס כדקה ומקררים במים.
  4. הגשה: מניחים פג'ויה, שרימפס ואשכוליות בקערית הגשה. יוצקים מעל שמפניה צוננת ואוכלים מיד.


מרק שמפניה (צילום: דודו אזולאי) 

 

בליני

קלאסיקה שמגיעה מהמטבח הרוסי. מעל מומלץ תמיד קצת גבינת שמנת, קוויאר, טוביקו, סלמון מעושן ואפילו מלפפון טרי, יעשו את העבודה כמתאבן מושלם לצד שמפניה.

 

המרכיבים:

500 גרם תפוחי אדמה (עדיף מזן דזירה)

250 גרם קמח

1 חלמון ביצה

מלח ופלפל

חמאה לטיגון

להגשה:

גבינת שמנת וקוויאר או טוביקו

 

אופן ההכנה:

  1. אופים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתנור בחום של 200 מעלות, עד שהם רכים. קולפים אותם.
  2. מעבירים את כל המרכיבים, פרט לקמח, למעבד מזון. מערבבים היטב, כשהתערובת חלקה מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקררים.
  3. ממיסים חמאה במחבת טפלון, ובעזרת שתי כפיות מעברים מן הבלילה למחבת ומטגנים את הבליני עד להזהבה בחום נמוך.
  4. הגשה: מומלץ למרוח גבינת שמנת עם קוויאר או טוביקו.


בליני עם קוויאר (צילום: דודו אזולאי)

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק שמפניה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים