שתף קטע נבחר

התפטר הוועד המנהל של ביה"ח ביקור חולים

לאחר שלא נענתה בקשת בית החולים לקבלת מענק ממשלתי חד פעמי של 30 מיליון שקל לכיסוי גרעונותיו, מימשו חברי ההנהלה את הבטחתם והגישו את התפטרותם. במקביל, הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה במקום. "אם ייסגר בית החולים, קשה יהיה לתת מענה לאירועים רבי נפגעים במרכז העיר", אמר יו"ר העמותה המנהלת

הוועד המנהל של עמותת בית החולים ביקור חולים הודיע היום (ד') ליו"ר העמותה, ד"ר יורם בלשר, על התפטרותו. זאת, לאחר שלטענת הוועד בית החולים לא קיבל כל מענה מצד כל הגורמים אליהם פנה בבקשת סיוע. עם ההתפטרות החל למעשה תהליך הסגירה של בית החולים, הפועל במרכז ירושלים. במקביל לכך הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה במקום.

 

 

בסוף נובמבר פנה הוועד המנהל לראש הממשלה לקבלת מענק חד פעמי בסך 30 מיליון שקל, שנועד להבטיח את פעילות בית החולים ומניעת פיטוריהם של כ-600 עובדים. בית החולים איים שייאלץ לסגור את שעריו ב-9 בינואר אם לא יקבל את המענק הממשלתי, שיועד בין היתר לכיסוי גירעונותיו.

 

בלשר הסביר את התפטרות הוועד המנהל בכך ש"ראש הממשלה נתניהו, כשר הבריאות, לא השיב כלל לפניות בית החולים אליו למרות אחריותו בנושא". עוד הוסיף בלשר כי "בפיגוע הנוראי שאירע במסעדת סבארו הגיע צוות בית החולים למקום בתוך דקות ספורות ונשא בידיו את הפצועים. בזכות פעילות מהירה זו חייהם של רבים ניצלו. אם ייסגר בית החולים, קשה יהיה לתת מענה לאירועים רבי נפגעים במרכז העיר. איש לא יוכל לרחוץ בניקיון כפיו כאשר בית החולים ייסגר ונפגעים ישלמו בחייהם.

 

"אדישות הגורמים האחראים מעוררת פליאה. יש בה משום פשיטת רגל ציבורית, הפקרת מאות אלפי תושבים, מבקרים ועובדים הנמצאים במרכז ירושלים וכ-600 עובדי בית החולים. כל זאת יכול להימנע על ידי סכום שכמותו הועבר בעבר לנושאים הרבה פחות חשובים".

 

בית החולים נמצא בבעלות פרטית ומנוהל על ידי עמותה. ב-2004, בית החולים הפך להיות חדל פרעון והוא הופעל על-ידי כונס נכסים. בבית החולים טוענים כי חובותיו נגרמו בין היתר לאחר שבעליו הקודמים, ארקדי גאידמק, לא העביר סכום של חצי מיליון שקלים בחודש כפי שהתחייב. לפי בלשר, גאידמק הפסיק להעביר את הכסף לפני כשנה וחצי. "עשינו מאמצים כבירים על מנת לשרוד את החודשים הללו. המאמצים האלו יגיעו למיצוי מלא בסוף דצמבר", אמר. 

 

לפני כשלושה וחצי חודשים מונה בלשר כיו"ר חדש לבית החולים, ויחד עם המנכ"ל מוטי שטאובר והוועד המנהל החלו ביישום תוכנית הבראה (השלישית במספר בשנים האחרונות) שכללה צמצומי כח אדם, קיצוץ בשכר, צעדי התייעלות מול ספקים, סיוע בהקדמת תשלומים מהקופות והלוואה מהעובדים.

 

לטענת הוועד, לפי תכנית הבראה זו ניתן להביא את בית החולים לאיזון תפעולי בתוך כשנה וחצי, אולם לשם כך יצטרך בית החולים את 30 מיליון השקלים שביקש. 

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור בית-אור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקור חולים
צילום: גיל יוחנן
הפגנת עובדי ביה"ח ביקור חולים (ארכיון)
צילום: יוסי ליפשיץ
מומלצים