שתף קטע נבחר

כך קונים שירים, סרטים וסדרות מאייטונס

אתם הרי לא משכפלים, מורידים או מפרים זכויות יוצרים, נכון? אל תענו, פשוט קרו ותבינו כיצד רוכשים מדיה בצורה מסודרת באייטונז שלכם

בגלל בעיות של זכויות יוצרים וחוסר עניין אין לקהל הישראלי שום אפשרות לרכוש שירים, סרטים וסדרות דרך אייטונס, למרות ששירים ישראלים נמכרים בחנות.

 

אומרים על ישראל שזו מדינה של דיסק אחד, שכולם פה עוסקים בפירטיות. האמת היא שאנשים מוכנים לשלם על מוצרים דיגיטלים, אם המחיר היה נכון והקנייה הייתה קלה - בגלל זה אתם קוראים את המדריך. אייטונס הוכיחה את הנקודה הזו בדיוק לאורך שנות קיומה. אז מה עושה מי שכן רוצה לשלם על תכנים אבל גר בישראל? די פשוט - מייצר חשבון אמריקאי ודואג לאמצעי תשלום מתאים.

 

פתיחת חשבון בחנות האמריקאית

1. בתוכנת אייטונס, בחרו ב-iTunes Store מתוך תפריט הניווט משמאל.

2. אם אתם רשומים לחנות הישראלית, דאגו לבצע Sign out בלחיצה על המילה Account למעלה מימין.

3. וודאו שאתם בחנות האמריקאית. כדי לעשות זאת, גללו את החלון שנפתח לכם מטה עד שתראו דגל למטה מימין. אם הדגל אינו של ארה”ב, לחצו עליו עם סמן העכבר ומתוך הרשימה בחרו בדגל ארה”ב.


 

4. כעת, כשאתם בטוחים שאתם בחנות האמריקאית, הקלידו בשדה החיפוש שבתוכנת אייטונס את האפליקציה dbees.com. כעקרון אתם צריכים למצוא אפליקציה שהיא חינמית שעדיין לא התקנתם על המכשיר שלכם. זה יכול להיות גם Remote של אפל או כל אפליקציה חינמית אחרת.

5. לחצו על מקש האנטר במקלדת ו-iTunes תציג לכם את התוצאה.

6. לחצו על המילה Free שלצד צלמית היישום כדי להוריד אותו.

7. מאחר שיצאנו מהחשבון הישראלי, אנחנו מופיעים למעשה ללא חשבון פעיל. iTunes תאפשר לכם להכניס את שם המשתמש והססמה, או ליצור משתמש חדש.

8. לחצו על הלחצן ליצירת משתמש חדש.

 


 

9. הודעה חדשה תופיעה, המברכת אתכם על כניסתכם לחנות. לחצו על Continue.

10. קראו את תנאי השימוש ואשרו את בקשתכם על ידי סימון V לצד האפשרות "I have read and agree to the iTunes Terms and Conditions".

11. מלאו את כל הפרטים הנדרשים: דוא"ל, סיסמה וכדומה.

12. במסך הבא תוכלו לבחור אמצעי תשלום לחשבון שלכם. אם אכן בחרתם ביישום חינם כמו Remote ופעלתם על פי ההנחיות, תוכלו למצוא את האפשרות None לצד כרטיסי האשראי. בחרו באפשרות זו.

 


 

13. הודעה תשלח אל כתובת האימייל שהזנתם. בהודעה יש קישור עליו תלחצו וזה ישלח אתכם חזרה ל-iTunes.

14. iTunes תבקש מכם להקליד את האימייל שספקתם ואת הססמה שבחרתם כדי להיכנס לחשבון שלכם.

15. המסך יציג הודעה שהצלחתם ליצור חשבון.

 

קניית כרטיסי מתנה באיביי

כדי לבצע רכישה בחנות האמריקאית יש צורך בכרטיס אשראי אמריקאי. לא אמצעי תשלום בינלאומי, אלא על כרטיס שהונפק בבנק אמריקאי ומקושר לכתובת אמריקאית. יש דרכים לעשות את זה, אבל הן לא פשוטות והתהליך ארוך. אז מה עושים? רוכשים כרטיסי מתנה.

 

כרטיסי מתנה נמכרים בארה”ב כמעט בכל מקום. אלו למעשה כרטיסים משולמים מראש המגיעים בסכומים של 15 דולר, 25 דולר, 50 דולר ו-100 דולר. השימוש המקורי שלהם הוא כמתנה, או כדי להגביל רכישות של ילדים. לאחר קנייה של כרטיס כזה מקלידים ב-iTunes קוד שנמצא בחלקו האחורי של הכרטיס. לאחר אישור הכרטיס הסכום ששילמתם יעמוד לרשותכם. כמובן שכעת עולה השאלה היכן קונים כרטיסים כאלו בארץ. התשובה היא בשום מקום פיזי.

 

המקום הטוב ביותר לרכוש כרטיסים היא באיביי וגם שם יש כמה דברים שצריך לשים לב אליהם. הדבר הראשון נכון לכל קנייה באיביי - לקנות רק ממוכרים מוכרים שזכו לציונים גבוהים של משתמשים אחרים. אלו אנשים שאתם יודעים שאפשר לבטוח בהם, שמספקים את הסחורה. הדבר החשוב השני הוא לשים לב שאתם קונים כרטיסי iTunes שמשויכים לחנות האמריקאית. לכל מדינה בה יש חנות אייטונס יש כרטיסי iTunes ייעודיים. אם תרכשו כרטיס בריטי, הוא לא יעבוד בחנות האמריקאית. הדבר השלישי הוא לוודא שהמוכר ישלח לכם את הקוד של הכרטיס באימייל. אחת המוכרות המומלצות והמוערכות היא המשתמשת weirdlizard.

 

כדי לבצע קנייה באיביי יש לפתוח שם חשבון. התהליך די פשוט וזהה לכל אתר אחר. נכנסים לעמוד ההרשמה וממלאים אימייל, סיסמה ולאחר מכן כתובת, וכן הלאה. לאחר שיש לכם חשבון באיביי אתם יכולים לחפש בשדה החיפוש את המילים iTunes Gift Cards.

 

תוכלו לזהות מוכרים שאפשר לסמוך עליהם בקלות - הם מסומנים על ידי מדליה. תוכלו לחפש כרטיסים בשווי מסוים או לחפש חיפוש כללי ולראות מה קיים במלאי. כמו כל מוצר באיביי, יש כרטיסים שנמכרים במכירה פומבית, אבל רובם הגדול כוללים קנייה מיידית במחירים של דולר עד 20 יותר מהערך של הכרטיס (כרטיס של 15 דולר ימכר ב-16 דולר, כרטיס של 100 דולר יימכר לרוב ב-120 דולר).

 


 

 

לאחר שהתשלום יעבור, המוכר ישלח לכם אימייל. זכרו את הפרשי השעות. לא מדובר בתהליך אוטומטי. האדם שממנו אתם קונים יראה את הקנייה כשהוא מתעורר כנראה או בשלב מאוחר יותר של היום. אם אתם סוג האנשים שלא יכול לחכות, בצעו את הרכישה בשעות אחר הצהריים או הערב. כך תגדילו את הסיכוי שהמוכרים כבר ערים ויכולים להגיב במהירות לרכישה שלכם.

 

הוספת כסף מהכרטיס לחשבון שלכם

לאחר ששלחו לכם את הקוד של הכרטיס או הכרטיסים באימייל הכנסו ל-iTunes ובמסך הראשי בחרו ב-Redeem. האפשרות הזו תופיע בתפריט Quick Links.


 

1. לחצו על Redeem. תועברו למסך חדש.

2. הקלידו את הקוד בשדה שלפניכם ובחרו באפשרות Redeem.

 


 

3. תתבקשו להקליד את שם המשתמש והססמה שלכם לחשבון הזה.

4. הכסף יתווסף לקרדיט שלכם. תוכלו לראות את העדכון בפס השחור, לצד האימייל שאיתו נרשמתם. זהו זה, אתם יכולים לרכוש עכשיו שירים, סרטים, סדרות וגם אפליקציות. חשוב לזכור: לאחר שרכשתם מדיה - שיר למשל - גבו אותה. לא תוכלו להוריד את השיר שוב מ-iTunes. אם הקובץ יעלם או ייהרס תאלצו לקנות את השיר (או הסרט) מחדש.

 


 

אפליקציות ניתן להוריד מחדש ללא תשלום, אבל - זכרו היכן קניתם אפליקציה. אם רכשתם תוכנת ניווט בחנות הישראלית ותנסו לרכוש אותה שוב מחדש באמריקאית אתם תחוייבו במחירה המלא.

 

לבסוף - מדיה שרכשתם (וגם אפליקציות) ניתן להתקין על כל אייפון, אייפאד, אייפוד וכן הלאה שיש ברשותכם. אפשר להתקין אפליקציות מחנות ישראלית ואמריקאית יחד, זה לא משנה למכשיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים