שתף קטע נבחר

הקארי של היפנים

הבריטים הביאו את הקארי ההודי ליפנים - שאימצו אותו באהבה. מהשידוך הזה נולד הקארה רייסו - תבשיל ירקות ובשר בתיבול פיקנטי שאוכלים עם אורז לבן. בועז צאירי מלמד את דנה אלמוסני איך מכינים אותו בבית

 

 

קארי רייס (קָארֶה רָייסוּ)

המרכיבים:

1 חציל גדול, חתוך לריבועים בגודל 2 ס"מ

שמן לטיגון

2 כפות רוטב סויה

500 גרם בשר טחון טרי

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות, מבושלים

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, מבושלים

2 בצלים גדולים מקולפים וחתוכים לרבעים, מאודים או מבושלים

בצל ירוק לפי הטעם

1 חבילה קארי יפני (ניתן להשיג בחנויות של אוכל אסייתי)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת או סיר עם מעט שמן, מטגנים את קוביות החציל עד שהן משחימות. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומסירים מהאש.
  2. בסיר גדול עם 2 כפות שמן מטגנים את הבשר הטחון על אש בינונית. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר כדי שלא יהיו גושים. מכסים ומבשלים כחמש דקות.
  3. מוסיפים גזר, תפוחי אדמה ובצל ומערבבים היטב. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד כדי כיסוי.
  4. שוברים את הקארי היפני לקוביות ומפזרים בסיר. מכסים ונותנים להתבשל כמה דקות, עד שהקארי מתמוסס במים.
  5. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות.
  6. מגישים חם על אורז לבן, מאודה או מבושל, עם בצל ירוק מעל.

 

  • לכתבה הקודמת: סושי סנדוויץ'
  • בועז צאירי הוא השף והבעלים של מסעדות "סאקורה" בתל אביב ובירושלים
  • דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהודו ועד כוש. קארי
צילום: mct
מומלצים