שתף קטע נבחר

ברק מנע גינוי חריף בעבודה לליברמן: לא תפקידנו

השרים הרצוג וברוורמן, יחד עם חברי הכנסת פרץ וכבל, דרשו להוסיף להודעת הגינוי את המילים "נדרוש מראש הממשלה לנקוט צעדים נגד ליברמן". יו"ר המפלגה ריכך: "לא משרד החינוך"

כמה מחברי העבודה רצו לגנות בחריפות את השר אביגדור ליברמן - אך השר אהוד ברק הסתפק בגינוי מתון: יו"ר העבודה ברק הסביר אחר-הצהריים (יום ב') כי "זה לא מתפקידה של הסיעה להעביר ביקורת על ראש הממשלה או על שר החוץ, אלא תפקידה להביע את עמדת הסיעה". ברק אמר עוד כי הוא מתכוון לדרוש שהממשלה תאמץ את נאום בר-אילן כמתווה.

 

השר יצחק הרצוג וח"כ עמיר פרץ דרשו לגנות בחריפות את דבריו של ליברמן, שכינה את ראש הממשלה הטורקי "שקרן" ואת דרישתו לקבלת פיצויים על המשט "חוצפה". שר החוץ גם טען שאסור להגיע להסדר קבע עם הפלסטינים, ושהציפייה

לכך אינה מציאותית. אפילו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס לדברים ואמר שדבריו של שר החוץ אינם מייצגים את עמדת הממשלה.

 

פרץ הסביר בישיבת הסיעה: "מפלגת העבודה חייבת לקבל החלטת סיעה, הדורשת מראש הממשלה לנקוט אמצעים נגד שר החוץ על הפגיעה שלו באינטרסים החיוניים ביותר של מדינת ישראל. סיעת העבודה צריכה להודיע כי היא רואה בהופעת שר החוץ בפני השגרירים, הופעה שגורמת לבלבול ומעמידה את ישראל בחוכא ואיתלולא בפני העולם כולו, כך שהממשלה מתייצבת עם שתי גרסאות. אסור לאפשר שהנושא הזה יישאר רק במגרשו של שר החוץ. ראש הממשלה חייב להתערב בעניין ולנקוט במעשים נגד שר החוץ"

 

השניים, יחד עם השרים בנימין בן-אליעזר ואבישי ברוורמן וח"כ איתן כבל דרשו להוסיף את המילים - "נדרוש מראש הממשלה לנקוט צעדים נגד ליברמן" - להודעה. שר הביטחון, שגינה בעצמו מוקדם יותר היום את שר החוץ, אמר שאין זה מתפקידה של הסיעה. "אני לא רוצה להפוך את זה לוויכוח פרסונאלי".

 

ברק הוסיף: "אני מוכן להודעה שמגנה את שר החוץ, אך אני לא מוכן להודעה שדורשת פעולה מראש הממשלה. אנחנו לא משרד החינוך, ולא רוצים לחנך אף אחד. נסתפק בהודעה שמבהירה שמפלגת העבודה בעד תוכנית מדינית של שתי מדינות לשני עמים".

 

בהודעת הגינוי נכתב בסופו של דבר: "מדובר בהתבטאויות שגויות, שאינן משקפות את עמדת הממשלה ואת קווי היסוד שלה וגורמות נזק לישראל. אלה התבטאויות שראוי היה שלא תאמרנה, לבטח לא על ידי שר החוץ של המדינה". עוד קבעה הסיעה כי "לישראל דרושה יוזמה מדינית חד משמעית, שתוביל למשא ומתן עם הפלסטינים ועם האזור על כל נושאי הליבה".

 

ברק התייחס בישיבה גם לנושאים מדיניים. "אולי בעוד זמן מה נביא לממשלה את נאום בר-אילן כדרישה להחלטת ממשלה". השר שלום שמחון אמר: "קדימה, זה רעיון טוב. זה יהיה תגובה הולמת למה שליברמן עושה". ברק שינה את הטון: "טוב, לא בדיוק. נחשוב. צריך לחשוב על זה".  

 

בנוסף הוחלט בישיבת סיעה העבודה, כי חברי המפלגה יתמכו בהצעת סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, להכליל את האישפוז הסיעודי בתוך סל הבריאות.

 

מג'אדלה: ישראל ביתנו סרטן בפוליטיקה

זמן קצר לאחר מכן, במליאת הכנסת הרוחות היו לוהטות עוד יותר. ח"כ ראלב מג'אדלה מהעבודה התעמת עם ח"כ פאינה קירשנבאום מישראל ביתנו. "אתם סרטן בגוף הפווליטיקה הישראלית, נישאר הרבה אחריכם", הוא אמר לה.

 

לטענת מג'אדלה, "ישראל ביתנו אינה איום על 20 אחוז במדינה, אלא איום על המדינה. אתם לא תיישמו את משאלתם, האידיאולוגיה הרעה שלכם. לא שומעים אתכם לא בצד הכלכלי, לא בצד החברתי.

 חוץ מהסתה אין לכם כלום. הציבור יבין שאתם סרטן בגוף הפוליטיקה הישראלית - עד שראש הממשלה יעשה סדר אתכם ויעמיד אתכם במקומכם".

 

קירשנבאום השיבה: "אם הנאום של מג'אדללה לא היה גזענות לשמא, אז מהי גזענות? הדברים שלך ושל אבי שמחון (עוזר שר האוצר) הם הגזענות. אתה אמרת שאנחנו סרטן בגוף המדינה הזאת. אני רוצה להגיד לך שאנחנו נישאר עוד הרבה נשים ונדאג למדינה הזאת. העליה הזאת הביא רופאים, מהנדסים אנשי תרבות. לצערי רבים כמוך לא יודעים כמו אבי שמחון, לא יודעים מהו חוק השבות. אנח מציע לך לקרוא מה אמר שר החוץ, יהודי וישראלי גאה. מבקשים מאתנו לוותר על ירושלים? בגלל זה אנחנו סרטן בלב המדינה הזאת? תתבייש לך. אתה צריך ללמוד".

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. לא להעביר ביקורת
צילום: AFP
פרץ. נתניהו חייב להתערב
צילום: ירון ברנר
מג'אדלה. "נישאר פה אחריכם"
צילום: חגי אהרון
מומלצים