שתף קטע נבחר

הדיפלומטים מחו בכנסת: "גם לנו יש שאלטר"

בדיון בוועדת העבודה והרווחה בנזקי שביתת עובדי משרד החוץ, הציג סגן השר איילון את ההסכם אליו הגיעו הנהלת המשרד ונציגי האוצר, לפיו לכל עובד ייתווספו 2.5% למשכורת: "הסכם טוב"

לאחר כשבועיים של שביתה ועל רקע הנזקים המדיניים, התכנסה בצהריים (יום ד') ועדת העבודה והרווחה של הכנסת ביוזמתו של ח"כ חיים כץ (ליכוד) לדון במחאתם של עובדי משרד החוץ. בדיון מנו ועד עובדי המשרד את רשימת נזקי העיצומים וביניהם, ביטול ביקור נשיא רוסיה מדבדב, פגיעה בקידום הסנקציות נגד איראן, במסע ההסברה של ישראל ברחבי העולם ובסיכול המאמצים לשלוח משטי מחאה נוספים לעזה.

 

קיים חשש שיבוטלו גם ביקוריהם של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראש ממשלת קרואטיה ג'דרנקה קוסור שאמורים לנחות בישראל במהלך החודש. כמו כן, העיצומים מעכבים את רוב משלוחי הדואר הדיפלומטי, למעט מסמכים בעלי חשיבות ביטחונית מיוחדת באישור וועדת חריגים.

 

"גם לנו יש שאלטר כמו לעובדי חברת החשמל", אמרו אנשי בדיון נציגי ועד העובדים המוחים על שכרם. בנוסף, נדרשו המשקיפים הקבועים בדיונים של מועצת הביטחון של האו"ם, להשאיר בדיונים פומביים את כיסאותיהם ריקים, אך לא להפסיק את המגעים הלא רשמיים במסדרונות.

 

מלבד לנזקים המדיניים, מתברר ששביתתם של עובדי משרד החוץ, פוגעת גם בשירותים המנהליים הניתנים לאזרחים. לפי שעה, העובדים השובתים מונעים את כניסתם של מאות עובדים זרים, בהם כאלו שעוסקים בסיעוד, על-ידי עיכוב במתן אשרות הכניסה שלהם. הקונסוליות גם מעכבות מתן אשרות תייר במדינות שאין עמן הסכם הדדי לביטול הצורך באשרות.

 

אין חידוש דרכונים

בנוסף, 3,000 זוגות של ישראלים שנסעו לחו"ל כדי להתחתן בנישואים אזרחיים תקועים כעת בגלל השביתה. המועמדים לנישואים לא מקבלים את המסמכים הקונסולריים הדרושים לרישום ועריכת הנישואים בחו"ל.

 

העובדים בקונסוליות ברחבי העולם גם מעכבים את מתן האישורים הנוטריונים הנדרשים לישראלים כדי לבצע עסקאות בחו"ל. לדברי עובדי משרד החוץ, מדובר בעיכוב של כעשרת אלפים מסמכים שעלול לגרום להפסדים של עשרות מילוני דולרים. גם ישראלים רבים ששוהים כעת בחו"ל וזקוקים לחידוש דרכונים ושירותים נוספים, נפגעים בגלל המשך העיצומים.

 

בדיון טענו נציגי עובדי משרד החוץ כי הפער בין המשכורת בשירות החוץ לעבודה במשרד הביטחון עומד על 49 אחוזים, ו-80 אחוזים לשכר המחולק בקהיליית המודיעין. לטענתם, שכרם נשחק ב-45 אחוזים ביחס לאינפלציה, כשבמגזר הציבורי השכר גדל ב-26 אחוזים מעל האינפלציה. הם ציינו כי 12 אחוזים מהעובדים נמצאים מתחת לקו העוני ו-23 אחוזים אחרים מקבלים השלמת הכנסה מביטוח לאומי.

 

עם זאת, נציג משרד האוצר טען בדיון כי שכרם של עובדי משרד החוץ גבוה ב-30-20 אחוזים משל העובדים בשירות המדינה, לפי דירוג המדינה למקצועות השייכים למדעי החברה והרוח.

 

"לליברמן מחויבות לשיפור תנאי העבודה"

סגן שר החוץ, דני איילון, הצהיר בדיון כי לאביגדור ליברמן מחויבות רבה לשפר את תנאי העסקתם של עובדי משרדו. לדבריו, בהנחיית שר החוץ קיימה הנהלת המשרד מגעים עם האוצר שבעקבותיהם הוצע הסכם עבודה חדש שכולל שורת הטבות.

 

על פי מה שמוצע, בנוסף להסכם העבודה הקיבוצי האחרון על תוספת של 6.25 אחוזים לכלל המשק ותשלום חד פעמי של 2,000 שקלים לכל עובד, הסכים משרד האוצר להוסיף לעובדי שירות החוץ 2.5 אחוזים נוספים, כך שהתוספת תגדל ל-8.75 אחוזים, והמענק לעובד יגדל ל-5,000 שקל.

 

בנוסף, עובד ששירת בחו"ל יקבל תוספת מיידית עד שישה אחוזים נוספים לשכר ועבור שירות עתידי בחו"ל ישולמו לו שמונה אחוזים נוספים. בנוסף לכל אלה, עובד המחזיק בתואר שני, כמו רוב העובדים בדרג הדיפלומטי, יזכה בשיא הוותק להעלאה נוספת בשכר בין 7.5 ל-15 אחוזים בהתאם לדרג. כמו כן, סוכם על תוספת של 60 דרגים אישיים שמתבטאים בתוספת ממוצעת של כ-800 שקל לחודש.

 

סגן השר איילון הסביר כי מדובר בתוספות משמעותיות משום שהן יבואו לידי ביטוי בתנאי הפרישה והפנסיה של עובדי המשרד. הוא קרא לוועד העובדים לקבל את ההסכם ולהפסיק את העיצומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדיפלומטים שובתים. "יש לנו שאלטר כמו לחברת חשמל"
אילון. "קבלו את ההסכם"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים