שתף קטע נבחר

ארוחת בוקר? אין לי זמן!

למרות שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר יום, להורים המודרנים אין זמן לשלב בין ארוחה מזינה לגלישה מהירה באינטרנט לפני העבודה. אפרת מונשרי גורן מנסה להבין למה דגני בוקר מנקים לנו, ההורים, את המצפון, ומקנחת במתכונים בריאים להורה הממהר

ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה ומשמעותית, והסיבות לכך רבות: אנחנו קמים אחרי צום לילה, וילדינו אמורים לשבת ולהתרכז בבית הספר או בגן לפחות שעתיים עד שיוכלו לשלוף את הכריך עם השוקולד ולאכול שוב. רופאים ודיאטיקנים כולם מסכימים, ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה לכולם. עדיין, נסו לספר את זה להורה הממהר בבוקר, זה שחייב לשתות קפה, להתעדכן במיילים ולשלוף החוצה 2.8 ילדים עייפים וכעוסים, שמעדיפים לראות את דורה או דיאגו רק לא להתלבש לצחצח שינים או לאכול סלט.

 

ארוחת בוקר? הצחקתם אותי. רב ההורים שאני מכירה חושבים שבדיוק בשביל הבוקר יצרו את דגני הבוקר. אפילו קוראים להם כך. קופסאות הקורנפלקס נערמות בהמוניהן על גבי כל מדף בבית עם ילדים. לממהרים מאד המציאו את חטיפי ה-TO GO, אפשר לאכול מהר-מהר בדרך לבית הספר או יותר מזה, במכונית. ממש יופי, כוס שוקו ומה שאנחנו אוהבים לכנות ארוחת בריאות.

 

בריאות? טעות גדולה. ראשית, נסו להסביר לי למה קוראים לחתיכות צבעי המאכל המעושרות בוויטמינים, חומרי טעם ובהמון סוכר, דגנים ו/או דגני בוקר? הקשר היחידי ביניהן לבין דגנים הוא כמעט מקרי בהחלט. מצד שני דגנים נשמע מצויין, בריא כזה. מנקה את המצפון ההורי שלנו - הילד אכל משהו מהטבע.

 

רוב הילדים שמחים לאכול את הגרסאות השונות של הדגנים, בעיקר כי זה מתוק, אפילו מתוק מאד. ההמלצות על גבי האריזות מתייחסות לכמויות קטנות המומלצות כארוחה. מעבר לכמות קטנה של דגני בוקר, כמות הקלוריות בקערית מלאה דגנים, עוד לפני הוספת השוקו, היא גבוהה מאד. האם לזה התכוון הרמב"ם שדיבר על ארוחת בוקר של מלכים? מסופקני.

 

כיוון שזה לא המקום לשלל עצות כיצד לארגן את הבוקר ולהצליח להגיע לשולחן האוכל לארוחת בוקר מסודרת (רק תדעו שארגון בוקר נכון לגמרי אפשרי) הנה הצעה לשני חטיפי בריאות, בסגנון TO GO שהולכים מצויין בבוקר, שורב הילדים שאני מכירה אוכלים בהנאה. הרעיון להכין כמות, רצוי כפעילות עם הילדים, ולשמור בקופסא אטומה או אפילו במקרר.

 

הראשון הוא חטיף חלבה. ניתן למצוא אותו בהמון גרסאות, אבל הנה גרסת הבית שלנו. מהיר מאד, מצריך רק כמה דקות של ערבוב על הגז וזהו מוכן. אין אפיה או כל דבר אחר. אפשר לשמור אותו בכלי אטום או אפילו במקרר או במקפיא ולעטוף אותו בניר לסנדוויצים ולשלוח עם הילדים לבי"ס. מוכנים לנסות?

 

חטיפי חלבה

המרכיבים:

1/2 חבילת חמאה (50 גרם) או 2 כפות שמן קנולה

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות סילאן (לא חובה אפשר להמיר בדבש)

2 כפות ריבת חלב (לא חובה, אפשר להמיר ב-6 קוביות שוקולד מכל סוג או בטחינה גולמית)

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס דבש

150 גרם חלבה

5 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר

50 גרם שומשום קלוי (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה-בינונית או מחממים קלות את השמן.
  2. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, דבש, טחינה, סילאן וריבת חלב.
  3. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה. שימוב לב: האש צריכה להיות נמוכה בינונית ולא גבוהה כדי לא להגיע לרתיחה.
  4. סוגרים את האש ומוסיפים לסיר שומשום ופצפוצי אורז. מערבבים היטב עם כף גדולה.
  5. משטחים על תבנית מרופדת בניר אפייה, בגודל 25/20. מהדקים היטב עם כף ומשאירים להתקרר.
  6. זהירות, אל תתפתו ללקק את הכף, התערובת יכולה להיות חמה מאד.
  7. כשמתקרר (אפשר לצנן במקפיא) מחלצים מתבנית ועל נייר האפייה חותכים (סכין עגולה לפיצה היא פתרון נהדר בשביל זה) לגודל הרצוי.
  8. אפשר לשמור לאורך זמן במקפיא בקופסאות אטומות.


ככה אתם יודעים מה הם אוכלים (צילום: אפרת מונשרי גורן) 

 

עוגיות שיבולת שועל

המרכיבים:

1/2 1 כוסות קמח

1 כוס קווקר

1 כוס סוכר (אפשר חום)

1 כוס קוקוס או שומשום או כוס מעורבבת של שניהם

150 גרם מרגרינה או חמאה

5 כפות גדושות דבש

1/2 כפית סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח, קווקר, קוקוס , סוכר ושומשום ביחד.
  2. ממיסים, אפשר במיקרו, חמאה/מרגרינה, דבש וסודה לשתייה.
  3. מאחדים את החומרים ומערבבים היטב בכף גדולה.
  4. משטחים ולא מהדקים מדי, על תבנית מרופדת בניר אפייה.
  5. אופים בחום בינוני עד שמשחים, 15 דקות לערך, תלוי בתנור שלכם.
  6. מצנננים וחותכים לקוביות.
  7. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

 

בתיאבון.

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים