שתף קטע נבחר

רונה רמון במרתון החתירה: "הלכתי בעקבות הלב"

בין משתתפי תחרות חתירת החופים בכנרת היתה גם אלמנתו של אילן רמון ז"ל, האסטרונאוט הישראלי הראשון: "הענף רק יכול להמשיך ולהתפתח"

יממה לאחר מרתון הריצה בטבריה, עבר מוקד העניינים למי הכנרת, שם נערכה היום (ו') תחרות חתירת חופים. כבר ב-8:00 בבוקר הוזנק מרתון החתירה השני, כשבין המשתתפים נמצאה גם רונה רמון, אלמנתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן ז"ל. עבור רונה היתה זו תחרות חתירה רשמית ראשונה, כחלק מהשמינייה של מועדון שייטי תל אביב.

 

 

בשנה שעברה רמון נכחה באירוע על תקן מעודדת, הפעם עשתה זאת, כאמור, כחותרת פעילה. "התחרות היתה מאתגרת ונפלאה", סיפרה רמון ל-ynet. "אני כאן לא בגלל התחרות, ההשתתפות היא הקובעת. יש כאן מתחרים מכל הגילאים, זה ספורט נפלא שמומלץ לכולם. הענף רק יכול להמשיך ולהתפתח. איך הגעתי לזה? הלכתי בעקבות הלב שלי".

 

למרתון, שנערך זו הפעם השנייה בחסות עיריית טבריה והתאחדות בתי המלון בעיר, הגיעו שייטים מגרמניה ובראשם מרסל האקר, שזכה באולימפיאדת סידני במדליית הארד. ב-2002 הוא אף קטף את תואר אלוף העולם בחתירה, ב-2003 וב-2006 זכה בתואר סגן אלוף העולם וב-2009 ענד את מדליית הארד באליפות העולם.

 

"זו פעם ראשונה שאני מתחרה בטבריה", אמר האקר. "התנאים כאן מצוינים, אין רוח והיה מרוץ נפלא. יש לנו נבחרת חזקה ואנחנו נאבקים על המקומות הראשונים. אני מקווה שטבריה תארח את אליפות העולם, זה רעיון מעולה והם בהחלט יכולים לעמוד בכך".


רונה רמון ונבחרת שייטי ת"א יוצאים ממי הכנרת (צילום: אורן אהרוני)

 

ואכן, באיגוד החתירה הישראלי ובמועדון השייט של טבריה בחונים את האפשרות להגיש מועמדות לארח את אליפות העולם 2012. מרתון החתירה הבינלאומי בכנרת שהתקיים היום, מהווה פיילוט נוסף עבור האיגוד לבחינת היכולת הארגונית. זאת בטרם תתקבל ההחלטה הסופית האם להתמודד על זכות האירוח.

 

איתן עובד, חבר מועצת העיר טבריה והרוח החיה מאחורי ה-Row Galilee, מאמין שבשנה הבאה נזכה לארח כאן את אליפות העולם. "באיגוד העולמי קיבלו בהתלהבות את האפשרות שנבקש לארח את האליפות. יש לנו תנאים מצויינים בישראל לקיים כזו תחרות. נצטרך לבחון את הנושא לעומק. שכן לצורך אירוע כזה אנו זקוקים לתקציבים גדולים, אם נמצא לכך פתרון אני מאמין שכל הדברים האחרים יסתדרו".


החותרים נערכים מוקדם בבוקר למירוץ (צילום: אורן אהרוני)

 

משתתפי מרתון החתירה הוזנקו מטיילת יגאל אלון בטבריה למסלול משולש מסומן לאורך שישה ק"מ עד לחמי טבריה וחזרה, כך שהקהל יכל לצפות בתחרות מהחוף. המשתתפים התחרו בסירות ים - ב"חתירת חופים" שנחשב לאקסטרים של ספורט החתירה האולימפית. מדובר בסגנון שנעשה יותר ויותר פופולארי בפעילות הבינלאומית: היתרון המוביל בו שהוא נערך בימים ואגמים בכל מזג אוויר הוא מפתח את הצד הפיזיולוגי.

 

למרות הצד הארגוני הנפלא לא הכול עבר חלק, כאשר המובילים הגרמניים לא הבחינו במצוף הממוקם מול חמי טבריה, ובשל כך נאלצו להמשיך ולחתור עוד קילומטר שלם, עד שהגיע סירת שיפוט התחרות והוראה להם להסתובב חזרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רונה רמון בטבריה
צילום: אורן אהרוני
מומלצים