שתף קטע נבחר

שנת הטאבלט, שידור חוזר

הטאבלטים החדשים פורצים לחיינו באיחור אופנתי של שנה. למה יצרניות הסלולר ישחקו כאן תפקיד מכריע? מתוך "ידיעות אחרונות"

<< כחול-לבן ב-CES

 

בשנה שעברה הבטיחו לנו ש-2010 צפויה להיות שנת הטאבלט - מחשבי הלוח. אפילו סטיב באלמר הציג מכשיר כזה על הבמה וטען שמדובר במהפיכה הגדולה ביותר שידע עולם המחשוב. אבל השנה חלפה, ומסתמן כי 2010‬ נחשבת בדיעבד רק כשנת האייפד - סוג טאבלט אחד, שגרף את כל הקופה של שוק הגאדג'טים.

 

פייסבוק. ynet. כדאי לכם

 

בסוף השבוע שעבר בתערוכת ‭CES‬ ניכר היה שיצרניות האלקטרוניקה הגדולות התאמצו להבין את צרכי השוק וללמוד מהטעויות של אפל בדור הראשון של האייפד. האנליסטים מצביעים על זינוק בביקוש למכשירים: על-פי התחזית של חברת המחקר פורסטר, 24 מיליון טאבלטים צפויים להימכר בארה"ב השנה ‭14 -‬ מיליון יותר משנמכרו ב‭.2010-‬ לפי סקר‭IDC ‬ צופים כי 42 מיליון יימכרו בסך הכל ברחבי העולם.

 

מלחמת הלוחות

נכון לאוקטובר מכרה אפל ‭7.46‬ מיליון אייפדים סביב הגלובוס. היא לא עמדה אז מול תחרות אמיתית בתחום, עד שהגיע הגלאקסי-טאב של סמסונג בנובמבר. סמסונג מדווחת כי מכרה ‭1.5‬ מיליון מכשירים מאז השקת המכשיר. 

 

מכשירים רבים התעכבו על שולחנות הייצור, גם כתוצאה מההכרזה של חברת גוגל עצמה אשתקד, כי מערכת האנדרואיד עדיין לא בשלה לספק ביצועים טובים במחשבי לוח. אבל ב‭CES-‬ כבר נחשפה גירסת אנדרואיד ‭,3‬ שמותאמת במיוחד לטאבלטים: היא אמורה לתמוך ברזולוציות מסך גבוהות במיוחד ובממשק משתמש משופר המותאם למסך גדול.

 

בידור אלקטרוני

מגמה נוספת שבולטת השנה בתערוכה הוא טישטוש הקו המפריד בין עולם הסלולר לאלקטרוניקה הבידורית. אם בעבר התערוכה כללה רק יצרניות אלקטרוניקה, השנה השיקו גם יצרניות סלולר רבות מכשירים חדשים.

 

אנליסטים מעריכים כי השחקניות המרכזיות בשוק הטאבלטים יהיו דווקא יצרניות הסלולר, שלהן קשר רציף עם המפעילות של רשתות הסלולר והבנה בתחום, שהולך ומשתלב בגאדג'טים. דוגמאות טובות לכך הן הטאבלט החדש של מוטורולה, זה של יצרנית הבלקברי ‭,RIM‬ והטאבלט של ‭,HP‬ שרכשה את פאלם כדי "לבלוע" את מערכת ההפעלה הסלולרית שלה.

 

2011 - שנת המהפך

השנה הנוכחית צפויה גם להיות שנת המהפך בווידאו הסלולרי. רשתות הסלולר, שישודרגו (שוב) במהלך השנה, יספקו כבר מהירויות גבוהות מספיק, שיאפשרו לא רק לשתף תמונות ברשתות החברתיות, אלא גם להעלות אליהן סרטונים שלמים ב-HD.

 

יכולות צילום גבוהות קיימות כבר כשנה במכשירים הסלולריים, אבל את הצילומים האיכותיים לא ניתן לשתף בזמן-אמת בגלל מגבלות הרשת. השנה נראה כבר מכשירים רבים התומכים בצילומי HD מלאים. בנוסף יקדמו את המהלך שרות הווידאו של אפל ‭,Facetime‬ ותמיכת חברת סקייפ בשיחות וידאו בסלולריים.

 

HTML5 במקום פלאש

עוד מגמות בולטות שילוו אותנו במהלך השנה: מעבר של מרבית המפתחים ואתרי האינטרנט לתקן ‭,HTML5‬ במיוחד בפלטפורמות הסלולריות, על חשבון תקן Flash של חברת אדובי. עדיין מוקדם להגיד שפלאש‬ מת, אך אין ספק שבניידים כוחו קטן משמעותית מכוחו במחשבים האישיים, בעיקר בשל תיאבונו למשאבי המערכת. בנוסף, המפתחים לסלולרי יצטרכו עדיין להתאים את האפליקציות שלהם לשלל גאדג'טים ומוצרים, בגדלים וברזולוציות שונים. מה שיוכל להקל על בעיות ההתאמה הוא פיתוח אפליקציות מבוססות דפדפן, שיוכלו לרוץ על כל מכשיר ללא תלות בגודל המסך וברזולוציה.

 

אחד מסימני השאלה הגדולים לקראת שנת 2011 הוא תקן ה‭,NFC-‬ שמאפשר לשלם בעזרת הטלפון. האם סוף כל סוף נוכל לראות חברות ענק כמו גוגל ואפל מעירות את שוק התשלומים הסלולרי וגורמות לצרכנים לזרוק את הארנק וכרטיסי האשראי? הצעד הראשון כבר התבצע - השקת נקסוס S של גוגל, שכולל את רכיב התשלום. הצעד השני יהיה השקת האייפון הבא, שגם הוא יכלול, לפי הערכות, רכיב דומה.

 

מה דעתכם - האם זהו סופו של הפלאש הכבד? האם ה-NFC יביא לקץ האשראי? ומי יהיה הטאבלט שיאיים על אפל? ספרו לנו בטוקבקים.

 

המסכים של CES: אנדרואיד ותלת ממד בלי טלוויזיה >>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טאבלט XOOM החדש של מוטורולה
צילום: יח"צ מוטורולה
מומלצים