שתף קטע נבחר

מרקים בשלל צבעים

החורף הוא שעתם היפה של המרקים. קבלו ארבעה: אדום, ירוק, כתום – ואחד בשלל צבעים

מרק עגבניות טוסקני

מרק אדום-אדום, עז טעם ומשביע, מתאים במיוחד לימים קרים.

 

החומרים (ל-4 - 6 מנות)

5 עגבניות כרמל גדולות ובשלות

5 כפות שמן זית

5 שיני שום גדולות כתושות

1/2 כוס יין לבן

1 ג'בטה או 5 פרוסות לחם לבן, רצוי לא טרי

מלח, פלפל

1 כף בזיליקום קצוץ

 

מרק עגבניות כרמל (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה

  1. חולטים את העגבניות במים רותחים ומקלפים אותן. חוצים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק את הציפה.
  2.  מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך בחישה כדקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, היין ו-1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעגבניות רכות מאוד.
  3. בינתיים, חותכים את הלחם לחתיכות קטנות ושורים אותן במים חמים כ-10 דקות.
  4. סוחטים את הלחם ומוסיפים לעגבניות שבסיר. מבשלים תוך בחישה מדי פעם במשך 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט מים או יין לבן.
  6. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהמרק מגיע לסמיכות רצויה.

 

מרק עשבים

מרק מוקרם ירוק-ירוק, הכולל תרד ועשבי תיבול עתירי כלורופיל.

 

החומרים (ל-6 מנות)

1 ק"ג תרד כרמל

1 סלרי גבעולים כרמל

1 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

6 גבעולי שמיר

6 גבעולי נענע

2 תפוחי אדמה

1 בצל

3 כפות שמן זית

1/2 1 ליטרים ציר עוף (או מים)

מלח, פלפל

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

 
 

מרק עשבים (צילום: index open)

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים מעט את עלי התרד וגבעולי הסלרי (רק החלקים הבהירים והטריים), שוטפים, מסננים ומניחים בצד. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מסירים את העלים מגבעולי עשבי התיבול.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן עד שהוא מתרכך. מוסיפים את התרד ואת עשבי התיבול, מכסים בציר או במים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהתרד, תפוחי האדמה והסלרי רכים מאוד, כ- 15 דקות.
  3. מסירים את הסיר מהאש, מניחים למרק להצטנן מעט ומעבדים אותו למחית חלקה בעזרת בלנדר ידני או מעבד מזון.
  4. מביאים את המרק המוקרם לרתיחה, מוסיפים את אגוז המוסקט ומתקנים את התיבול בעוד מלח ופלפל, אם צריך.

 

מרק ירקות כתומים בחלב קוקוס

כתום-כתום וקטיפתי, בניחוח ובטעמים אסייתיים.

 

החומרים (ל-6 מנות) 

1/2 ק"ג בטטות כרמל

3 גזרים כרמל

1 דלורית כרמל

1 פלפל כתום כרמל

1 צרור בצל ירוק

2 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

1 כפית שורש ג'ינג'ר מרוסק

2 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל

מעט צ'ילי, לפי הטעם

4 כוסות ציר עוף או מים

1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס

2 כפות כוסברה קצוצה

 

מרק ירקות כתומים (צילום: index open)

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבטטות, הדלורית והגזר וחותכים לחתיכות גדולות. מנקים את הפלפל וחותכים גם אותו. קוצצים דק את הבצל ומפרידים בין החלק הלבן לירוק.
  2. בסיר גדול מטגנים את החלק הלבן של הבצלים בשמן כמה דקות עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי בחישה עוד חצי דקה. מוסיפים את כל הירקות ואת רוטב הסויה. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי, מכסים בציר או במים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-20 דקות או עד שהירקות רכים מאוד. מצננים מעט.
  4. מועכים את הירקות עם נוזליהם בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה מאוד. מחזירים לסיר ומוסיפים את חלב הסויה. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול. אם המרק סמיך מדי – מוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים 5 דקות תוך בחישה תכופה. בוזקים את הכוסברה ואת החלק הירוק של הבצלים ומגישים.

 

מרק מינסטרונה

מרק איטלקי ססגוני ומשביע, עם המון ירקות וקצת פסטה.

 

החומרים (ל-8 - 10 מנות)

3 גזרים כרמל

5 גבעולי סלרי כרמל

3 פלפלים צבעוניים (אדום, ירוק צהוב) כרמל

250 גרם שעועית ירוקה טרייה כרמל

2 בצלים קצוצים

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות גס

3 זוקיני כרמל

1 ליטר ציר בקר או עוף

1 ק"ג עגבניות בשלות כרמל, קלופות וקצוצות

1 כף ריחן בזיליקום טרי קצוץ

1/2 כפית אורגנו

1/2 כפית מיורן

מלח, פלפל

250 גרם פסטה קצרה

 

מרק מינסטרונה (צילום: index open)

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הגזרים וחותכים את כל הירקות לקוביות או לחתיכות בינוניות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי. מטגנים כמה דקות תוך בחישה עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את השום ומבשלים יחד, תוך בחישה עוד דקה. מוסיפים את השעועית ולבסוף את הקישואים ומבשלים בבחישה מספר דקות.
  3. מוסיפים לסיר את ציר העגל או העוף ואת העגבניות. אם יש צורך מוסיפים מים כדי שכל תכולת הסיר תכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ובוחשים. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, כשעה.
  5. מוסיפים לסיר את הפסטה וממשיכים לבשל, בסיר לא מכוסה, עוד כחצי שעה, עד שהמרק מסמיך.

  

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו כרמל
חציל כרמל
תמר כרמל
צבר כרמל
עגבניות כרמל
בטטות כרמל
הדרים כרמל
מומלצים