שתף קטע נבחר

בנק ישראל רכש עשרות מיליוני דולרים

התערבות הבנק המרכזי העבירה את הדולר מירידה של 0.5% לירידה של 0.4%. הדולר נסחר תמורת 3.564 שקלים. פריקו: "העלייה האחרונה שראינו בדולר היתה תיקון זמני"

הדולר והיורו נחלשים היום (ג') מול השקל על רקע התחדשות החששות מפני משבר החובות באירופה.

 

בתוך כך חוזר בנק ישראל להתערב בשווקים - הבנק המרכזי רכש הבוקר כמה עשרות מיליוני דולרים והעביר את הדולר מירידה של 0.5% לירידה מעט צנועה יותר של 0.4%.

 

 

הדולר נחלש ב-0.4% מול השקל ונסחר תמורת 3.564 שקלים. היורו נסחר בירידה של 0.2% ומוחלף תמורת 4.611 שקלים.

 

ורד יצחקי, מנכ"לית פריקו מנג'מנט המתמחה בניהול סיכונים פיננסיים ומסחר במט"ח אמרה כי "העלייה האחרונה שראינו בדולר הן בזירה העולמית והן בזירה המקומית הייתה תיקון זמני. הדולר צפוי בטווח הקרוב לבחון את רמות התמיכה סביב 3.5 שקלים לדולר וצפוי בזמן הקרוב לדשדש ברמות האלה בהתאם להתפתחויות בעולם ולהתערבויות של בנק ישראל".

 

לדבריה, "ההתערבויות של בנק ישראל צפויות רק לעכב את המגמה הכללית של המשך התחזקות השקל מול המטבעות המובילים. בנק ישראל מתקשה לשמור על סל המטבעות וצפוי להמשיך ולהתערב בהתאם להיחלשות היורו עד רמה של 4.52 שקלים בעוד הדולר צפוי להיחלש מול השקל".

 

פורטוגל תזדקק לחבילת סיוע גדולה מ־50 מיליארד יורו אך קטנה מ־100 מיליארד יורו - כך לפי מקורות בנציבות האיחוד האירופי.

 

אי אמון בגוש היורו

גורמים יותר רשמיים באיחוד מדווחים כי פורטוגל, שבינתיים מסרבת לקבל סיוע, תזדקק לחבילה של 80 מיליארד יורו. כך או כך, אי־האמון סביב שוקי ההון של מדינות הפריפריה בגוש היורו מסרב לשכוך, ומשאיר על פני השטח חששות שלפיהם האיחוד המוניטרי ביבשת ניצב בפני שנים לא פשוטות כלל.

 

ד"ר מיכאל שראל, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל טוען היום כי להערכתו, הנסיבות כיום שונות מאד מהנסיבות שהיו קיימות ב-2008, כאשר בנק ישראל החל בתהליך רכישות המט"ח.

 

לכן, אין כיום הצדקה לבנק ישראל להמשיך ברכישות המט"ח. תועלתן לא ברורה (גם תחת ההנחה שהן אכן אפקטיביות ומשפיעות על שערי המטבעות) ועלותן הפיסקלית בטווח הארוך גבוהה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחלשים מול השקל
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים