שתף קטע נבחר

נשים רוצות לגור ליד ההורים, גברים ליד העבודה

סקר שנערך בקרב עובדי היי-טק: נשים הן המובילות את המשא ומתן לרכישת דירה. כ-60% מהזוגות מעידים שלקרבה הגיאוגרפית להורים יש חלק משמעותי בתהליך קבלת ההחלטה

נשים הן המובילות את המשא ומתן לרכישת דירה, כך עולה מסקר של הייטק-זון, מועדון הצרכנות של עובד ההיי-טק שבדק את ההבדלים בקבלת ההחלטות בין בני זוג בתהליך רכישת דירה.

 

 

מהסקר עולה כי למעלה ממחצית מהנשים סבורות כי הן אלו שאחראיות על המשא ומתן, בעוד שרק 6.3% סבורות כי הבעל הוא האחראי.

 

מן העבר השני, כשליש מבין הגברים ציינו כי הנשים הן שאחראיות על המשא ומתן בעת רכישת דירה ו-16.2% בלבד ציינו כי הגבר הוא שמוביל אותו.

 

רוב הגברים והנשים שהשתתפו בבדיקה העידו כי המיקום הגיאוגרפי והסביבה החברתית הם הפרמטרים החשובים בבחירת הדירה, ולא ניכר שוני בתפיסה בין המינים.

 

עוד עולה מהסקר כי כשליש מהנשים והגברים סבורים כי בסופו של יום, ההחלטה על רכישת הדירה הינה החלטה משותפת. עם זאת, למעלה מרבע מהגברים, סבורים כי הם הגורמים שמקבלים את ההחלטה הסופית, בעוד שרק 15% מהנשים סוברות שהבעל הוא הגורם שמקבל את ההחלטה הסופית.

 

היכן מעדיפים עובדי ההיי טק לגור?

כ-60% מהזוגות מעידים כי לקרבה הגיאוגרפית להוריהם יש חלק משמעותי בתהליך קבלת ההחלטה לגבי רכישת הדירה. כשני שליש מהנשים לעומת שליש מהגברים השיבו כי הקרבה לסבא ולסבתא מהווה שיקול רב חשיבות בבחירת מיקום הדירה.

 

לפי הסקר, מקום העבודה של האישה זוכה למשקל נמוך יותר ממקום העבודה של הבעל: למעלה מ-50% אחוז מהגברים מציינים כי אין משמעות לקרבת מקום העבודה של האישה לביתם העתידי.

 

מאידך, כשני שליש מהגברים מעידים כי לקרבה הגיאוגרפית למקום העבודה שלהם חשיבות גבוהה בבחירת מקום המגורים.

 

קירבה לחנויות ולתשתית מסחרית: בנושא זה לא נראה כי יש הבדל מובהק בהעדפות בין המינים: 63.8% ציינו כי הקרבה לחנויות ובתי עסק אינה נושא מרכזי מבחינתם.

 

רמת החינוך: הגורם החשוב ביותר 

84.9% מבין המשיבים ציינו את רמת החינוך כגורם חשוב או הגורם החשוב ביותר בבחירת מקום המגורים. גם בנושא זה אין הבדל משמעותי בהעדפות בין המינים.

 

היוזמה לסקר גובשה לאחר שבחברה סיימו לשווק פרויקט דיור סגור לחברי המועדון בשכונת "אגמים" שבמערב נתניה.

 

בחברה פנו למאות העובדים שהביעו עניין לרכוש דירה בפרויקט 'אגמים' וביקשו לדעת מה הסיבה שגרמה להם להחליט בסופו של יום שלא לבצע את הרכישה.

 

הסיבות שניתנו היו רבות ומגוונות ובכללן גם חילוקי דעות בין בני הזוג. לדברי דגן רונן, מנכ"ל משותף בהייטק-זון "כשניתחנו את תשובותיהם, הבנו כי עלינו להבין טוב יותר את המניעים בקרב בני הזוג והמשקל שהם נותנים לכל אחד מהשיקולים בבחירת דירה".

 

בעקבות זאת, החליטו בחברה לשווק לקהל היעד בפרויקט "אביסרור במערב רחובות" במסגרת הסכם עם חברת הנדל"ן "אביסרור משה ובניו". במסגרת הפרויקט מתבצע שיווק בלעדי של מגדל מגורים לעובדי היי-טק. המגדל כולל 17 קומות, ובו דירות 4 חדרים במחיר של החל מ 1,079,900 מיליון שקל ודירות 5 חדרים במחירים של החל מ-1,179,900 מיליון שקל.

 

הייטק-זון הוא המועדון הצרכני-קהילתי של עובדי חברות ההיי-טק בישראל. המועדון מונה כ-70 אלף עובדים בכ-230 חברות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי מחזיק במושכות?
צילום: Index Open
מומלצים