שתף קטע נבחר

שוב: סופת שלג שיתקה את החוף המזרחי בארה"ב

הסופה השלישית שהיכתה בחוף המזרחי של צפון אמריקה בשלושת השבועים האחרונים כמעט שיתקה את ניו אינגלנד, וכמה מדינות הכריזו על מצב חירום. בניו יורק בוטלו 1,700 טיסות

מזג האוויר הסוער שוב נתן את אותותיו בצפון-מזרח ארצות הברית ופגעה בתחבורה באוויר ובקרקע. בניו יורק בוטלו טיסות רבות ותנועת הרכבת שובשה לכל אורך מדינות החוף. כמה מדינות אף הכריזו הלילה (יום ה') מצב חירום.

 

הסופה הגיעה לחוף המזרחי של ארה"ב ואת עיקר הפגיעה ספגו מדינות ניו-אינגלנד: קונטיקט, מיין, מסצ'וסטס, ניו המפשיר, ורמונט ורוד איילנד. מושל מסצ'וסטס, דבאל פטריק, הכריז על מצב חירום אחרי ש-100 אלף תושבים נותרו ללא אספקת חשמל וכן הזעיק את המשמר הלאומי כדי לטפל בנזקי הסערה.

 

צילום: AFP

 

בניו יורק, שבה ראש העיר מייקל בלומברג ספג ביקורת בשל הסופה הגדולה בסוף דצמבר, העירייה פעלה במהרה לשגר צוותים לרחובות כדי לפנות את השלג. אולם גם איתני הטבע תרמו את חלקם. בסערה הקודמת נערם השלג לגובה של 51 סנטימיטרים, ואילו בסופה הנוכחית הוא הגיע "רק" לגובה 23 סנטימטר.

 

צפונה משם, במדינות ניו אינגלנד, הסופה היתה בשיאה.למשל, בניו פיירפילד שבמדינת קונטיקט הגיע השלג לגובה 71 סנטימטר. בנמל התעופה הבינלאומי ברדלי שבמדינה נערם השלג לגובה של כ-60 סנטימטר ולכן בוטלו בו הטיסות. אתמול נרשם בקונטיקט שלג בגובה 76 סנטימטר באזורים מסוימים - הכמות הגדולה ביותר מאז 1888. מושל קונטיקט, דנל מלוי, אמר בתגובה: "אנחנו עדיין במצב שבו פשוט מנסים לוודא שלא נשקפת סכנה לאנשים ושאפשר לחזור לפעילות מסחרית".

 

יותר מ-1,700 טיסות בוטלו בשלושת נמלי התעופה הגדולים של העיר ניו יורק - JFK, לה-גוורדיה וניוארק - ורשויות התעופה מקוות לשוב לפעילות סדירה עוד היום. תנועת הרכבות שובשה אף היא בכל צפון-מזרח ארה"ב, לרבות בניו יורק ובבוסטון.

 

אריק ווינבוש, תושב ניו יורק, סיפר כי גילה על השבתת הרכבות רק אחרי שהגיעה לתחנת פן במנהטן. "רציתי לנסוע לבוסטון משום שאבי על ערש דווי", אמר ווינבוש וציין שאביו, בן 90, מאושפז כעת בהוספיס. "אחיי ואחיותיי - כולם מחכים לי שם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים