שתף קטע נבחר

יש סלט לט"ו בשבט

לא קשה למצוא מתכון לקינוח עם פירות יבשים או עוגת אגוזים, אבל אם אתם רוצים לחגוג את ט"ו בשבט בארוחה שלמה - הנה שני רעיונות לסלטים שיעזרו לכם לעשות את זה

סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים

מתכון של השף עדי שוורץ, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1/2 1 כוסות בורגול עבה, מושרה כשעה במים חמים

להקפצה:

שמן

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל

לסלט:

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור עירית קצוצה

חופן נענע קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים

חופן משמשים מיובשים קצוצים

חופן חמוציות קצוצות

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ וקליפת מגוררת מ-1 לימון

2 כפיות דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים ווק ללא שמן באש בינונית כ-5 דקות. יוצקים מעט שמן ומקפיצים את הבצל למשך כ-2-3 דקות על אש גבוהה.
  2. מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים וטועמים. מעבירים לכלי נפרד ומניחים לצינון.
  3. מערבבים יחד את הבצל והגזר המוקפצים עם עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המסונן והפירות היבשים.
  4. בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. שופכים את הרוטב לסלט, מתקנים תיבול ומגישים.


(צילום: בועז לביא)

 

סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט תמרים

מתכון של השף עדי שוורץ, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועת דקיקות

1/2 כרוב אדום, חתוך לרצועות דקיקות

חופן חמוציות

חופן פקאן סיני

חופן בוטנים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/4 כוס סילאן

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

1 שן שום כתושה

1/4 כוס סויה

מלח ופלפל שחור גרוס

3 תמרים מגולענים וקצוצים גס

2 כפות חומץ בלסמי

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מוסיפים את השמן בזרזוף עדין ומערבבים עד להיטמעות. 

שופים את הרוטב לקערה ומערבבים היטב.


(צילום: בועז לביא)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט כרוב בשני צבעים
צילום :בועז לביא
מומלצים