שתף קטע נבחר

המשקיעים צופים: חברות היי-טק יעברו לאסיה

כמחצית מבכירי תעשיית ההון סיכון הישראלית מעריכים כי 3-1 חברות בתחום יעבירו את פעילות המחקר והפיתוח שלהם להודו או סין. 84% מהם צופים כי לפחות 10 חברות היי-טק יבצעו אקזיטים בחצי השנה הקרובה

46% מבכירי תעשיית ההון סיכון בישראל מעריכים כי מבין החברות הנמצאות בפורטפוליו שלהם, בין אחת לשלוש חברות היי-טק ישראליות צפויות להעביר את פעילות מרכז המחקר והפיתוח שלהן למזרח הרחוק (הודו, סין וכדומה). כך עולה מסקר ה-VC Indicator לרבעון הרביעי של 2010, שביצעה פירמת דלויט. השאר מאמינים כי אף לא אחת מהחברות המופיעות בפורטפוליו שלהם תעתיק את מרכז המחקר והפיתוח אל מחוץ לגבולות המדינה.

 

 

91% מבכירי קהילת ההון סיכון מאמינים שחברות בארץ יבצעו אקזיטים בששת החודשים הראשונים של 2011.  84% מהמשיבים לסקר אף ציינו כי להערכתם, למעלה מ-10 חברות היי-טק יבצעו אקזיט בחצי השנה הקרובה.

 

כמחצית מבכירי הקהילה העריכו כי רוב עסקאות המיזוגים והרכישות יתרחשו בתחום האינטרנט. גם תחומי המכשור הרפואי והתוכנה נתפסים כתחומים חמים, עם 47% ו-38% בהתאמה. נמוך יותר בדירוג ניתן למצוא את תחומי הקלינטק (22%) והתקשורת (19%).

 

"בעתיד נראה יותר ויותר קרנות הון סיכון נכנסות לתחום האינטרנט במיקרו-השקעות, ובמקביל מכוונות לאסטרטגיות אקזיט בהיקפים נמוכים בהרבה משהיכרנו בעבר", אומר רו"ח טל חן, ראש מגזר טכנולוגיה בדלויט.

 

הערכה: עלייה בהיקף העסקאות

בסקר העריכו 42% ממנהלי הקרנות כי ישקיעו בחברת היי-טק ישראלית חדשה בסכום של 5-1.5 מיליון דולר. 25% מהם העריכו כי הסכום יעמוד על 750 אלף עד מיליון וחצי דולר, והשאר אמרו כי הוא יהיה נמוך מ-750 אלף דולר. חברות היי-טק הנמצאות בשלבי הקמה ראשוניים יכולות לראות נתון זה כמעודד, שכן השקעות בהיקפים נמוכים יחסית, של 750 אלף דולר עד 1.5 מיליון דולר, ברוב המקרים מיועדות לחברות הנמצאות בשלבים אלה.

 

לדברי חן, "ניתן לראות כי ברמה ההצהרתית, חלק ניכר מקרנות ההון סיכון שמות במרכז תשומת ליבן את חברות ההיי-טק הנמצאות בשלבים ראשוניים. יש לציין כי שלב זה הינו קריטי להמשך התפתחות תעשיית ההיי-טק המקומית, ופעמים רבות אנו ערים לפער בין המוצהר לבין תמהיל ההשקעות בפועל".

 

נתון נוסף המעיד על תחושת האופטימיות בקרב מנהלי הקרנות הינו ש-56% מהנשאלים סבורים כי היקף העסקאות בענף יעלה במהלך ששת החודשים הקרובים, ו-3% בלבד צפו ירידה.

 

אך למרות זאת, רק 10% מהמשיבים סבורים כי מרבית זמנם יוקצה לטובת ביצוע השקעות חדשות, ולעומתם 53% מבכירי קהילת ההון סיכון מעריכים כי מרבית זמנם יוקדש לניהול חברות פורטפוליו קיימות (נציין כי נתון זה זהה לנתון שעלה בסקר הקודם).

 

41% מהנשאלים צופים שיפור במצב הכלכלי, ורק 9% מעריכים כי הוא יחמיר. מדובר בתחזית אופטימית יותר מזו שהציגו המנהלים ברבעון הקודם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים