שתף קטע נבחר

בסיכום שבועי, הבורסה בת"א עלתה ב-0.13%

מדד ת"א 25 עלה ב-0.13% ואילו מדד ת"א 100 נסחר כמעט ללא שינוי. מדד התל-טק עלה בכ-1.15%, הבנקים ירד בכ-2.2% והנדל"ן ירד בכ-0.7%. מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית כלל ביוטכנולוגיה, שעלתה בכ-17% לאור סבב מצגות שערכה הנהלת החברה בארה"ב. ישראמקו ירדה בשיעור של כ-7.5%

שבוע המסחר האחרון בבורסה התאפיין בשלל אירועים בארץ ובעולם, ובהם פרסום מדד המחירים לצרכן, אימוץ מסקנות ששינסקי על ידי ראש הממשלה, מכירת מניות בנק לאומי על ידי המדינה ושלל דו"חות כספיים שפורסמו בחו"ל.

 

 

אירוע בולט נוסף השבוע היה התחזקותו של סל המטבעות מול השקל, עקב הצעדים החריגים שהחל בנק ישראל לנקוט לצמצום פעילות הספקולנטים במסגרת המסחר במט"ח. במהלך השבוע הצליחו מדדי המניות המקומיים לשבור שיאים היסטוריים, אך נסוגו מרמות אלו בסיומו.

 

שבוע המסחר נפתח על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר שפורסם ביום שישי החולף, והסתכם

בכ-0.4%. בשנת 2010 כולה עלה מדד המחירים לצרכן ב2.7%, כאשר סעיף הדיור תרם לעליה של כ-1% במדד, סעיף הפירות והירקות תרם לעליה של 0.55% במדד וסעיף התחבורה והתקשורת תרם לעליה של 0.45% במדד.

 

על רקע פרסום המדד ופרסום דו"חות כספיים מפתיעים לטובה של ג'י.פי מורגן, אינטל ואחרות בסוף השבוע, רשמו שוקי המניות המקומיים עליות שערים. בסיומו של יום המסחר הראשון של השבוע רשם מדד המעו"ף שיא היסטורי של למעלה מ-1338 נקודות.

 

יומו השני של שבוע המסחר נפתח על רקע ירידות שערים בשוקי אסיה. זאת, עקב חשש מהתחזקות ההידוק המוניטרי שנוקטים השלטונות בסין לאחרונה לשם בלימת האינפלציה המתעוררת שם. במסגרת מסחר תנודתי מעט, בסופו של יום רשמו שוקי המניות המקומיים ירידות שערים קלות.

 

יום ג' נפתח בצל הודעתם של שרי החוץ של האיחוד האירופי על התחייבותם לנקיטת צעדים שיביאו לחיזוק הכלכלות מוכות החובות בגוש האירו. על רקע הודעה זו, עלו שוקי המניות המקומיים ומדד המעו"ף רשם שוב שיא חדש של כ-1339.5 נקודות. זאת, למרות חדשות רעות מחו"ל, בהן פספוס התחזיות על ידי ענק הבנקאות האמריקני סיטי וירידות חדות במניית אפל לאור הודעת מנכ"לה, סטיב ג'ובס, על נטילת חופשה נוספת לאור מחלתו.

 

יום ד' נפתח על רקע שלל הודעות שפורסמו ערב קודם לכן. בערבו של יום ג' הודיע ראש הממשלה נתניהו במפתיע על אימוץ מלא של כל מסקנות ועדת ששינסקי לגבי מיסוי של תגליות טבע בישראל. מסקנות אלה מרעות משמעותית את מצבן של שותפויות הגז. בנוסף, משרד האוצר הודיע כי בחר בבנק השוויצרי UBS להפיץ ולמכור כ-5% ממניות המדינה בבנק לאומי בשווי של כ-1.3 מיליארד שקל (נמוך מעט ממחיר מניית הבנק בשוק). לאחר מכירה זו, מדינת ישראל איננה עוד בעלת המניות הגדולה בבנק, לראשונה מאז שנות ה-80.

 

אם לא די בכך, בבוקרו של יום ד', הודיע בנק ישראל על מספר צעדים חריגים שבכוונתו לנקוט על מנת לצמצם את פעילות הספקולנטים בשוק המט"ח. בין השאר, הודיע הבנק על חובת דיווח על עסקאות המרת מט"ח בהיקף של 10 מיליון דולר ומעלה ביום ועסקאות של למעלה מ-10 מיליון שקל ביום במק"מ.

 

אירועים אלו לוו בדו"חות חיובים שפרסמו ענקית האלקטרוניקה אפל וענקית המחשוב IBM. על רקע שלל אירועים אלה, רשם שוק המניות עליות קלות, שהספיקו למדד המעו"ף כדי לרשום שיא היסטורי נוסף של מעל 1340 נקודות. בלטה במסחר מניית בנק לאומי, שנסחרה ללא שינוי, וכן מניות הגז שרשמו ירידות נמוכות מהצפוי. זאת, פרט למניית ישראמקו, שירדה בכ-7%. במקביל בלטה היחלשותו של השקל למול המטבעות הזרים, לאור הודעת בנק ישראל.

 

יומו האחרון של המסחר התאפיין בירידות שערים. זאת, על רקע ירידות שערים בשוקי העולם, בין היתר לאור דו"ח מאכזב של הבנק האמריקאי גולדמן סאקס. האירוע הבולט ביום חמישי היה הודעת בנק ישראל כי החל מסוף השבוע הבא תיכנס לתוקפה הוראה שתחייב את הבנקים בחובת נזילות בשיעור 10% על עסקאות בנגזרות מט"ח שיבוצעו על ידי תושבי חוץ. מטרת הוראה זאת, הינה לגרום לבנקים להקשיח את תנאי עסקאות המט"ח העתידיות שיבוצעו על ידי ספקולנטים. זאת, על מנת לצמצם את תופעת זרימת המט"ח אל המשק, לה היינו עדים בתקופה האחרונה, ואשר חיזקה באופן משמעותי את שער השקל ופגעה ביצואנים. הודעה דרמטית זאת גרמה להחלשות מהירה בשערו של השקל למול סל מטבעות, והעלתה את שער הדולר אל מעבר לרמת 3.6 שקלים לדולר ואת שער האירו אל מעבר לרמת 4.85 שקל לאירו בודד.

 

בסיכומו של שבוע, עלה מדד ת"א 25 בכ-0.13% ואילו מדד ת"א 100 נסחר כמעט ללא שינוי. מדד התל טק עלה בכ-1.15%, מדד הבנקים ירד בכ-2.2% ומדד הנדל"ן ירד בכ-0.7%.

 

מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית כלל ביוטכנולוגיה, שעלתה בכ-17%, ככל הנראה לאור סבב מצגות שערכה הנהלת החברה בארה"ב. מנגד, בלטה לשלילה שותפות הגז ישראמקו, שירדה בשיעור של כ-7.5%.

 

בדומה ליציבות שהפגין שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב, גם סקטור האג"ח בישראל רשם שבוע רגוע יחסית. כך, האג"ח הממשלתיות השקליות רשמו יציבות עם נטייה לירידות שערים לכל אורכו של העקום. במקביל, האג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו אף הן יציבות עם נטייה לירידות שערים.

 

נציין כי עד לדרמה שהתרחשה בשוק המט"ח ביום ה', הציגו האג"ח הממשלתיות שבוע רגוע יחסית, עם נטייה לעליות שערים קלות. אלה התחלפו כאמור בירידות שערים ביום המסחר האחרון.

 

היציבות שאפיינה את האג"ח הממשלתיות, הובילה ליציבות יחסית גם אג"ח הקונצרטיות. מדד התל בונד 20 רשם עליה של כ-0.2%, בין היתר לאור המדד הגבוה במעט מהצפוי והצפי לאינפלציה בשיעור של כ-3% בשנת 2011. במקביל, מדד התל בונד השקלי רשם ירידה של 0.25% לאור הצפי להעלאת ריבית על ידי בנק ישראל בתחילת השבוע הבא.

 

בגזרת ההנפקות, נמשכו גיוסי האג"ח, כאשר השבוע סיימו החברות שלמה אחזקות ורוטשטיין בהצלחה הנפקות אג"ח.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים