שתף קטע נבחר

למה אלביס רצה את החברה של החבר שלו?

המחקר מראה שגברים מעוניינים באשה שהם רואים שגברים חתיכים אחרים רוצים, אפילו אם החתיכים האלה זרים להם לגמרי. הם לא יבחרו באשה אם הגבר המתעניין בה פחות יפה מהם, או שהגבר הזר אינו מגלה בה התעניינות

לאלביס פרסלי יש שיר שלם שעוסק בחברה של החבר שלו - The Girl of My Best Friend - הוא רצה אותה, הוא פינטז עליה, הוא מתאר אותה לפרטיה - שיערה, גופה, אופייה. בתחילת השיר החבר שלו משוויץ בחברתו החתיכה. בסוף השיר היא כבר בזרועותיו של אלביס.

 

 

נו, טוב, אני לא מתפלאת עליה, הוא אלביס... אבל למה אלביס קינא בחברו על החברה הלוהטת שלו? רק בגלל שהיא חתיכה?

 

לא רק! זה גם מפני שהחבר שלו היה מעוניין בה. ואני גם יודעת שהחבר של אלביס היה כנראה חתיך לא פחות מאלביס עצמו, ומיד אסביר איך אני יודעת.

 

למרות שאנחנו חושבים שיש לנו טעם ייחודי ושאנחנו עצמאיים בבחירת בני הזוג שלנו, אנחנו מושפעים קשות.

 

הכי מתבקש לחשוב שאנחנו מושפעים מחברים. בטבע, דגים וציפורים נוטים לבחור בני זוג דומים לאלו שבחרו חבריהם לקבוצה. גם אצל בני האדם, חברים משפיעים במודע ובבלי מודע על הפרטנרים שאנחנו בוחרים לעצמנו. הם מעצבים בראשנו את דמות בן/בת הזוג האידיאליים.

 

אבל לא רק חברים משפיעים עלינו. קצת מביך לגלות שגם לזרים גמורים יש השפעה רבה על הבחירה הרומנטית שלנו.

 

במחקר שהתפרסם ביוני 2010, חוקרים באוניברסיטת אינדיאנה נתנו לסטודנטים לצפות בנשים וגברים מגרמניה ולדרג עד כמה הם היו רוצים להיות איתם בקשר רומנטי. בשלב הבא נתנו לסטודנטים לצפות בשמונה סרטי ספיד-דייט שנערכו בגרמניה בהשתתפות אותם אנשים שעליהם נשאלו קודם. אחרי צפייה בספיד-דייטים השונים, שאלו החוקרים שוב כל סטודנט וסטודנטית עד כמה הם מעוניינים באותו גבר/אשה שראו בסרט.

 

מתוצאות המחקר עולה שגברים בחרו באשה רק כשראו בסרט שגבר אחר התעניין בה. אבל זה לא נגמר כאן, תנאי נוסף לבחירה היה שהגבר בסרט נראה טוב כמותם, או שהיה יפה יותר מהם.

 

כלומר - גברים מעוניינים באשה שהם רואים שגברים חתיכים אחרים רוצים, אפילו אם החתיכים האלה זרים להם לגמרי. אבל הם לא יבחרו באשה אם הגבר שמראה עניין בה הוא פחות יפה מהם, או שהגבר הזר ההוא אינו מגלה בה התעניינות.

 

אם נחזור לרגע לאלביס, החבר היה צריך להיות חתיך לפחות כמו אלביס עצמו, כדי שאלביס יחשוק בחברתו.

 

אצל הנשים שהשתתפו במחקר מאוניברסיטת אינדיאנה זה עבד בהתחלה אותו דבר, הן דיווחו שהן מעוניינות יותר בגבר מסוים שראו בסרטי הספיד-דייט רק אם הן ראו שהפרטנרית שלו לדייט מראה שגם היא מעוניינת בו.

 

נראה שנשים מושפעות יותר מדעות של אנשים זרים

אבל בהמשך התגלה משהו ייחודי רק לנשים: כשהן ראו שפרטנרית בדייט לא מעוניינת באותו הגבר, הרצון שלהן באותו גבר ירד משמעותית לעומת תשובתן המקורית.

אז נשים, אם אתן רוצות לשמור על הגבר שלכן, אולי לא כדאי שתתמרחו עליו בציבור, במיוחד לא ליד חברות או נשים אחרות שמהוות איום פוטנציאלי.

 

ברור שאכפת לנו מה חברים ומשפחה חושבים על הבחירות הרומנטיות שלנו, ולרוב נבחר בפרטנר דומה לזה שבחרו חברינו. גם חברינו יבחרו בפרטנר דומה לזה שאנחנו בחרנו. אבל המחקר הזה מראה שבהחלט איכפת לנו גם מה זרים גמורים חושבים על בני זוג פוטנציאליים שאנחנו עומדים לבחור. נראה שנשים מושפעות יותר מדעות של אנשים זרים, כי הן מראות גם עלייה וגם ירידה בהתעניינות הרומנטית בהתאם לתגובה של נשים אחרות לאותו גבר.

 

גברים, לעומת זאת, מראים רק עלייה בהתעניינות הרומנטית כשהם רואים שיש עוד התעניינות גברית באותה אשה. אם אין התעניינות מצד אחרים, הם נשארים בתשובתם המקורית.

 

נסכם במה ששמעתי לא מזמן במרוקו: "מי שיש לו יהלום ביד, לא מנפנף בו לעיני כולם".

 

  • רחלי לנגפורד, MSc, בוגרת המחלקה לניורוביולוגיה, בי"ח הדסה. עסקה בחקר תיקון מומי מוח מולדים באמצעות תאי גזע.  

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלביס פרסלי ואן מרגרט, "ויוה לאס וגאס"
צילום: רויטרס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים