שתף קטע נבחר

צילום: אטא אסעוות

מעלה אדומים אחרי ההדלפה: "נתחבר לירושלים"

במעלה אדומים הגיבו בגיחוך להדלפת מסמכי המשא ומתן באל-ג'זירה לפיהם הפלסטינים הציעו להעביר את תושבי העיר חתת ריבונותם. "העיר תהיה חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל לנצח", אמר ראש העיר. בשלום עכשיו רואים בהדלפה סימן שיש פרטנר

מסמכי המשא ומתן שהודלפו ברשת אל-ג'זירה לא מצליחים לרגש את ראשי המתנחלים, שבטוחים כי בכל הסכם קבע עתידי גושי ההתיישבות הגדולים, בהם אריאל ומעלה אדומים, יישארו תחת ריבונות ישראלית.

 

אחד המסמכים שהודלפו חשף כי ב-2008 הפלסטינים הציעו שתושבי מעלה אדומים יחיו תחת ריבונות פלסטינית. בני כשריאל, ראש עיריית מעלה אדומים, הגיב בגיחוך. "הכל שקר וכזב בבסיסו", אמר כשריאל ל-ynet, "הכל דיסאינפורמציה. מעלה אדומים נמצאת בלב הקונצנזוס הלאומי במדינת ישראל".

 

המו"מ נחשף - כל הדיווחים ב-ynet:

 

ראש עיריית מעלה אדומים ציין כי ממשלות העבודה והליכוד בנו את מעלה אדומים וחיזקו אותה והתחייבו קבל עם ועדה שהעיר תתרחב לכיוון ירושלים ותהיה חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל לנצח". לדבריו, "מעמדנו איתן ומבוסס מבחינה כלכלית, מדינית וביטחונית ובעתיד מעלה אדומים תהיה תחת ריבונות ישראלית".

 

במסמכים נחשף גם כי הפלסטינים עומדים על התעקשותם כי אריאל לא תסופח לישראל במסגרת גושי ההתיישבות הגדולים. בתגובה אמר ל-ynet ראש העיר, רון נחמן, כי "אריאל היא לב ישראל ותישאר כך". לדבריו, "כל חבר כנסת ושר שביקר באריאל וראשי ממשלות הצהירו שאריאל תישאר חלק ממדינת ישראל בכל הסדר מדיני. אריאל היא בקונצנזוס, זו עובדה קיימת".

 

1,600 המסמכים שהודלפו חשפו בין היתר כי ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, הציע לפלסטינים במסגרת השיחות לספח לישראל את גושי ההתיישבות הגדולים בהם אריאל, גוש עציון, השכונות היהודיות בירושלים, למעט הר חומה.

 

"אולי אולמרט שתה בדיונים יותר מדי שמפניה"

ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, אמר בתגובה כי הרעיון לפנות מתנחלים שאינם גרים בגושי ההתיישבות הוא הזוי. "מחוץ לאזורים המכונים משום מה 'גושי ההתיישבות' מתגוררים בין 150 ל-170 אלף מתיישבים. לאחר הטראומה הלאומית של גירוש 8,000 איש בלבד מגוש קטיף, רק אדם הזוי ומנותק מהמציאות יחשוב שניתן לעקור מביתם כמות כזו של אנשים. אולי אולמרט לגם באותם דיונים קצת יותר מדי שמפניה".

 

מי שעוד אינו מופתע מהצעת הפשרה שחשפו המסמכים הוא שר הפנים, אלי ישי, שמפלגתו תומכת בממשלות ישראל בנושאים מדיניים, אך מתנגדת בכל הנוגע לוויתורים בירושלים. "כל אחד יודע שמתנהל משא ומתן פורמאלי ולא פורמאלי וכמובן שההצעות הנדיבות ביותר לא מפורסמות ברבים, בטח לא בשלב הלא פורמאלי". הוא הוסיף כי עדיף לא לדבר על מה ישראל מציעה. "אנחנו כל הזמן מספרים על מה אנו מוכנים ולא מוכנים לוותר, בעוד שהפלסטינים לא מדברים על כך כלל".

 

ואילו בחוגי השמאל רואים בהדלפה סימן לכך שיש עם מי לדבר בצד השני. "אבו מאזן וממשלתו ברמאללה הם הפרטנר הפרגמטי והמתון ביותר שישראל יכולה לבקש", אמר מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר. "עוד נתגעגע בעתיד להצעות הפלסטינים לפיתרון הסכסוך אם לא יחודש המשא ומתן בהקדם".

 

מוקדם יותר טען הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, כי אל-ג'זירה בלבלה בכוונה בין עמדות שני הצדדים. מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד רבו, טען כי הרשת הקטארית רוצה לחסל את אבו מאזן פוליטית כמו שישראל חיסלה את יאסר ערפאת.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלב הקונצנזוס. אריאל
צילום: AFP
עדיף לשמור על שקט. אלי ישי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים