שתף קטע נבחר

מפכ"ל המשטרה: חושש מרצח על רקע אידיאולוגי

רב-ניצב דודי כהן הודה בכנס של המשטרה כי אחד הנושאים שמדירים שינה מעיניו הוא רצח על רקע אידיאולוגי. הוא מתח ביקורת על הפרקליטות: "משך הזמן הכולל בין תהליך החקירה לבין הגשת אישום אינו סביר ופוגע בהליך ובכושר ההרתעה"

המשטרה מסכמת שנה והמפכ"ל מסכם קדנציה: רב-ניצב דודי כהן הזהיר הערב (יום ג') בכנס של המשטרה מפני אלימות נגד אנשי ציבור ופעילים פוליטיים. "אחד הנושאים שהכי מטרידים אותי הוא רצח על רקע אידיאולוגי", סיפר, "החשש שלי הוא מאותו מפגע אידיאולוגי, שניזון מהסתה ומשנאה או מהווה מקור לה".

 

 

בכנס, שנערך בגני תקווה, אמר המפכ"ל: "המדיניות שלי בנושא ברורה: כל אדם שמאיים על איש ציבור - דינו מעצר וחקירה ממצה ומיידית. כך נהגנו גם במקרה של הסרטון שהופץ וקרא לפגוע בעו"ד שי ניצן, המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים. הקלות הבלתי נסבלת של איומים מסוג זה הוא דבר שלא ניתן לקבל".

 

בנוגע לעבירות מחשב, הוא אמר כי המשטרה "הקימה מחלקת סיגינט (מודיעין אותות) שהחמירה את הפיקוח, הבקרה והנהלים והקמנו תשתית להאזנה וליירוט אינטרנט שמסייעת להתמודדות עם סוגיות שקשורות לפשיעת מחשבים".

 

בדבריו הוא התייחס גם לאיטיות בהגשת כתבי אישום נגד חשודים. "משך הזמן הכולל בין תהליך החקירה לבין הגשת כתב אישום אינו סביר ופוגע בהליך ובכושר ההרתעה שנגזר ממנו, שהוא נדבך מהותי בהליך הטיפול בשחיתות", הוא אמר.

 

"חקירת קצב - ללא מורא וללא משוא פנים" 

בנושא זה הוסיף רב-ניצב כהן כי "זהו אתגר מהותי משותף ליועץ המשפטי לממשלה, לפרקליטות ולמשטרה - לנסות לצמצם עד כמה שניתן את משך הזמן שחולף מגילוי השחיתות, דרך החקירה וגיבוש הראיות ועד להעמדה לדין. רק כך נוכל ליצור את ההרתעה המתבקשת ולמנוע שחיתויות עוד בטרם נרקמו".

 

הוא התייחס גם לחקירת נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, שהורשע באונס ומעשים מגונים. "חקירת הנשיא לשעבר קצב הייתה ממוקדת, מקצועית וערכית וכל תכליתה להגיע לחקר האמת. למרות האווירה הציבורית הקשה והעיסוק התקשורתי הרב סביב הפרשה, טובת החקירה וזכויות הנחקרים עמדו מעל לכל שיקול אחר. המשטרה הקפידה לנהל את החקירה רחוק ככל האפשר מאור הזרקורים ללא מורא וללא משוא פנים. כמפכ"ל שהגיע לתפקיד ממגזר החקירות אני יודע היטב עד כמה מורכבת מלאכת החקירה וההעמדה לדין.

 

על הפשיעה עצמה, הוא אמר כי בשנה החולפת הפשיעה בישראל ירדה בכ-5%. הוא אמר, כי בשנה זו נפתחו כ- 384,000 תיקים פליליים. לדבריו, סך הירידה בפשיעה משנת 2004 עומד על 26%. "במבט רוחב ביחס לאוכלוסיה על פני שלושים שנים, ניכר כי היקפי הפשיעה בישראל כיום דומים ואף נמוכים מאלו שהיו כאן בשנות השמונים", אמר רב-ניצב כהן, "בהשוואה למדינות ה-OECD הפשיעה בישראל היא מעט מעל החציון".

 

המפכ"ל התגאה בכך שמאז שנת 2006, היקף גניבות כלי הרכב בישראל ירד ב-41 אחוז,

והוא עומד על 388 גניבות כלי רכב בשבוע. הוא סיפר כי מדובר ביותר גניבות מאשר בטורקיה ובגרמניה, אך פחות מאשר בדנמק ושבדיה. "מאידך", הודה, "שם אחוזי מציאת כלי הרכב גבוהים יותר ורוב המכוניות חוזרות בשלום לבעליהן ולא מסיימות את חייהן במשחטת רכבים".

 

ומה עם הפריצות לבתים? גם בתחום זה חל שיפור בשנים האחרונות. בשנת 2010 נפרצו 521 דירות בשבוע, לעומת 812 ב-2006. המפכ"ל סיפר גם כי לאחר שהמשטרה שמה לה יעד להילחם בהברחה וסחר של סמים, בשנת 2010 חלה עלייה של 67 אחוז במספר תיקי הסחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זמן לסיכומים. רב-ניצב כהן
צילום: גיל יוחנן
"חקירה ממוקדת ומקצועית". משה קצב
צילום: AP
מומלצים