שתף קטע נבחר

תיק ליברמן: חשש בפרקליטות מביטול חיקורי הדין

ביום הדיונים הראשון שקיימו בכירי המערכת המשפטית על התיק הפלילי נגד שר החוץ, עלה חשש כי רבים מהעדים שנחקרו בחו"ל - לא יבואו לארץ להעיד בפני בית המשפט. קושי נוסף: הראיות בסעיף השוחד אינן מתבססות על עדויות

בפרקליטות חוששים כי גורמים רבים שהעידו בפרשת ליברמן במסגרת חיקורי הדין הרבים שנערכו בחו"ל, לא יגיעו לישראל אם ייפתח נגד שר החוץ הליך משפטי - כך עולה בתום יום הדיונים הראשון שקיימו בכירי המערכת המשפטית עם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לקראת ההכרעה בתיק. הדיונים צפויים להימשך היום (ד') ומחר.  

  

 

גורם משפטי אמר ל-ynet כי אם העדים לא ירצו להגיע - עדותם לא תיחשב, כיוון שלא ניתן יהיה לקיים חקירה נגדית. לדבריו, אם יוחלט על העמדתו של ליברמן לדין, "תגיש הפרקליטות בקשה להתיר את מסירת העדויות בווידאו קונפרנס, אולם הדבר תלוי ברצונם הטוב של העדים להעיד במסגרת זו".

 

באוגוסט 2009 המליצה המשטרה להעמיד לדין את ליברמן בעבירות של לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, מרמה, הפרת אמונים והטרדת עד. בכל הנוגע לסעיף השוחד, מדובר בחשד כי ליברמן קיבל כספים דרך חברת ייעוץ שבה עבדה בתו מיכל. עוד עלה מהחקירה כי ליברמן הפעיל לכאורה שש עד שמונה חברות קש בעת שכיהן כשר התשתיות, שר התחבורה והשר לאיומים אסטרטגיים. היקף ההונאה נאמד בכ-10 מיליון שקל.

 

חומר הראיות מתבסס על אלפי מסמכים שהוחרמו וכן חיקורי דין שנערכו במשך שנים ארוכות. בדצמבר 2007 חלה תפנית בחקירה, לאחר שבית המשפט נעתר לבקשת המשטרה וקבע כי על מרבית המסמכים שנתפסו אצל פרקליטו של ליברמן, עו"ד יואב מני, לא חל חיסיון עו"ד-לקוח. אחרי מספר ערעורים, שהגיעו לבית המשפט העליון באוגוסט 2008, ניתנה לחוקרים גישה למסמכים ששפכו אור חדש על הפרשה.

 

קושי נוסף הקיים בתיק טמון בעובדה שחלק גדול מהראיות מסתמכות על דפי חשבון, תדפיסי בנקים וכדומה, ולא על עדויות. עקב כך, עלולה הפרקליטות להיתקל בבעיה בבואה לבסס את עבירת השוחד, שכן כדי לבסס עבירה זו יש להוכיח שמבצע העבירה אכן התכוון לבצעה.

 

במהלך סיעור המוחות, המתקיים במלון בהרי ירושלים, תאומת חוות דעתה של מנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות

המדינה, עו"ד אביה אלף, שהמליצה להגיש כתב אישום בפרשה. מול חוות הדעת הזו, תועמד חוות דעתו של עו"ד יוסי קורצברג מפרקליטות מחוז תל-אביב, שצורף לצוות על-מנת להציג את הקשיים המשפטיים מנקודת המבט של סניגור.

 

לפי שעה מסתמן כי מרבית מקבלי ההחלטות בפרשה סבורים כי יש להגיש כתב אישום נגד ליברמן, ועיקר ההתלבטות היא כאמור לגבי סעיף השוחד. יודגש כי מי שיקבע בסופו של דבר אם להעמיד את ליברמן לדין הוא היועץ וינשטיין, וזה טרם השמיע את דעתו בעניין. וינשטיין צפוי לקבל החלטה בנושא עד סוף החודש הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סעיף השוחד במרכז. ליברמן
צילום: יוסי זמיר
וינשטיין מגיע אל הדיונים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים